Kinderarts

De functie

Kinderarts zijn bij Treant Zorggroep biedt de variatie die het vak van algemeen kinderarts zo boeiend maakt: van acute opvang tot casemanager bij chronische patiënten, van prematuren tot adolescenten en van shared care met het academisch ziekenhuis tot basiszorg in samenwerking met de huisarts. Kortom: Kindergeneeskunde in al haar diversiteit!

Het team

Treant heeft de klinische zorg voor kinderen geconcentreerd op ziekenhuislocatie Scheper in Emmen. Poliklinische zorg en dagbehandeling zijn op alle drie de ziekenhuislocaties aanwezig. Op onze polikliniek werken wij in deel-specialistische spreekuren samen met urotherapeuten, kinderlongverpleegkundigen, kinderdiabetesverpleegkundigen, kinderfysiotherapeuten en orthopedagogisch medewerkers. Ook is er actieve samenwerking met de kinderpsychologen. Daarnaast worden verpleegkundigen voor meerdere taken opgeleid, zoals eczeem, allergie en kinderthuiszorg. De kinderafdeling werkt volgens de principes van gezinsgerichte- en ontwikkelingsgerichte zorg. Samen met de gynaecologie/verloskunde wordt er gebouwd aan een  Ouder-Kind centrum.

Wij verzorgen de opleiding van coassistenten, semi-artsen, physician assistants en HAIO’s. Er wordt verkend of de opleiding tot kinderarts mogelijk is in de toekomst.

Treant Zorggroep

Treant Zorggroep bundelt de krachten van 3 ziekenhuislocaties en 17 centra voor wonen en zorg. Bij ons kunnen de 300.000 inwoners van de regio Hoogeveen-Emmen-Stadskanaal terecht. Onze 260 medisch specialisten en 6.300 medewerkers zetten zich daar volledig voor in.

Wij zijn er trots op dat we geaccrediteerd zijn voor onze ziekenhuiszorg en verpleeg-, revalidatie- en ouderenzorg.

MSCT

De medische staf van Treant is verenigd in de coöperatie Medisch Specialisten Collectief Treant (MSCT). Een unieke bundeling van krachten van een voltallige ziekenhuisstaf (vrijgevestigden, dienstverbanders, apothekers, pathologen, psychologen en klinisch chemici). Om op die manier met slagkracht en gelijk gerichtheid een bijdrage te leveren aan goede, bereikbare en betaalbare zorg.

Jij bent de ideale kandidaat

Wij zoeken voor de korte termijn een waarnemer voor enkele maanden die kan ondersteunen vanwege de grote toestroom van patiënten. Voor de langere termijn een kinderarts die toe is aan een nieuwe uitdaging. Iemand die van diversiteit houdt, flexibel is en met enthousiasme ons team komt versterken. Je hebt oog voor nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied en brengt deze waar mogelijk bij ons in de praktijk. Daarnaast is er ruimte voor verdieping in een aandachtsgebied. Op deze manier deel je expertise en zo kunnen we samen uitstekende zorg bieden. Door de grootte van de vakgroep, de mogelijkheid nieuwe innovaties te implementeren en de nauwe samenwerking met onze ketenpartners krijg je de mogelijkheid verder te ontwikkelen binnen het vak. Ook als je de opleiding nog niet helemaal hebt afgerond nodigen wij je van harte uit om te solliciteren.

Ons aanbod

Een aantrekkelijke leefomgeving met een goed aanbod van ruime woningen en scholen. Daarbij opgeteld diverse winkel- en uitgaanssteden, natuur en Waddeneilanden binnen handbereik met de Randstad op relatief korte reistafstand. Vanwege dit uitstekende leefklimaat hebben veel van onze artsen de stap van de Randstad naar Drenthe gemaakt. 

De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de AMS richtlijnen. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring (voor de waarneming zal een tarief gelden conform AMS). De werktijden zijn bespreekbaar.

Wil je je voor langere tijd aan ons binden? Dan krijg je een dienstverband van 9 maanden. Bevalt het van beide kanten? Dan wordt het dienstverband omgezet naar onbepaalde tijd. Wil je als waarnemer bij ons tijdelijk aan het werk, dan krijg je een dienstverband voor 3 maanden.

Nieuwsgierig geworden?

Vertel het ons! Solliciteren kan tot en met 19 april 2022 via de knop 'Solliciteren'. Je bent van harte welkom vrijblijvend kennis te komen maken of mee te lopen. En beleef dan Treant én de omgeving. Voor inlichtingen over deze functie kun je contact opnemen met Gerda Duursma-Meppelink, kinderarts, via telefoonnummer 088-1290130 of 06-51498330. Voor informatie omtrent de procedure kun je contact opnemen met het team Recruitment,  telefoon 088-1295656.