Hoofd ouderenzorg - Ellertsveld Schoonoord

De functie

Ouderen met een zorgvraag kunnen bij Treant Zorggroep terecht voor wonen, welzijn, zorg, revalidatie en behandeling in een van onze 17 locaties voor wonen en zorg of thuis. Wij bieden op maat afgestemde zorg aan de bewoners in onze regio. De wens en de beleving van ieder individu staat daarbij centraal; de regie ligt bij de cliënt! De zorg wordt dichtbij georganiseerd. Onze zorgprofessionals zijn ondernemend en initiatiefrijk.
 

Als locatiehoofd (Het Ellertsveld) ben je integraal verantwoordelijk voor een zorglocatie, waar je rechtstreeks leiding geeft aan circa 140 medewerkers (80 fte). Primair richt je je op het leveren van de gewenste zorg- en dienstverlening en het behalen van de doelstellingen binnen de budgettaire kaders. Met aandacht voor en in samenwerking met je medewerkers, lever je een belangrijke bijdrage aan het ontwikkelen en implementeren van verbetervoorstellen en innovatie van zorg. Je doet dat in nauwe afstemming met je collega locatiehoofden, met wie je samen zorgdraagt voor uniforme processen en de borging ervan. Je werkt actief samen met (huis)artsen, behandelaars, vrijwilligers en verwanten. Je werkt, vanuit visie, voortdurend aan verbetering van de kwaliteit van zorg. Als locatiehoofd leg je verantwoording af aan de manager care.

Het team

Vanuit deze locatie bieden we zorg, ondersteuning en dagbesteding om het mogelijk te maken dat bewoners hun eigen leven kunnen blijven leven. Onze visie is gericht op de welzijnsvraag van de cliënt met als uitgangspunt de mogelijkheden van cliënten (positieve gezondheid), naast de medische en verpleegkundige zorg. Deze visie vormt het uitgangspunt in onze keuzes om te werken aan toekomstbestendige zorg in de regio en geeft richting aan onze dagelijkse manier van werken. Onze collega’s hebben ook de ruimte om invloed uit te oefenen op de wijze waarop zij hun werk organiseren waardoor zij meer autonomie (eigenaarschap) in het werk ervaren. Het uitgangspunt is: ‘we zorgen dat’ in plaats van ‘we zorgen voor’. De methodiek om dit te realiseren heet Treant Stijl en kan gezien worden als een vorm van zelforganisatie.

Jij bent de ideale kandidaat

Je hebt HBO denk- en werkniveau, aangevuld met een management gerichte hbo-opleiding zoals zorgmanagement of bedrijfskunde en enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie. Je herkent je in de volgende eigenschappen: daadkrachtig, nuchter, vrolijk en energiek. Je bent analytisch sterk, weet goed hoofd -en bijzaken te scheiden, denkt in mogelijkheden en zet deze om in concrete plannen en activiteiten. Je houdt ontwikkelingen in je vakgebied nauwgezet bij en hebt concrete ideeën over het innoveren van de zorg. Je bent een stevige persoonlijkheid die nuchterheid combineert met empathie en humor en je weet om te gaan met tegengestelde belangen en goed in bouwen en onderhouden van interne en externe contacten. Je herkent je in onze kernwaarden: toegewijd, innovatief en samen.

Ons aanbod

  • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
  • Een salaris van minimaal € 4.263,61 en maximaal € 5.939,16 bruto fulltime per maand (CAO VVT FWG 65)
  • Vakantietoeslag (8,33%)             
  • Eindejaarsuitkering (volledige 13e maand)         
  • Kom je met de auto? Bij ons kun je gratis parkeren        
  • Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden met daarin aantrekkelijke regelingen zoals extra reiskostenvergoeding en diverse collectieve verzekeringen
  • Een uitdagende functie in een professioneel team         
  • Diverse online trainingen en cursussen, zoveel jij maar wilt!
  • Wil je weten wat wij jou nog meer te bieden hebben? Bekijk dan deze 10 redenen om bij ons te werken! 

Nieuwsgierig geworden?

Vertel het ons! Solliciteren kan tot en met 7 september 2022. Wil je graag meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Ailina Heitmeijer, manager Care , telefoon 06 15 608 381Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Karen Huitsing, recruitment, telefoon 088 129 56 56.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op 21 september 2022. Ondertussen vragen we ook onze huidige medewerkers of een van hen deze uitdaging aan wil gaan. Als dat het geval is, krijgt deze kandidaat voorrang.
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.