Student voor stage implementatieonderzoek dragerschaptest van het UMCG

Afdeling

Stage, afstuderen en scriptie

Werkomgeving

Inleiding
Het UMCG is een grote organisatie met zo’n 12.000 medewerkers. Eén van de afdelingen is de Klinische Genetica. Dit is het medisch specialisme dat zich bezig houdt met onderzoek naar erfelijke ziekten en aangeboren afwijkingen en het geven van voorlichting over die afwijkingen.
Per jaar worden meer dan 6000 nieuwe patiënten gesproken en onderzocht, onder wie mensen met een kind met een ernstige erfelijke ziekte.

De afdeling Genetica van het UMCG heeft als eerste in Europa een dragerschapstest ontwikkeld voor ernstige erfelijke ziekten voor alle paren met kinderwens uit de algemene bevolking zie ook www.dragerschapstest.umcg.nl. Deze test onderzoekt of paren een verhoogde kans hebben op kinderen met een heel ernstige erfelijke ziekte. Als dit zo is, hebben paren verschillende opties, zoals onderzoek in de zwangerschap, om de geboorte van een kind met die ziekte te voorkomen, gebruikmaken van een donor of afzien van het samen krijgen van kinderen.

De ELSI-onderzoeksgroep is een multidisciplinaire onderzoeksgroep binnen de afdeling Genetica van het UMCG en doet wetenschappelijk onderzoek naar de ethische, juridische, economische en (psycho)-sociale aspecten van het toepassen van nieuwe genetische technieken, zoals DNA-diagnostiek.

Probleemschets
In januari 2016 startte de onderzoeksgroep met een implementatieonderzoek naar het aanbieden van deze dragerschaptest. Met als doel het meten van de psychologische impact, ethische aspecten en praktische haalbaarheid van de test.
Naast het aanbieden van de dragerschaptest zelf, bestaat het onderzoek voor een belangrijk deel uit een vragenlijstonderzoek naar de psychologische en ethische impact van het aanbieden van de test. Voor dit deel van het onderzoek zoekt de onderzoeksgroep een enthousiaste student (toegepaste) psychologie die hen daar bij wil komen helpen.

Functiebeschrijving

- De belangrijkste dagelijkse werkzaamheden tijdens de stage bestaan uit het helpen bij het verzamelen, analyseren en registreren van de data.
- Je bent actief betrokken bij het werken in een dynamische en multidisciplinaire onderzoeksgroep.
- Je krijgt de mogelijkheid om een eigen onderzoeksvraag, gerelateerd aan het onderzoek, te beantwoorden.

Wat vragen wij

- Je bent een derdejaarsstudent (toegepaste) psychologie.
- Je kunt nauwkeurig werken.
- Je kunt goed samenwerken.
- Je hebt een goede schriftelijke vaardigheid in de Nederlandse taal.
- Je hebt goede communicatieve vaardighede.
- Je bent enthousiast over wetenschappelijk onderzoek.
- Je hebt affiniteit met genetica en erfelijkheidsonderzoek.

Wat bieden wij

- Stageovereenkomst met het UMCG
- Goede begeleiding in het UMCG
- Wetenschappelijke werkomgeving
- Werkplek bij de sectie Klinische Genetica
- Ruimtes met flexplekken bij het Studentenbureau UMCG, voorzien van pc en telefoon
- Studentenwerkoverleg (inloopuur) voor intervisie, vragen en ondersteuning
- Nestor: een omgeving speciaal voor afstudeerders met informatie, links, tips & trics die je kunnen helpen tijdens je afstudeerperiode in het UMCG

Nadere informatie over afstuderen en stage in het UMCG vind je op de webpagina’s van het Studentenbureau UMCG (zie rechtsboven onder gerelateerde informatie).


Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

afstuderen@umcg.nl (niet gebruiken voor sollicitaties)

Extra informatie kan worden verkregen via een van de volgende links:
Nadere informatie over afstuderen en stage in het UMCG

Solliciteren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier dat onderaan deze pagina staat. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. Genoemde uiterste reactiedatum in het vacatureoverzicht is niet van toepassing op deze vacature. De vacature blijft op de website staan totdat een geschikte student is gevonden voor deze opdracht.

Digitaal sollicitatieformulier