Student voor ontwikkelen databases voor verzamelen acute 'big data' op de SEH

Afdeling

Stage, afstuderen en scriptie

Werkomgeving

Het doel van de data- en biobank Acutelines is om acute aandoeningen beter te kunnen voorkomen, herkennen en behandelen. Ook willen we meer weten over de gevolgen van een acute aandoening en over hoe die gevolgen ontstaan. Acutelines wil onderzoek hiernaar mogelijk maken door een databank en een biobank aan te leggen. In een databank bewaren we gegevens over de gezondheid van patiënten. In Acutelines bewaren we hun lichaamsmaterialen, zoals bloed, urine, ontlasting en haren. Daarnaast bouwen we aan de mogelijkheid ook pasfoto’s op te slaan voor het ontwikkelen van gezichtsherkenning om 'mate van ziek zijn' beter in te schatten via de computer.

Bij een acute aandoening verslechtert de gezondheid van de patiënt snel en onverwacht, dit kan ernstig en gevaarlijk zijn. Deze patiënten komen vaak op de Spoedeisende Hulp (SEH) van het UMCG. We volgen de ontwikkeling tijdens de ziekenhuisopname en nog lang nadat de patiënt het UMCG heeft verlaten. De gegevens en het lichaamsmateriaal dat we zo verzamelen zijn heel waardevol voor wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de acute geneeskunde. Om al deze data bijeen te brengen, maken we gebruik van een team onderzoekers die gegevens invoeren, gecombineerd met directe invoer door de deelnemer in (digitale) vragenlijsten. We combineren de gegevens daarna met informatie uit het patiëntdossier in het ziekenhuis, bij de ambulance, de huisarts en de apotheek. Gegevens over lange termijnuitkomsten halen we uit centrale registers. Voor Acutelines is het essentieel dat we al deze bronnen correct aan elkaar kunnen koppelen.

We willen daarom de databasestructuur van Acutelines verder ontwikkelen, met als doel:
- data uit verschillende interne en externe bronnen geautomatiseerd kunnen combineneren, al dan niet via een thrusted third party (TTP);
- gegevens kunnen koppelen op basis van een unieke combinatie van op zichzelf niet-identificeerbare gegevens;
- in real-time inzicht krijgen in de geïncludeerde populatie en beschikbare data;
- data eenvoudig beschikbaar maken voor onderzoekers, waarbij we door één interface data uit de verschillende bronnen kunnen raadplegen om rapportages te genereren.

Functiebeschrijving

Je begint met inlezen in geldende wet- en regelgeving, in het bijzonder de AVG, het bestuderen van het protocol en reglement van Acutelines en bespreekt met de opdrachtgever de toekomstvisie van Acutelines. Je krijgt een introductie in het huidige ontwerp van de databasestructuur, welke je analyseert om suggesties voor verbetering te identificeren. In samenwerking met de technisch ontwikkelaar van Acutelines werk je vervolgens aan het ontwikkelen van de databasestructuur om data uit verschillende bronnen, conform wet- en regelgeving, te kunnen combineren en in één interface uit te kunnen lezen. We bieden de mogelijkheid om het project te combineren met een afstudeeronderzoek.

Wat vragen wij

- Je volgt een HBO opleiding, zoals ICT, informatica of databaseontwikkeling.
- Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden die je naar gelang het contact op een correcte wijze gebruikt.
- Je bent creatief en hebt frisse ideeën, ook binnen gestelde kaders.
- Je beschikt over goede schriftelijke vaardigheden.
- Je bent ambitieus en wilt graag nieuwe dingen leren.

Wat bieden wij

- Een stageovereenkomst met het UMCG.
- Goede begeleiding in het UMCG.
- Inbedding het acute wetenschappelijke onderzoek (o.a. Acutelines).
- Wetenschappelijke werkomgeving.
- Mogelijkheid om een afstudeeronderzoek te verrichten binnen bovenstaand project.
- Een vaste werkplek op kantoor van Acutelines, voorzien van pc en telefoon.
- Nestor: een omgeving speciaal voor afstudeerders met informatie, links, tips & trics die je kunnen helpen tijdens je afstudeerperiode in het UMCG.

Goed om te weten: de Covid-19 situatie kan er voor zorgen dat je ook vanuit huis aan deze (afstudeer)opdracht werkt, alleen in overleg met de opdrachtgever voer je taken in het UMCG uit.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

afstuderen@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. Genoemde uiterste reactiedatum in het vacatureoverzicht is niet van toepassing op deze vacature. De vacature blijft op de website staan totdat een geschikte student is gevonden voor deze opdracht.

Digitaal sollicitatieformulier