Verpleegkundige voor de vervolgopleiding Dialyseverpleegkundige

Afdeling

Interne Geneeskunde

Werkomgeving

De afdeling Dialyse maakt deel uit van de afdeling Nefrologie van de Interne Geneeskunde en beschikt over elf dialysestations. De afdeling legt zich toe op diverse nierfunctievervangende therapieën, waarbij het accent ligt op de dialyse bij zorgintensieve patiënten en opgenomen patiënten van dialysecentra uit de regio.

Het werken op de dialyse afdeling wordt gekenmerkt door een dynamische sfeer, waarbij veel afwisseling geboden wordt in de zorg voor zowel chronische als acute patiënten. De afwisseling zit ook in de uitvoering van dialysezorg voor zowel volwassenen als kinderen. Naast nierfunctievervangende behandelingen krijgen we steeds vaker te maken met nieuwe therapieen die raakvlakken hebben met academische dialysezorg.

Het team van de dialyse afdeling is op zoek naar een gedreven en leergierige verpleegkundige die verdieping zoekt in dit specialisme en een bijdrage wil leveren aan de kwaliteit van de dialysezorg en de ontwikkeling van de afdeling. Als jij de enthousiaste, betrokken verpleegkundige bent die een actieve bijdrage wil leveren aan de afdeling, dan maken wij graag kennis met jou!

Functiebeschrijving

- Je plant, organiseert en coördineert de directe en indirecte patiëntenzorg van de aan jou toegewezen patiënten.
- Je bewaakt de vitale functies van de patiënt tijdens de dialyse.
- Je kunt de apparatuur die noodzakelijk is voor de zorguitvoering optimaal bedienen.
- Je onderneemt de juiste actie als de situatie van de patiënt dit vraagt.

Wat vragen wij

- Je bent als verpleegkundige ingeschreven in het BIG-register.
- Je hebt bij voorkeur minimaal twee jaar recente werkervaring als (senior) verpleegkundige.
- Je bent een enthousiaste verpleegkundige die affiniteit heeft met zowel de chronische als de acute patiënt.
- Je kunt zelfstandig werken en ook goed samenwerken in een multidisciplinair team.
- Je hebt affiniteit met de technische kant van het vak.
- Je vindt psychosociale begeleiding van de (acute als chronische) patiënt een belangrijk onderdeel van de zorgverlening.
- Je hebt affiniteit met de zorg voor kinderen.
- Je staat open voor vernieuwingen.
- Je bent bereid om in alle diensten (8.00 uur - 22.30 uur op maandag t/m zaterdag) volgens rooster te werken, inclusief bereikbare diensten.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

- Een prettig team om in te werken, dat nieuwe medewerkers altijd enthousiast verwelkomt.
- Een arbeidsovereenkomst voor de duur van de dialyse-opleiding, met uitzicht op een vast dienstverband (onder voorwaarde dat je de opleiding met goed gevolg afrondt).
- De opleiding tot dialyseverpleegkundige start op 1 april 2021 en duurt 15 maanden.

Het salaris bedraagt tijdens de opleiding maximaal € 3.280,- bruto per maand (schaal 7) voor verpleegkundigen of € 3.505,- bruto per maand (schaal 8A) voor senior verpleegkundigen, afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Tijdens avond- en nachtdiensten kun je parkeren in de parkeergarage van het UMCG. Voor diensten overdag zijn er snelle verbindingen met vijf P&R plekken rondom de stad. Via het fietsenplan kun je een fiets of een e-bike fiscaal voordelig aanschaffen. Het UMCG heeft onder meer twee collectieve zorgverzekeringen, een goede pensioenregeling en de fiscale regeling woon-werkverkeer.

Het UMCG is een boeiende en dynamische omgeving met doorgroeimogelijkheden en ruimte voor ontwikkeling. Basis van ons handelen is ‘van mens tot mens’.

Informatie en/of kijkje in de keuken
Ben je benieuwd wat het betekent om als verpleegkundige op de afdeling Dialyse te werken, kom dan een dag(deel) meelopen en ervaar zelf wat het werken bij ons jou te bieden heeft. Je bent ook welkom als je nog niet direct een sollicitatiebrief wilt schrijven.
Neem gerust contact op met Janet ten Kate, hoofdverpleegkundige afdeling Dialyse, telefoonnummer: 06-2565 0940 of (050) 361 3698, of één van de regieverpleegkundige van de afdeling, telefoonnummer: (050) 361 4813.

Volg ons ook op Instagram!

Meer informatie

Solliciteren

Voel jij je uitgedaagd? Reageer dan via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Dit kan tot en met 10 januari 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier