Kinderfysiotherapeut Centrum voor Revalidatie

Afdeling

Revalidatiegeneeskunde

Werkomgeving

Het Centrum voor Revalidatie (CvR) is een zelfstandige afdeling van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) met een open en inspirerende sfeer. Hier werken 775 mensen samen aan topreferente patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek. De medewerkers krijgen en nemen hun verantwoordelijkheid, stellen de patiënt centraal en werken op innovatieve wijze doelgericht aan de optimale terugkeer van de patiënt in de maatschappij. Het CvR werkt nauw samen met andere medische afdelingen van het UMCG, ziekenhuizen en zorginstellingen in de regio en de Rijksuniversiteit Groningen.

Het CvR bestaat uit 2 locaties. Op locatie Beatrixoord in Haren ligt de nadruk op klinische en poliklinische revalidatiebehandeling voor mensen met aandoeningen op het terrein van revalidatiegeneeskunde of met een chronische ziekte. Op locatie Groningen in het UMCG-complex ligt de nadruk op diagnose en behandeling in de vroege fase.

Voor het fysiotherapieteam van locatie Groningen zijn wij op zoek naar een kinderfysiotherapeut met ruime relevante klinische ervaring en met affiniteit voor kinderen met een neurologische aandoeningen zoals Cerebrale Parese en bewegingsstoornissen. Onderzoekservaring (en ambitie), ervaring in het begeleiden van stagiares en het geven van klinisch onderwijs is een pre. Het team fysiotherapie bestaat uit circa 30 enthousiaste therapeuten, waarvan momenteel 4 kinderfysiotherapeuten. Het team fysiotherapie verzorgt dagelijks de klinische patiëntenzorg op alle afdelingen binnen het UMCG. Ook poliklinische consulten en behandelingen behoren tot het takenpakket evenals deelname aan multisciplinaire expertiseteams. Als kinderfysiotherapeut maak je onderdeel uit van het team fysiotherapie maar zal je grotendeels op de kinderafdelingen werkzaam zijn. Je kunt, naast de kinderafdelingen, ook op de overige klinische volwassen afdelingen ingezet worden. Dit zal met name voorkomen tijdens weekenddiensten (gemiddeld 1 keer per 6 weken).

Functiebeschrijving

- Je bent breed inzetbaar in de klinische fysiotherapeutische zorg.
- Je onderzoekt, behandelt en begeleidt (poli)klinische patiënten.
- Je hebt ervaring en/of affiniteit met kinderen met een neurologische aandoening zoals Cerebrale Parese of een bewegingsstoornis.
- Je deelt je kennis en vaardigheden proactief met collega’s, ketenpartners en stagiairs.
- Je werkt volgens bestaande behandelrichtlijnen en volgens de principes van Evidence Based Practice.
- Je denkt mee over de ontwikkeling van zorg en neemt desgevraagd deel aan werkgroepen en projecten.
- Je verricht administratieve werkzaamheden, samenhangend met de primaire taken.

Wat vragen wij

- Je hebt een HBO-diploma Fysiotherapie met een BIG-registratie.
- Je hebt de master kinderfysiotherapie afgerond.
- Je hebt minimaal 3 jaar relevante klinische werkervaring.
- Je hebt ervaring met het doen van wetenschappelijk onderzoek.
- Je hebt ervaring met het geven van klinisch onderwijs en begeleiden van stagiaires.
- Je kunt je nieuwe informatie en werkprocessen snel eigen maken.
- Je kunt goed klinisch redeneren, analyseren en rapporteren.
- Je kan goed plannen en bent in staat om met een helikopterview te kijken.
- Je hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
- Je bent een teamspeler die initiatief neemt en de omgeving weet te inspireren.
- Je bent bereid om weekenddiensten te werken.

Kortom, wij zijn op zoek naar een positief ingestelde, enthousiaste, stressbestendige, communicatieve, kinderfysiotherapeut die de aansluiting bij de patiënt en de verbinding met het team zoekt en stevig in de schoenen staat. Wanneer jij jezelf in dit profiel herkent ben je van harte welkom om te solliciteren op deze mooie functie in het UMCG.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het betreft een functie van 32 uur per week, in eerste instantie voor een jaar, met bij wederzijds ervaren tevredenheid een goede mogelijkheid voor verlenging. Het salaris bedraagt maximaal € 4.200,- bruto per maand (schaal 9) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie
Neem voor meer informatie over deze vacature contact op met:
- dr. Edwin van Adrichem, teamhoofd paramedici revalidatiegeneeskunde, locatie Groningen
- Anneke Hegeman, kinderfysiotherapeut, locatie Groningen
Beiden bereikbaar via het secretariaat op telefoonnummer: (050) 361 3651.

Meer informatie

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 29 november 2020. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. De sollicitatiegesprekken zijn op 11 december 2020. Je ontvangt uiterlijk 4 december 2020 bericht of je wel of niet wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Digitaal sollicitatieformulier