Bewegingsagoog/Psychomotorisch Therapeut

Afdeling

Revalidatiegeneeskunde

Werkomgeving

Elke dag helpen we bij het UMCG Centrum voor Revalidatie (CvR) volwassenen en kinderen met een lichamelijke beperking zo zelfstandig mogelijk te leven. Patiënten komen naar het centrum met complexe hulpvragen op medisch, lichamelijk, psychosociaal en werkgebied. Met 775 collega’s werken we vanuit de laatste wetenschappelijke kennis en met de modernste apparatuur. Zo kunnen we de best mogelijke zorg te bieden. We stellen de persoonlijke doelen van de patiënt daarbij centraal.

We werken vanuit 2 locaties: locatie Beatrixoord in Haren en de polikliniek Vorm en Beweging in het UMCG in Groningen. In ons centrum behandelen we patiënten met aandoeningen zoals dwarslaesies, amputaties en niet aangeboren hersenletsel en patiënten met hart- en longziekten en diabetes. Dit doen we zowel klinisch als poliklinisch. We werken daarbij samen met andere afdelingen binnen het UMCG, andere ziekenhuizen, zorginstellingen, revalidatiecentra en de Rijksuniversiteit Groningen.

De vacature is ontstaan bij de hart- en oncologierevalidatie. In beide teams worden patiënten begeleid in kortdurende behandeltrajecten (7 – 12 weken). Behandeling vindt met name plaats in groepen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om ook binnen andere teams ingezet te worden. Deze behandeling kan individueel en binnen groepen zijn. Onze teams zijn ervaren en enthousiast. Patiënttevredenheid, kwaliteit, professionaliteit en collegialiteit staan hoog in het vaandel.

Functiebeschrijving

- Je levert vanuit je eigen vakgebied een bijdrage aan het opstellen en evalueren van het revalidatieplan.
- Je maakt samen met de patiënt de vertaalslag van het revalidatieplan naar bewegingsagogische/psychomotorische doelen en begeleidt en behandelt patiënten voornamelijk in groepsverband en soms individueel.
- Je sluit aan bij de patiënt zodat deze eigen regie kan nemen.
- Je levert een actieve bijdrage in het multidisciplinaire team en neemt deel aan de diverse overlegvormen.
- Je bent een ambassadeur voor het vak en hebt een actieve rol samen met je collega bewegingsagogen/psychomotorische therapeuten in het uitdragen van het vak binnen de instelling.
- Je voert administratieve taken uit die samenhangen met de primaire werkzaamheden.
- Je begeleidt stagiaires en nieuwe collega’s.

Wat vragen wij

- Je hebt een afgeronde opleiding HBO Psychomotorische therapie en Bewegingsagogie (CALO).
- Je hebt relevante stage of werkervaring.
- Je werkt zelfstandig en bent daarbij gericht op samenwerking en verbinding.
- Je bent in staat om complexe (werk)situaties snel te kunnen doorzien en pakt nieuwe informatie en werkprocessen snel op.
- Je hebt de vaardigheid om patiënten een welkom en gewaardeerd gevoel te geven, je ziet de mens achter de mens.
- Je hebt affiniteit met de genoemde patiëntencategorieën.
- Je communicatie is begrijpelijk en nodigt uit tot actieve participatie van de patiënt tijdens de revalidatie.
- Je werkt samen vanuit een positieve en professionele grondhouding.
- Je hebt een initiatiefrijke en flexibele instelling met betrekking tot mensen, veranderingen en dienstrooster.
- Je beschikt over goede computervaardigheden.

Wat bieden wij

Het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor 0 - 36 uur (gemiddeld 24 uur per week, op oproepbasis), per 1 maart 2021, tot 1 oktober 2021 op de locatie Beatrixoord in Haren. Het salaris bedraagt maximaal € 3.712,- bruto per maand (schaal 8) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie
Klik hier voor meer informatie over het Centrum voor Revalidatie.

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met:
- Hanneke Wasser, hoofd cluster Chronisch zieken, telefoonnummer: (050) 361 7786 (bereikbaar op maandag t/m donderdag)
- Trisca Bosch-Rozema, hoofd Neurorevalidatie, telefoonnummer: (050) 361 7559 (bereikbaar op maandag, dinsdag, woensdagochtend, donderdag en vrijdagochtend)

Meer informatie

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 14 januari 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier