Staflid Perinatologie/Prenatale Diagnostiek

Afdeling

Obstetrie & Gynaecologie

Werkomgeving

Het UMCG is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en de grootste werkgever van Noord-Nederland. De ruim 13.000 medewerkers werken in de patiëntenzorg en aan vooraanstaand wetenschappelijk onderzoek, waarbij de focus ligt op ‘gezond en actief ouder worden’. De afdeling Obstetrie en Gynaecologie (O&G) verzorgt goede, veilige en patiëntvriendelijke zorg en combineert universitaire taken en ambities met klinische expertise in een regionaal verder te ontwikkelen zorglandschap. Het UMCG is NTA gecertificeerd.

Wonen in Noord-Nederland wordt hoog gewaardeerd, ook door mensen die hier in eerste instantie niet bekend zijn.

Het UMCG heeft 'Zie de mens' hoog in het vaandel staan. De focus van de sectie Obstetrie ligt dan ook op het welzijn van de zwangere, haar partner en familie. Met zorg op maat als uitgangspunt werken wij in ons nieuwe Centrum voor Zwangeren intensief samen met de eerste lijn. Daarnaast zijn we een tweedelijns verwijscentrum voor het verzorgingsgebied van ons Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV).

Wij zijn het tertiaire verwijscentrum voor Noord-Nederland voor complexe perinatologische zorgvragen en foetale congenitale afwijkingen. Onze rol als kenniscentrum binnen onze regio vervullen wij door het geven van second opinions, organisatie binnen de Perinatale Audit en als voorzitter van het consortium Zwangerschap en Geboorte Noord-Nederland. De afdeling Prenatale Diagnostiek speelt ook een grote rol voor patiënten van buiten onze regio vanwege tertiaire verwijzingen naar de kinderchirurgie en het kinderhartcentrum van het UMCG. Binnen de sectie Obstetrie werken 10 gynaecologen en een fellow in wisselende functies en dienstverbanden. Supervisieweken voor de verloskamers en afdeling worden evenredig verdeeld. Een deel van de collega’s heeft prenatale diagnostiek als aandachtsgebied. Kwaliteit van onze zorg vinden wij heel belangrijk en er is een collegiale sfeer om elkaar te ondersteunen en waar te nemen.

Functiebeschrijving

- Je maakt deel uit van een enthousiast team van 10 gynaecologen en een fellow. Je neemt actief deel aan (multidisciplinaire) klinische maternale en foetale zorg, waarbij je werk een focus zal hebben op de prenatale diagnostiek.
- Je werkt nauw samen met klinisch genetici en kinderdeelspecialisten, zoals neonatologen, kindercardiologen, nefrologen en neurologen.
- Je neemt deel aan lokale en (inter)nationale onderwijsprogramma’s.
- Er bestaat de mogelijkheid om aan te sluiten bij één van de verschillende onderzoekslijnen binnen de afdeling Perinatologie van het UMCG. Het betreft zowel fundamenteel als klinisch wetenschappelijk onderzoek.
- De afdeling is volop in ontwikkeling en gericht op innovatie. De ingeplande invoering van de 13 weken echo is een belangrijke ontwikkeling waarbij je als lid van het team prenatale diagnostiek nadrukkelijk betrokken zult worden.

Wat vragen wij

- Een gynaecoloog met ervaring in de prenatale diagnostiek of de bereidheid hiertoe opgeleid te worden.
- Een enthousiaste, betrokken arts die goed kan samenwerken en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.
- Belangrijke kenmerken in je profiel zijn: teamgeest en collegialiteit, ambitieus en wetenschappelijke kwaliteiten.

Recent afgestudeerde gynaecologen, met of zonder een sub-specialisatie, worden ook uitgenodigd om te reageren om een mogelijk traject van verdere specialisatie te onderzoeken.

Wat bieden wij

Een arbeidsovereenkomst voor 0,8 - 1,0 fte. Het salaris bedraagt maximaal € 7.371,- bruto per maand (schaal MS) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie
Neem voor meer informatie over deze vacature contact op met:
- prof. dr. Jan Jaap Erwich, voorzitter sectie Obstetrie, telefoonnummer: (050) 361 3008
- prof. dr. Hans Nijman, afdelingshoofd afdeling Obstetrie en Gynaecologie: (050) 361 1649
- dr. Leonie Duin, hoofd Prenatale Diagnostiek UMCG, via secretariaat, telefoonnummer: (050) 361 5642

Meer informatie

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 31 januari 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier