(Senior) Verpleegkundige Ouderenpsychiatrie

Afdeling

Universitair Centrum Psychiatrie

Werkomgeving

Het Universitair Centrum Psychiatrie (UCP) combineert universitaire taken en ambities met klinische expertise in een breed behandelaanbod: het beste van twee werelden. Er werken medewerkers die gedreven en betrokken zijn, en voor wie het ontwikkelen en overdragen van kennis een aantrekkelijk onderdeel vormt van het werken in een academische setting. Patiëntparticipatie en multidisciplinaire samenwerking zijn essentiële kenmerken van het UCP.

Het topreferente aanbod omvat geavanceerde zorgprogramma's voor stemmings- en angststoornissen, psychosen, somatoforme stoornissen en ontwikkelingsstoornissen. Als academisch centrum beschikken wij over bijzondere expertise en aanvullende, deels experimentele, mogelijkheden voor diagnostiek en behandeling. Voor complexe, therapieresistente patiënten en voor consultatie en advies voelen wij ons nadrukkelijk verbonden met de ons omringende GGZ-partners. Dit geldt ook voor kennisoverdracht en het samenwerken in patiëntgebonden onderzoek.

Het UCP heeft belangrijke onderwijs-, opleidings- en onderzoekstaken. Het biedt in de nieuwe opleidingsstructuur de aantekeningen volwassenenpsychiatrie, ouderenpsychiatrie en kinder- en jeugdpsychiatrie (via het Universitair Centrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie) aan. Het wetenschappelijk onderzoek is gericht op het verbeteren van de behandeling van de patiënt en is klinisch, epidemiologisch en neurobiologisch van aard. In het kader van het UMCG-brede speerpunt ‘Healthy Ageing’ wordt samengewerkt met grote multidisciplinaire onderzoeksgroepen rond basaal wetenschappelijke thema’s.

Opname afdeling ouderen
De opname afdeling ouderen bestaat uit een verpleegafdeling met negen bedden en is bedoeld voor gesloten opname, open opname en vervolgbehandeling van oudere patiënten met een psychiatrische stoornis en al dan niet met comorbide somatische stoornis. Het is een topreferente klinische afdeling van het UCP voor ouderen met complexe psychiatrische problematiek. PSO1 is onderdeel van de afdeling Ouderenpsychiatrie van het UCP en werkt nauw samen met de deeltijdbehandeling en de polikliniek van deze afdeling. Het vaste team bestaat uit een psychiater, een arts/assistent in opleiding, een psycholoog, een neuroloog-consulent, een maatschappelijk werker, vaktherapeuten (een psychomotorisch therapeut, een beeldende therapeut en een arbeidstherapeut), verpleegkundigen en een zorg assistent. PSO1 biedt hoogwaardige klinisch-psychiatrische zorg aan ouderen met complexe psychiatrische stoornissen met comorbide somatische en/of neurodegeneratieve ziekten. Patiënten komen bij ons voor een diagnostisch traject en/of voor behandeling.

Functiebeschrijving

Je bent verantwoordelijk voor de opgenomen patiënten en stemt hierin regelmatig af met je collega’s van de afdeling. Het werken in een team, waarin we elkaar scherp houden en versterken vinden we belangrijk. Na een inwerkprogramma kun jij zelfstandig aan de slag. Vanuit verpleegkundig leiderschap bouw je mee aan verpleegkundige ontwikkelingen, maar vertegenwoordig je ook de patiënt in samenwerking met de andere disciplines. Binnen de afdeling, maar ook binnen het UCP en UMCG krijg je de ruimte om je interesses verder uit te diepen, we groeien graag met je mee in jouw verpleegkundige ontwikkeling.

Wat vragen wij

- Je hebt een verpleegkundige opleiding op HBO-niveau afgerond en bent BIG geregistreerd.
- Je hebt ervaring in het omgaan met (oudere) patiënten die verblijven op een open of gesloten afdeling in de psychiatrie.
- Kwaliteit staat bij jou hoog in het vaandel, en je hebt belangstelling voor medisch verpleegkundige handelingen.
- Je hebt oog voor de patiënt en zijn naasten, en bent daarnaast een waardevol lid van het team.
- Je hebt een onderzoekende houding, signaleert knelpunten, doet verbetervoorstellen en helpt mee de zorg te verbeteren.
- Je hebt humor en plezier in je werk en je denkt in mogelijkheden.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij aanstelling een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Wij bieden je een werkomgeving met bindend en boeiend werkklimaat die de persoonlijke groei en ontwikkeling van de teamleden stimuleert. Teamleden voelen zich gesteund en geïnspireerd door elkaar en door een gedeelde wens onze patiënten de best mogelijke zorg te bieden.

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor minimaal 32 uur per week. Het salaris bedraagt voor een verpleegkundige maximaal € 3.184,- bruto per maand (schaal 7) en voor een senior verpleegkundige maximaal € 3.403,- (schaal 8a) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Tijdens avond- en nachtdiensten kun je parkeren in de parkeergarage van het UMCG. Voor diensten overdag zijn er snelle verbindingen met vijf P&R plekken rondom de stad. Via het fietsenplan kun je een fiets of een e-bike fiscaal voordelig aanschaffen. Het UMCG heeft onder meer twee collectieve zorgverzekeringen, een goede pensioenregeling en de fiscale regeling woon-werkverkeer.
Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Marion Westra, regieverpleegkundige telefoonnummer 06-2564 9811 m.j.westra@umcg.nl (niet gebruiken om te solliciteren)
Anita Prins, hoofd Algemene Zaken telefoonnummer 06-2564 6051 a.l.d.prins@umcg.nl (niet gebruiken om te solliciteren)

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 10 februari 2020. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. Ben je overigens geïnteresseerd in het werken op één van onze andere afdelingen binnen het UCP, mail of bel gerust om te vragen naar deze mogelijkheden.

Digitaal sollicitatieformulier