Verpleegkundig Specialist Reumatologie en Klinische Immunologie (i.o.)

Afdeling

Reumatologie & Klinische Immunologie

Werkomgeving

De afdeling Reumatologie & Klinische Immunologie is een ambitieuze afdeling met een grote regionale netwerkfunctie voor patiënten met systemische auto-immuunziekten en inflammatoire gewrichtsaandoeningen. Tevens zijn wij landelijk expertise centrum op het gebied van het syndroom van Sjögren en Vasculitis en regionaal verwijscentrum voor juveniele idiopatische artritis (JIA) en spondylartritis (SpA). Onze werkzaamheden vinden met name poliklinisch plaats, gericht op diagnostiek, behandeling en follow up van veelal chronisch zieke patiënten en hebben vaak een multidisciplinair karakter. Onze patiëntenpopulatie is zeer divers door de verschillende ziektebeelden, patiëntenkarakteristieken en behandelingen. Per jaar worden er gemiddeld 1.700 nieuwe patiënten gezien en zijn er ruim 10.000 vervolgconsulten.

Het medisch team bestaat uit 8 medisch specialisten, 5 - 8 AIOS en momenteel 3 verpleegkundig specialisten. Iedereen in het team is breed inzetbaar en heeft daarnaast een eigen aandachtsgebied. Sinds 2019 zijn we gaan werken met ziektespecifieke spreekuren, waardoor de zorg rond de diverse patiëntengroepen in kleine overzichtelijke teams wordt georganiseerd. Als versterking van onze afdeling en in het bijzonder voor de aandachtsgebieden JIA en SpA zijn wij op zoek naar een enthousiaste verpleegkundig specialist. De werkzaamheden zullen gefocust zijn op het zelfstandig verrichten van spreekuren voor patiënten met SpA en JIA. Binnen het JIA spreekuur ligt het accent op de transitie van kinderreumatologie naar de volwassenpoli. Daarnaast participeer je in het dagelijks telefonisch spreekuur.

Functiebeschrijving

- Je bent breed inzetbaar als verpleegkundig specialist binnen de afdeling Reumatologie & Klinische Immunologie (o.a. telefonisch spreekuur, voorlichting, innovatie, protocollen, regie behandeltrajecten etc.).
- De focus binnen je functie ligt bij de SpA en JIA.
- Je verricht zelfstandig spreekuren.
- Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van het zorgtraject voor deze patiëntengroepen (SpA/JIA).
- Je krijgt binnen dit zorgtraject een coördinerende functie.
- Je participeert en faciliteert in wetenschappelijk onderzoek.
- Je geeft vorm aan deskundigheidsbevordering binnen het team.
- Je draagt bij aan kwaliteitsverhoging van de patiëntenzorg binnen de afdeling.

Wat vragen wij

- Het diploma verpleegkundig specialist (BIG geregistreerd), of bereidheid tot het volgen van de opleiding Master Advanced Nursing Practice (hiervoor is HBO-V als vooropleiding vereist).
- Interesse in en affiniteit met reumatologie & klinische immunologie.
- Je bent assertief en hebt een proactieve werkhouding.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Een arbeidsovereenkomst voor 28 uur per week. Het salaris bedraagt maximaal € 4.615,- bruto per maand (schaal 10) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met:
- Belia Hollander, verpleegkundig specialist, telefoonnummer: 06-5525 6815 (afwezig op dinsdagmiddag en woensdagmiddag)
- Martha Leijsma, reumatoloog, telefoonnummer: (050) 361 3432
- Anneke Spoorenberg, reumatoloog, telefoonnummer: (050) 361 5285 (afwezig op maandag)

Meer informatie

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 29 november 2020. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. De sollicitatiegesprekken zijn op maandagmiddag 7 december 2020.

Digitaal sollicitatieformulier