Docent Hygiëne en Infectiepreventie Intramurale en Publieke Gezondheidszorg

Afdeling

Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden (WIOO)

Werkomgeving

Het Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden (WIOO) is het instituut van het UMCG dat zich richt op de professionele en persoonlijke ontwikkeling en opleiding van studenten en (toekomstige) medewerkers in de zorg. Vanuit de domeinen Academische opleidingen en Medische Vervolgopleidingen, Zorgopleidingen en Leven Lang Leren verzorgen we een breed aanbod aan opleidingen, bij- en nascholingen, trainingen en coaching en bieden we advies en begeleiding bij de innovatie van opleidingen en overige leer- en ontwikkeltrajecten.

Domein Zorgopleidingen, cluster Healthy Aging en Langdurige zorg
Het team Healthy Aging en Langdurige zorg verzorgt binnen het domein Zorgopleidingen opleidingen en bij -en nascholingen op het gebied van hygiëne en infectiepreventie, dialyse, oncologie, transplantatie, stoma- en wondzorg. De opleiding Orgaanperfusionist en de scholing ziekenhuispsychiatrie zijn in ontwikkeling. Het is een team van enthousiaste docenten dat, samen met vakinhoudelijke gastdocenten, dagelijks werkt aan passend en motiverend vervolgonderwijs en nascholing.

Functiebeschrijving

Binnen een inspirerende omgeving, waar leren en de zorgpraktijk centraal staan, verzorg je het onderwijs in de opleiding tot deskundige infectiepreventie en de scholing Link Nurse en Aandachtsvelders. Tot je werkzaamheden behoren:
- begeleiden en coachen van studenten;
- ondersteunen van werkbegeleiders/praktijkbegeleiders bij het leerproces van de student;
- bevorderen en bewaken van het gewenste leerklimaat binnen de studentengroepen van de opleiding en scholing;
- begeleiden en ondersteunen van gastdocenten;
- coördineren van het onderwijs;
- participeren en maken van toetsen;
- evalueren van het aangeboden onderwijs;
- verbeterplannen voor het eigen onderwijs opstellen en opvolgen.

Je krijgt de gelegenheid om in je docentfunctie te groeien. Een volledige functiebeschrijving 'docent' kun je opvragen bij Jasmijn Bloemert, opleidingsmanager Healthy Aging en Langdurige zorg opleidingen (zie e-mailadres bij contactpersonen).

Wat vragen wij

- Je bent bekwaam op het gebied van deskundige infectiepreventie: een zorgprofessional op (minimaal) HBO niveau, met opleiding deskundige infectiepreventie. Kandidaten werkzaam binnen de Publieke Gezondheidzorg, zoals een GGD worden nadrukkelijk uitgenodigd te solliciteren.
- Je hebt actuele kennis van het eigen specifieke vakgebied.
- Je hebt aantoonbare affiniteit met leren en onderwijs.
- Je hebt ervaring met het begeleiden en ondersteunen van nieuwe collega’s of studenten in opleiding.
- Je bent enthousiasmerend en goed in staat om kennis over te dragen.
- Je bezit bij voorkeur een eerste- of tweedegraads docentenopleiding verpleegkunde, of een andere relevante beroepsopleiding op HBO niveau, of je bent bereid deze te zijner tijd (in geval van een vaste aanstelling) te gaan volgen.
- Je hebt goede communicatieve vaardigheden.
- Je bent in staat om overstijgend te denken.
- Je neemt initiatieven.
- Je bent in staat om je planning bij te stellen bij onvoorziene situaties.
- Je kunt onder druk de juiste prioriteiten stellen.

Wat bieden wij

Een functie in een team van betrokken docenten, waarin creativiteit, samenwerking en verantwoordelijkheid de norm zijn. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar (50-60%), met uitzicht op een vast dienstverband. De gewenste startdatum is 1 maart 2021. De functie is ingeschaald in schaal 9, aangevuld met 2 periodieken, afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Hans Stiekema
j.b.j.stiekema@umcg.nl
Jasmijn Bloemert
j.bloemert@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 17 januari 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 25 januari 2021.

Digitaal sollicitatieformulier