Functioneel Consultant

TRIP Advocaten Notarissen investeert voortdurend in kennisontwikkeling en optimalisering van de werkprocessen. In alle werkprocessen wordt gebruik gemaakt van ICT-oplossingen en Legal Tech applicaties en dit wordt alleen maar meer. Optimalisatie van processen door (waar mogelijk) verder te digitaliseren en de inzet van software is aan de orde van de dag. Voor de invoering en het beheer van nieuwe en innovatieve applicaties zijn wij op zoek naar versterking van het ICT-team. De ICT-er die wij zoeken is een functioneel consultant die in staat is bestaande applicaties te optimaliseren en nieuwe applicaties in te richten en uit te rollen. Ook ondersteunt hij de eindgebruikers bij het optimale gebruik daarvan. Kennis en ervaring op het gebied van IT, projectmanagement en legal tech ontwikkelingen zijn belangrijk voor deze functie. Het doel van deze functie is om ervoor te zorgen dat onze juristen en hun ondersteuning werken met moderne software zodat zij juridische topprestaties kunnen leveren.

Werken bij TRIP Advocaten Notarissen

TRIP is in juridische dienstverlening marktleider van Noord-Nederland. Verspreid over kantoren in Groningen, Leeuwarden en Assen steken onze ruim 80 juristen de handen uit de mouwen voor onder andere ondernemingen, overheden, zorg- en onderwijsinstellingen en woningcorporaties. Onze professionals hebben verschillende achtergronden en specialismes, maar ook ten minste één overeenkomst: passie voor hun vak. Het zijn betrokken professionals die hun verantwoordelijkheid nemen en onze cliënten proactief van dienst zijn. Werken bij TRIP betekent óók werken bij een kantoor dat bewezen heeft juridische diensten van topniveau te leveren. Dat blijkt telkens opnieuw uit onafhankelijk onderzoek van diverse bureaus. De mix van aanstormend talent en senioriteit zorgt voor een inspirerende dynamiek.

Wat ga je doen?

 • Je signaleert en analyseert marktontwikkelingen op het gebied van ICT en informatievoorziening binnen de juridische branche en hebt een belangrijke rol in de advisering van een optimaal pakket voor TRIP.
 • De uitrol van nieuwe ICT-oplossingen en informatiesystemen organiseer je zelfstandig en je treedt op als intermediair tussen de interne klanten en de leveranciers. Leveranciers monitor je en stuur je bij.
 • Je hebt, samen met de leveranciers, een belangrijke rol bij het configureren en inrichten van nieuwe ICT-oplossingen en informatiesystemen, inclusief koppelingen met andere systemen, rapportages, dashboards etcetera.
 • Voor de inrichting van nieuwe applicaties en het optimaliseren van bestaande applicaties vertaal je (functionele) eisen en wensen van de gebruikers naar de configuratie door middel van een functioneel ontwerp. Hiertoe voer je regelmatig overleg met gebruikers over functionele wensen, gebruikersproblemen, lopende wijzigingen en projecten.
 • Voor de optimalisatie van het gebruik van de applicaties los je medewerkersvragen op, geef je instructie/training aan (groepen) eindgebruikers en maak je duidelijke handleidingen.
 • Je maakt onderdeel uit van het ICT-team en rapporteert in deze functie aan de Manager Finance & ICT. Deze functie biedt op termijn goede mogelijkheden voor interne doorgroei.

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding, richting Informatica of Informatiekunde
 • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring in een vergelijkbare functie, bij voorkeur in de zakelijke dienstverlening. Affiniteit met innovatie en legal tech is een pré.
 • Goede kennis van moderne ICT-oplossingen, waaronder SQL, Power BI, API’s en microsoft Cloud (Azure, Intune, Exchange Online)
 • Je bent dienstverlenend, organisatiesensitief en nauwkeurig en krijgt energie van een snel veranderende en ambitieuze omgeving.
 • Communicatief sterk, in staat om kennis over ICT-oplossingen en informatiesystem op een stimulerende en begrijpelijke wijze uit te dragen.

Wat bieden we jou?

 • Onze arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend en worden jaarlijks gebenchmarkt. Mede afhankelijk van de ervaring die je meebrengt proberen we in overleg tot een passend aanbod te komen.
 • Bij TRIP raak je nooit uitgeleerd. Deze vacature voorziet in mogelijkheden tot doorgroei en doorontwikkeling in een specialistische functie
 • In deze functie werk je op de verschillende locaties van TRIP.

Onze cultuur

Als een van de oudste kantoren van Noord-Nederland is TRIP een begrip in de regio. We zijn ambitieus, nuchter en informeel. We gaan voor het hoogst haalbare, maar dan wel praktisch en zonder lange theoretische beschouwingen. Op ons kantoor staat samenwerking voorop; de samenwerking tussen collega’s van je eigen expertise, maar ook met collega’s van andere expertises en brancheteams. Samen werk je aan uitdagende multidisciplinaire vraagstukken. En samen kom je tot het gewenste resultaat, of zelfs meer dan dat. Ons kantoor gelooft bovendien in een goede balans tussen werk en privé. Soms vraagt een zaak dat er tot in de late uurtjes wordt doorgewerkt, maar daarna is er altijd tijd voor ontspanning. Bijvoorbeeld tijdens het jaarlijkse TRIPmas-feest, de SKI-TRIP of een zeiluitje op één van de Friese meren.

Enthousiast over deze vacature?

Bij de werving en selectie laat TRIP zich bijstaan door HetNetwerk (www.hetnetwerk.nl)

Ben jij al enthousiast maar wil je graag nog meer weten? Neem dan vooral contact op met Daniël Verrijk 06 – 37 61 79 84. Meteen solliciteren? Graag! Mail je motivatie en CV naar