Kinderdiabetes verpleegkundige

Ben jij een ervaren kinderverpleegkundige en op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling? Solliciteer dan direct!

Wat ga je doen

De diabetesverpleegkundige is werkzaam binnen de polikliniek en afdeling Ouder en Kind Centrum. De bijdrage van de diabetesverpleegkundige maakt deel uit van een multidisciplinaire aanpak. Als kinderdiabetes verpleegkundige coördineer je zelfstandig en in overleg leg met de kinderarts de zorg rondom de kinderen met diabetes mellitus, klinisch en poliklinisch. Het geven van begeleiding, voorlichting en instructie aan zowel kinderen als hun ouders/verzorgers is een belangrijk onderdeel van je werk. Je werkt samen binnen een team van kinderartsen, diëtist, Medisch Psycholoog en neemt daarnaast ook deel aan regionale en/of landelijke netwerken en bereikbaarheidsdienst van Diabij. Je werkt mee aan het verbeteren van de zorg door het ontwikkelen van protocollen en/of zorgpaden.

De werkzaamheden zijn divers, als kinderdiabetesverpleegkundige heb je een coördinerende rol. De zorg omvat advisering, coaching, educatie en motivatie van patiënten met diabetes. Je houdt zelfstandig (telefonische) spreekuren en multidisciplinaire spreekuren op de polikliniek

Waar ga je werken

Je gaat onderdeel uitmaken van het kinderdiabetesteam. Dit team biedt 24 uur per dag, 7 dagen per week zorg en ondersteuning bij vragen en problemen. Kinderartsen, diabetesverpleegkundigen, diëtisten, en kinderpsychologen werken daarvoor nauw met elkaar samen.
Als kinderdiabetesverpleegkundige draag je met jou expertise, pro actieve inzet, resultaat gerichte houding en creativiteit bij aan de begeleiding en behandeling van kinderen (ouders/verzorgers) en jong volwassenen met diabetes, die veelal bekend zijn met diverse problematiek.

Het team maakt onderdeel uit van Diabij. Diabij is een initiatief van de kinderdiabetesteams van Saxenburgh Medisch centrum Hardenberg en Treant Zorggroep. Deze teams hebben hun expertise en ervaring gebundeld om optimale zorg te bieden aan kinderen en jongvolwassenen met diabetes.
 

Wie zoeken wij

Ben jij die gedreven, bevlogen en enthousaiste verpleegkundige met onderstaande kernwaarden dan ben jij een echte aanvulling op het team!

 • Bij voorkeur opleiding tot Kinderverpleegkundige voltooid, of affiniteit met kinderen/jongvolwassenen
• Bereid zijn om de1 jarige post HBO opleiding tot diabetesverpleegkundige met voorschrijfbevoegdheid te volgen
• Grote mate van verantwoordelijkheid, flexibel en stressbestendig
• Bereid om op verschillende locaties te werken
• Teamspeler
• Gericht op kind als onderdeel van zijn systeem
• Geïnteresseerd in technische ontwikkelingen
• Denken in mogelijkheden ipv beperkingen
• Ieder kind is anders en iedere zorgvraag ook

Wat bieden wij

We bieden je een uitdagende functie binnen een leuk team. Wij bieden je direct een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. 
De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de cao Ziekenhuizen. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring volgens FWG 55, minimaal € 2,882,- en maximaal € 4,227,- bruto fulltime per maand. 
Daarnaast ontvang je bij Treant 8,33% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering (volledige 13e maand). Bij ons kun je tevens gratis parkeren en kun je gebruik maken van het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden met daarin leuke regelingen. Bijvoorbeeld op het gebied van extra reiskostenvergoeding (tot € 0,19 per kilometer tegen uitruil van bruto salaris), sport en vrije tijd en diverse aantrekkelijke collectieve verzekeringen. 
 

Ben je enthousiast?

Vertel het ons! Solliciteren kan tot en met 16 juni 2021 via de knop 'Solliciteren'. Ben je nu al werkzaam bij Treant Zorggroep dan solliciteer je via Profit InSite.

Of klik op de onderstaande link om te solliciteren:

https://www.solliciterenbijtreant.nl/cao-ziekenhuizen-vacature/kinderdiabetes-verpleegkundige
Wil je graag meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Angelique Kroeze, hoofd Kindergeneeskunde, telefoon 06 57 88 33 90. 
Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Team Recruitment, telefoon 088 129 56 56.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op 22 juni 2021, dus noteer deze datum alvast in je agenda!

Ondertussen vragen we ook onze huidige medewerkers of één van hen deze uitdaging aan wil gaan. Als dat het geval is, krijgt deze kandidaat voorrang.

Veiligheid staat bij ons voorop 

Omdat we verspreiding van het Corona-virus willen voorkomen, houden wij ons bij de sollicitatieprocedure aan de landelijke richtlijnen. 

Voordat je bij ons kunt werken checken wij altijd je referenties en zien we graag een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).Bij Treant Zorggroep voeren wij in het belang van onze medewerkers en patiënten een preventief vaccinatiebeleid. Voordat je bij ons kunt werken, ontvangen wij daarom graag een bewijs van jouw vaccinaties. Voor risicofuncties moet je ook aantoonbaar bescherming tegen Hepatitis B hebben opgebouwd. Is dit bij jou (nog) niet het geval, dan verzorgen wij de vaccinatie voor je.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.