Student voor outreach strategie PCH Ecosysteem digitale preventie en zorg

Afdeling

Stage, afstuderen en scriptie

Werkomgeving

In het Personalised & Connected Health (PCH) Ecosysteem creëren we in Noord-Nederland omstandigheden voor bedrijven die nieuwe applicaties/tools en innovatieve digitale diensten willen ontwikkelen. Deze sluiten aan op de Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) van inwoners en hangen samen met gezondheid, bewegen, sporten, voeding, lifestyle en preventie. Een PGO is een hulpmiddel bij het personaliseren van preventie en zorg. Het is een beveiligde website of app, waarmee mensen informatie over eigen gezondheid kunnen verzamelen, beheren en delen. Daarmee krijgen ze de mogelijkheid om regie te voeren over eigen gezondheidsdata. Om inwoners in Noord-Nederland actief mee te laten denken en doen, zetten we samen met het Healthy Ageing Netwerk Noord-Nederland een project op gericht op outreach. Daarbij zoeken we ook naar verbindingen met lokaal beleid en lokale infrastructuren.

Functiebeschrijving

Maatschappelijke ontwikkelingen leiden tot een toenemende behoefte aan juiste preventie en zorg op de juiste plek, met de juiste informatie op het juiste moment. Daarbij is de inzet op ‘digitale zorg’ essentieel. Innovatieve oplossingen op het gebied van informatie & communicatie technologie en data maken het mogelijk om zorg en preventie in veel grotere mate te personaliseren dan nu het geval is. Het versterkt de informatiepositie van mensen en dit helpt bij het maken van persoonlijke keuzes ten aanzien van gezondheid en leefstijl. Bij het ontwikkelen van digitale toepassingen en diensten is het cruciaal dat bedrijven weten waaraan mensen behoefte hebben en hoe ze aankijken tegen het gebruik. We vinden het daarom erg belangrijk dat ze mee kunnen doen aan activiteiten als het ontwerpen en testen van (prototypes van) innovaties.

Functiebeschrijving
We vragen je om een plan te maken voor het uitvoeren van de outreach strategie van het PCH Ecosysteem en HANNN op het gebied van digitale zorg en preventie. Daarbij is het de bedoeling dat we met een deel van de activiteiten al een start maken vanaf het begin van het project. In de strategie staan ‘De Gezonde Huiskamer’ en meergezondejaren.nl centraal. De Gezonde Huiskamer is een mobiele ontmoetingsplaats. Hiermee gaat HANNN permanent op tournee door heel Noord-Nederland. Het is dé plek voor een (gratis) leefstijlcheck, gesprekken over een (gezonde) levensstijl en om inspiratie op te doen om de gezondheid in kleine stappen te verbeteren. HANNN gaat samen met Aletta Jacobs School of Public Health het bestaande platform www.meergezondejaren.nl uitbouwen naar een communicatiekanaal naar het brede publiek. Bijvoorbeeld door een community aan de site te koppelen via welke men ook panels kan samenstellen om zo feedback te krijgen op nieuwe producten of diensten.

Je krijgt de gelegenheid om via actiegericht onderzoek te ervaren en te onderzoeken hoe beide elementen zo goed mogelijk bij kunnen dragen aan de gewenste interactie met eindgebruikers en lokale organisaties en initiatieven. De opdrachtgevers zijn ook op zoek naar nieuwe invalshoeken en elementen voor de outreach strategie en geven daarbij volop ruimte aan de creativiteit van de student.

Wat vragen wij

Voor deze opdracht zijn naast de kennis en vaardigheden uit je studie de volgende kenmerken en eigenschappen van belang:
- Je hebt affiniteit met innovatie en digitale ontwikkelingen in de zorg.
- Je vindt het werken over de grenzen van organisaties heen interessant.
- Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden.
- Je bent creatief en hebt frisse ideeën, weet daarbij anderen te enthousiasmeren.
- Je bent ambitieus en wil graag nieuwe dingen leren.

Wat bieden wij

- Een stage overeenkomst met het UMCG.
- Goede begeleiding in het UMCG.
- Wetenschappelijke werkomgeving.
- Nestor: een omgeving speciaal voor afstudeerders met informatie, links, tips & trics die je kunnen helpen tijdens je afstudeerperiode in het UMCG.

Goed om te weten: vanwege de Covid-19 situatie werk je grotendeels vanuit huis aan deze (afstudeer)opdracht en voer je alleen in goed overleg met de opdrachtgever bepaalde taken in het UMCG uit.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

afstuderen@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. Genoemde uiterste reactiedatum in het vacatureoverzicht is niet van toepassing op deze vacature. De vacature blijft op de website staan totdat een geschikte student is gevonden voor deze opdracht.

Digitaal sollicitatieformulier