Leerling IC-verpleegkundige Scheper Emmen

De functie

Als leerling IC-verpleegkundige ga jij jezelf ontwikkelen om hoog complexe zorg te kunnen leveren aan alle patiëntcategorieën binnen onze Intensive Care (IC); verzorging en bewaking van patiënten met (dreigende) uitval van vitale functies. Het begeleiden van de patiënt en diens familie is een belangrijk onderdeel van de functie. En je maakt deel uit van het reanimatieteam en het Spoed-Interventie-Team.  

De opleiding

Binnen Treant Zorggroep bieden we de volledige en erkende opleiding tot IC-verpleegkundige aan. De theorie volg je bij het Wenckebach instituut UMCG of het CIVO in Hengelo. De opleiding tot Intensive Care verpleegkundige start meerdere keren per jaar en duurt totaal ongeveer anderhalf jaar. Voordat je met de opleiding begint werk je al enkele maanden in een voorwerk-periode. In deze periode leer je de afdeling kennen en bereid jij je voor op de start van de opleiding.

Het team

De afdeling Intensive Care (IC) bevindt zich in Emmen, ziekenhuis locatie Scheper en heeft 16 bedden. We gebruiken de meest moderne behandelmethodes en werken met volledige elektronische verslaglegging. De IC is een 'closed format' afdeling. Dit betekent dat de intensivist, de medisch specialist die op de IC werkt, hoofdbehandelaar is zolang de patiënt daar verblijft. De intensivisten zijn 24 uur per dag aanwezig. We zijn een afdeling waar de intensieve zorg kwalitatief goed is en we bieden een prettige werkplek. Dat doen we samen, als team. En jou als IC-leerling bieden wij jou graag een veilige werk- en leeromgeving om vertrouwd te raken met intensief zieke patiënten.

Jij bent de ideale kandidaat

Je bent in het bezit van een opleiding voor verpleegkundige (MBO of HBO) en je hebt minimaal één jaar recente werkervaring als gediplomeerd verpleegkundige op een verpleegafdeling in een ziekenhuis. Daarnaast heb je een collegiale en flexibiele houding en je werkt net zo makkelijk in teamverband als zelfstandig. Je bent accuraat, handelt snel als dat nodig is en je kunt goed prioriteiten stellen in de uitvoering van je werkzaamheden. Je bent stressbestendig en je beschikt over een doorzettersmentaliteit. Je volgt de ontwikkelingen in het vakgebied en denkt mee op een actieve wijze om daar invulling aan te geven. Vanwege de aard van de afdeling is het vanzelfsprekend dat jij je kennis en vaardigheden blijft ontwikkelen. Als persoon ben je te omschrijven als: mensgericht, resultaatgericht en beschik je over "alleen-het-beste-is-goed-genoeg" mentaliteit. Je herkent je in onze kernwaarden: Toegewijd, Innovatief en Samen.

Ons aanbod

Wij bieden je een leuke functie in een groot maar onderling betrokken team, met enthousiaste collega's op een dynamische afdeling. Verder: 

  • Een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding. Na het afronden van de opleiding bieden wij jou een contract voor onbepaalde tijd. 
  • Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring. Als algemeen verpleegkundige word je ingeschaald in FWG 45 (maximaal € 3.468,-) en als gespecialiseerd verpleegkundige word je ingeschaald in FWG 55 (maximaal € 4.391,-)
  • Vakantietoeslag (8,33%)             
  • Eindejaarsuitkering (volledige 13e maand)         
  • Kom je met de auto? Bij ons kun je gratis parkeren        
  • Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden met daarin aantrekkelijke regelingen zoals extra reiskostenvergoeding en diverse collectieve verzekeringen
  • Een uitdagende functie in een professioneel team         
  • Diverse online trainingen en cursussen, zoveel jij maar wilt!
  • Wil je weten wat wij jou nog meer te bieden hebben? Bekijk dan deze 10 redenen om bij ons te werken! 

Nieuwsgierig geworden?

Vertel het ons! Solliciteren kan tot en met 30 november 2022. Wil je graag meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Siebrand Mollema, hoofd Intensieve Care te Emmen, telefoonnummer 06 19 19 60 54. Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met het team Recruitment, telefoon 088 129 56 56.

De sollicitatiegesprekken worden in overleg met jou ingepland. Ondertussen vragen we ook onze huidige medewerkers of een van hen deze uitdaging aan wil gaan. Als dat het geval is, krijgt deze kandidaat voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.