Endoscopieverpleegkundige

Afdeling

Maag-Darm-Leverziekten

Werkomgeving

Als verpleegkundige werk je op de afdeling Endoscopie. Op het Endoscopiecentrum voeren we onderzoeken en behandelingen uit op aanvraag van verschillende medisch specialismen zoals maag-, darm-, en leverziekten, KNO, chirurgie, interne geneeskunde, longziekten en kindergeneeskunde. Samen met een enthousiast en professioneel team van verpleegkundigen, zoeken we continue naar verbeteringen waarmee we verder willen bouwen aan onze afdeling. Ons doel is de kwaliteit van zorg naar een nóg hoger plan te tillen.

Functiebeschrijving

Endoscopie is een breed en leuk specialisme met veel afwisseling in werkzaamheden. Als endoscopieverpleegkundige werk je mee aan verschillende onderzoeken zoals duodenoscopie, endo-echo onderzoek, ERCP’s en bronchoscopie.
Een scopie is een spannende gebeurtenis. Patiënten weten vaak niet wat er precies gaat gebeuren en zijn gespannen vanwege de uitslag. Hierin speel jij als endoscopieverpleegkundige een belangrijke rol. Door het geven van goede voorlichting en het op het gemak stellen van de patiënt, zorg jij er samen met de arts voor dat het onderzoek soepel verloopt.

Naast de reguliere verpleegkundige taken wordt van de verpleegkundige een actieve rol verwacht bij overstijgende werkzaamheden. Hierbij kun je denken aan het coördineren en aansturen van de complexe zorg als dag coördinator of deelname aan werkgroepen. Je werkt op doordeweekse dagen tussen 07.30 en 16.30 uur. Daarnaast draai je bereikbaarheidsdiensten (na de inwerkperiode) waarbij je binnen 30-45 minuten in het ziekenhuis aanwezig moet kunnen zijn zowel doordeweeks als in het weekend.

Wat vragen wij

Je bent stressbestendig, staat stevig in je schoenen, kunt prioriteiten stellen en schakelt gemakkelijk tussen verschillende taken. Jij herkent jezelf in onze kernwaarden Innovatie en Ontwikkeling. Omdat je regelmatig te maken krijgt met spoedsituaties en calamiteiten is het belangrijk dat je een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt. Verder:
- ben je een gediplomeerd endoscopieverpleegkundige (niveau 4 of 5);
- sta je ingeschreven in het BIG register;
- ben je telefonisch oproepbaar tijdens bereikbaarheidsdiensten en kun je binnen 30-45 minuten na de oproep in het UMCG aanwezig zijn.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Een jaarcontract voor 24-28 uur per week met zicht op een vaste baan. We vinden het belangrijk dat je qua werk/privé goed in balans bent. Daarom houden wij zoveel mogelijk rekening met de wensen die je hebt ten aanzien van je werktijden. De werkzaamheden vinden overdag plaats.

Je salaris bedraagt maximaal € 3.505,- bruto per maand (schaal 8A) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Om er zeker van te zijn dat je een goede keus maakt, bieden wij jou de mogelijkheid om een dag(deel) mee te lopen op onze afdeling. Neem hierover contact op met één van de contactpersonen.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Inge van Drongelen telefoonnummer (050) 361 8542

de regieverpleegkundige telefoonnummer (050) 361 7225

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 25 oktober 2020. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier