Leerling Anesthesiemedewerker

Heb jij de ambitie om anesthesiemedewerker te worden? Binnen Treant kan het!

Wij zoeken per 1 maart 2023 gemotiveerde en enthousiaste kandidaten die de ambitie hebben om anesthesiemedewerker te worden. Treant biedt jou de mogelijkheid!

De functie

De anesthesiemedewerker begeleidt en informeert de patiënt bij de voorbereiding op de operatie of ingreep. Je assisteert bij het onder narcose brengen en onder narcose houden van de patiënt of bij het aanbrengen van een plaatselijke verdoving. Tijdens en direct na de operatie bewaak je de vitale functies van de patiënt en zorg je ervoor dat de patiënt voldoende verdoofd is zodat de patiënt geen pijn voelt. Je moet kennis hebben van anatomie, pathologie, fysiologie en de werking van medicijnen. Je werkt in een “high tech” omgeving. Kennis van beademingsapparatuur, bewakingsmonitoren en spuitenpompen is erg belangrijk. Een mooi en dynamisch beroep op het snijvlak van techniek en zorg. Je werkt altijd onder verantwoordelijkheid van een anesthesioloog maar hebt een grote mate van verantwoordelijkheid waarbij de aandacht en zorg voor de patiënt altijd voorop staat.
Als student anesthesiemedewerker hou jij je bezig met het verrichten van voorbereidende, assisterende en uitvoerende werkzaamheden passend bij het opleidingsstadium. Naarmate de opleiding vordert zal de mate van zelfstandigheid toenemen. Ook na je opleiding volg je jaarlijks scholingen om je kennis en kunde op peil te houden en om op de hoogte te blijven van de laatste richtlijnen.

De opleiding tot anesthesiemedewerker is een combinatie van werken en leren op hbo-niveau. Het theoretische deel van de Entrustable Professional Activities (EPA) gerichte opleiding vindt plaats bij het Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden (WIOO) in Groningen. Het praktische deel leer je in het ziekenhuis. De opleiding duurt ongeveer 3 jaar. De beroepsopleiding anesthesiemedewerker is erkend door het College Zorg Opleidingen Flex-level (CZO). Je kunt de opleiding uitsluitend doen als je in dienst bent van een ziekenhuis en daar bent aangesteld als student-anesthesiemedewerker. De vacature betreft uitsluitend een Treantbreed leerarbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding. Indien er daarna vacatureruimte is voor een gediplomeerd anesthesiemedewerker, kun je deelnemen aan deze sollicitatieprocedure.

Wil je meer weten over het Wenckeback Instituut voor Onderwijs en Opleiden en de opleiding anesthesiemedewerker? Klik dan hier

Het team

Je zult Treantbreed ingezet worden op onze anesthesieafdelingen. Hier werkt dagelijks een groep enthousiaste professionals aan kwalitatief hoogwaardige patiëntenzorg. Het chirurgische team en het anesthesiologische team werken hierin nauw samen. Als student kun je worden ingezet op alle drie ziekenhuislocaties. Door het Regionale plan ‘Zorg voor de Regio’ is de zorg geconcentreerd geraakt en is het noodzakelijk om op alle drie de locaties bekend te worden met de ingrepen die daar worden verricht.

Jij bent de ideale kandidaat

 • Enthousiaste en gemotiveerde kandidaten
 • Je bent stressbestendig, flexibel en een doorzetter
 • Je hebt goede sociale vaardigheden
 • Je bent besluitvaardig, verantwoordelijk, assertief en je kunt plannen en organiseren
 • Je kunt goed samenwerken en communiceren binnen in een team
 • Je kunt onder acute en stressvolle situaties nauwkeurig werken
 • Je kunt theorie snel omzetten in praktisch handelen
 • Gevraagde vooropleiding:
  • Havo- of vwo-diploma, met voorkeur voor natuur- en gezondheid of techniek profiel of;
  • In het bezit van een propedeuse of;
  • Afgeronde hbo-studie of;
  • Afgeronde mbo-v opleiding met minimaal 2 jaar werkervaring in het ziekenhuis.

Wij jij je verdiepen in de wereld van anesthesie en voldoe jij aan deze eisen? Dan nodigen wij je uit om te solliciteren!

TIP: Voor meer informatie over de opleiding verwijzen we je naar www.czoflexlevel.nl en filmpjes op YouTube.

Ons aanbod

 • Een dynamische functie met arbeidsvoorwaarden volgens de Cao-Ziekenhuizen. De inschaling is afhankelijk van je vooropleiding en ervaring;
 • Je ontvangt bij Treant 8,33% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering (volledige 13e maand). Bij ons kun je gebruik maken van het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden met daarin leuke regelingen bijvoorbeeld op het gebied van extra reiskostenvergoeding, sport en vrije tijd en diverse aantrekkelijke collectieve verzekeringen;
 • Het dienstverband wordt aangegaan voor de duur van de opleiding;
 • Verschillende activiteiten die door zowel de personeelsvereniging als het team zelf georganiseerd worden;
 • Tijdens je dienst kun je gebruik maken van een volledig ingerichte keuken met oven, magnetron, vaatwasser etc. en goede voorzieningen in de nacht;
 • Kan je gratis parkeren op de parkeerplaatsen bij de ziekenhuizen;
 • Op het terrein van onze locatie in Emmen is een externe kinderopvang gevestigd;
 • Kun je gebruik maken van een verhuiskostenregeling als je van ver komt.
 • Ook wanneer je gediplomeerd bent kun je regelmatig deel blijven nemen aan klinische lessen, symposia en workshops om je vakkennis op peil te houden.

Nieuwsgierig geworden?

Vertel het ons! Solliciteren kan tot en met 28 oktober 2022. Wij stellen enorm prijs op een motivatiebrief en je CV. Ben je nu al werkzaam bij Treant Zorggroep dan solliciteer je via Profit InSite. Wil je graag meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met met:

 • Iris Peters, praktijkopleider locatie Scheper en Refaja (i.a.peters@treant.nl)
 • Willem Loof, praktijkopleider locatie Scheper en Refaja (06 53 48 06 19)
 • Yvonne Oosterhof, praktijkopleider locatie Bethesda (0528 28 67 44)

Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Dima Belov, recruiter, telefoon 088 129 56 56.

Een assessment en meeloopdag behoren tevens tot de procedure. De sollicitatiegesprekken en het assessment vinden plaats op 10 november 2022. Zet deze datum vast in je agenda!

Ondertussen vragen we ook onze huidige medewerkers of één van hen deze uitdaging aan wil gaan. Deze kandidaat krijgt bij geschiktheid voorrang.