Ziekenhuisapotheker

Ben jij op zoek naar een uitdagende functie met veel diepgang? Kom dan bij ons werken!

De functie

Binnen onze vakgroep Klinische Farmacie en Toxicologie is, door uitbreiding van werkzaamheden en vertrek van een collega, ruimte beschikbaar gekomen voor een nieuwe enthousiaste collega. Kom jij ons team versterken?

Je bent (mede)verantwoordelijk voor de inrichting en uitvoering van farmaceutische patiëntenzorg. Je participeert in de dagdienst en bereikbaarheidsdiensten en bent daarnaast betrokken bij de opzet en uitvoering van projecten.

De RVE Klinische Farmacie en Toxicologie staat momenteel in het midden van een aantal ingrijpende ICT veranderingen rond applicaties die betrekking hebben op medicatiemanagement, voorschrijven en toedienen in brede zin. De implementatie hiervan staat gepland voor 2023. Jij krijgt een belangrijke rol binnen deze veranderingen waarbij je deels verantwoordelijk bent voor het testen, bijsturen, implementeren en beoordelen van nieuw ontwikkelde functionaliteit in relatie tot het elektronisch voorschrijven inclusief medicatieverficatie bij opname en ontslag en het medicatiedistributieproces. Ook neem je deel aan het herinrichten van hierbij betrokken apotheekprocessen. Dit doe je samen met diverse collega’s in de vakgroep waarbij je in aanraking komt met alle facetten van de ziekenhuisfarmacie. Naast de ICT projecten zal je in overleg met de vakgroep één of meerdere klinische aandachtsgebiedsgebieden op je nemen. Kortom: een zeer uitdagende functie met veel diepgang. Het betreft een volwaardige functie als ziekenhuisapotheker waarbij je onderdeel bent van de medische staf.

De medische staf van Treant is verenigd in de coöperatie Medisch Specialisten Collectief Treant (MSCT). Een unieke bundeling van krachten van een voltallige ziekenhuisstaf (vrijgevestigden, dienstverbanders, apothekers, psychologen en klinisch chemici) op deze schaal. Om op die manier met slagkracht en gelijkgericht een bijdrage te leveren aan goede, bereikbare en betaalbare zorg.

Het team

Wij zijn een jonge, ambitieuze en vooruitstrevende vakgroep die bestaat uit 14 collega’s. Dit doen we in een prettige sfeer waar kwaliteit, innovatie, werkplezier en professioneel handelen hoog in het vaandel staan. Er is een goede samenwerking met de medische staf, waarbij we bij diverse specialismen participeren als medebehandelaar.

Wij willen een betrouwbare kennispartner voor zorgprofessionals zijn, zodat medicatieverstrekking op maat, snel, veilig en kosteneffectief kan plaatsvinden. We doen dit met een bevlogen team van meer dan 100 medewerkers. De afdeling Klinische Farmacie en Toxicologie beschikt over een GMPz erkende bereidingsfaciliteit en een laboratorium voor TDM en toxicologische bepalingen. We doen VTGM voor de verpleegafdelingen en leveren zorg aan 9 woon- en verpleeghuizen

In samenwerking met de poliklinische apotheek is een geïntegreerd proces m.b.t. medicatieverificatie bij opname en ontslag opgezet.

Jij bent de ideale kandidaat

Je bent een enthousiaste, proactieve collega, (bijna) geregistreerd als ziekenhuisapotheker, die samen met ons vanuit de afdeling Klinische Farmacie en Toxicologie goede patiëntenzorg wil leveren. Je werkt resultaatgericht en klantgericht, bent flexibel, ambitieus en professioneel. Je kan goed projectmatig werken en durft je eigen verantwoordelijkheid te nemen. Samenwerking is vanzelfsprekend voor je en gaat je makkelijk af. Je herkent je in de kernwaarden van Treant: Transparant, Innovatief en Samen. Uiteraard beschik je over goede communicatieve vaardigheden, doorzettingsvermogen en een gezonde dosis relativeringsvermogen. Ook als je binnenkort de opleiding tot ziekenhuisapotheker afrondt, nodigen wij je van harte uit om te solliciteren!

Ons aanbod

Een aantrekkelijke leefomgeving met een goed aanbod van ruime woningen en scholen. Daarbij opgeteld diverse winkel- en uitgaanssteden en veel ruimte en natuur. Vanwege dit uitstekende leefklimaat hebben veel van onze artsen de stap van de Randstad naar Drenthe gemaakt. Wij bieden je een contract voor bepaalde tijd voor de duur 6 maanden, volgens de AMS regeling. Bij gebleken geschiktheid en onveranderde bedrijfsomstandigheden volgt daarna een vaste aanstelling. De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de AMS en inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring.

Wij vinden persoonlijke aandacht van groot belang en kunnen hulp bieden bij begeleiding van een gezin bij oriëntatie in de regio, tijdelijke huisvesting en het netwerken bij het zoeken werk van een partner.

Nieuwsgierig geworden?

Vertel het ons! Solliciteren kan tot en met 27 januari 2023 via deze link.
Je bent van harte welkom om vrijblijvend een dag mee te kijken en kennis te maken met de collega’s van de vakgroep. Neem hiervoor of voor meer informatie contact op met Maurice van Staveren, gevestigd ziekenhuisapotheker, bereikbaar via telefoonnummer 088 129 10 05.  
Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Floor Grimberg, senior recruiter, bereikbaar via telefoonnummer 088 129 56 56.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.