Cyclotron Operateur/Technicus

Afdeling

Biomedical Sciences of Cells & Systems (BSCS)

Werkomgeving

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) bundelen hun krachten voor onderzoek naar verdere verbetering van protonentherapie, een nieuwe vorm van radiotherapie, die sinds 2018 in het UMCG beschikbaar is voor behandeling van kankerpatiënten. Als onderdeel van deze bundeling wordt de AGOR-versnellerfaciliteit van het UMCG uitgebreid met nieuwe laboratoriumfaciliteiten voor stralingsbiologisch onderzoek en geïntegreerd in het UMCG kankeronderzoekscentrum. De AGOR-versnellerfaciliteit levert een breed scala aan deeltjesbundels voor wetenschappelijke experimenten, door onderzoekers uit binnen- en buitenland. De versnellerfaciliteit wordt niet alleen gebruikt voor medisch onderzoek, maar ook voor onderzoek in de subatomaire fysica en, in samenwerking met de lucht- en ruimtevaartsector, in onderzoek naar de stralingsbestendigheid van sensoren en andere elektronische componenten. Het UMCG zoekt nu voor de AGOR-versnellerfaciliteit een operateur/onderhoudstechnicus.

Functiebeschrijving

De functie bestaat uit twee delen:
- Gedurende de helft van de werktijd zul je, na een inwerkperiode van ongeveer een jaar, zelfstandig als operateur de versnellerfaciliteit bedienen, optredende storingen in de installatie lokaliseren en waar mogelijk verhelpen. Indien nodig kan de operateur bij complexere storingen ondersteund worden door specialisten van andere afdelingen. De operateurswerkzaamheden worden in een drieploegendienst verricht, in de regel van maandag 07:00 tot en met zaterdag 07:00.
- Voor de andere helft van de werktijd zul je deel uitmaken van de ondersteunende technische afdelingen van de AGOR-versnellerfaciliteit. Een belangrijk deel van dit werk zal bestaan uit onderhouds-werkzaamheden aan apparatuur van de versnellerfaciliteit. Dit omvat uiteenlopende disciplines zoals elektronica, installatietechniek, technische automatisering, koeltechniek, vacuümtechniek en cryogene techniek. Specialisatie hierin vindt plaats op basis van opleiding, geschiktheid en persoonlijke belangstelling van de kandidaat.
De operateur/technicus verricht bereikbaarheids- en aanwezigheidsdiensten in het kader van storingsdiensten, ook buiten de bedrijfsperioden van het cyclotron.

Als operateur maak je deel uit van een hecht en bijzonder gemotiveerd team, dat alles op alles zet om het beste uit ‘de machine’ te halen. Op technisch gebied: ‘Never a dull moment’.

Wat vragen wij

- Een afgeronde technische MBO-opleiding niveau 4, elektrotechniek, installatietechniek of aanverwant.
- Je bent resultaatgericht en kunt zelfstandig onder tijdsdruk problemen oplossen.
- Je kunt werken in een multidisciplinair team; goede communicatieve vaardigheden en een flexibele werkhouding zijn essentieel.
- Je bent bereid om radiologisch werk te doen en de daarvoor benodigde bevoegdheid te halen.
- Kennis van en bij voorkeur ervaring met analoge elektronica strekt tot aanbeveling.
- De bereidheid om als operateur buiten de normale werktijden en ook in het weekend dienst te doen en deel te nemen in een consigneringschema voor de storingsdienst.
- Goede kennis van de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.
- Bereidheid om aanvullende opleidingen te volgen.
- Bereidheid om deel uit te gaan maken van het BHV-team.

Ook kandidaten die net zijn afgestudeerd of dit binnenkort zullen doen, die passie voor techniek hebben en zich verder willen ontwikkelen in multi-disciplinaire techniek, worden uitgenodigd te solliciteren.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar (36 uur per week) met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren. Het salaris bedraagt maximaal € 3.280,- bruto per maand (schaal 7) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met:
- Jeroen Schwab, hoofd Operateursgroep, e-mailadres: j.schwab@umcg.nl
- Peter Lemmens, sectieleider Elektronica, e-mailadres: p.j.j.lemmens@umcg.nl
- Oscar Kuiken, Electronics Engineer, e-mailadres: o.j.kuiken@umcg.nl
E-mailadressen niet gebruiken voor sollicitaties.

Meer informatie

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 3 januari 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier