Avond-/Weekendhoofd (Emmen)

De functie

Als avond/weekendhoofd richt je je op een zo optimaal mogelijke zorgverlenging in de avonden en weekenden én op een goede regie van de behandelcapaciteit. Je geeft functioneel en operationeel leiding aan alle bij de verpleegkundige zorg betrokken functionarissen gedurende de avond-/ weekenddiensten (avonddiensten van maandag t/m vrijdag en in weekend zowel in de dag en de avonddienst). Je stelt  je op de hoogte van de actuele bedbezetting d.m.v. een overdracht van het CO-OP en van de situatie op de verpleegafdelingen d.m.v. overleg met de verpleegkundigen van de afdeling. Je biedt, indien geïndiceerd en i.o.m. de eerst verantwoordelijke verpleegkundige, zelf verpleegkundige ondersteuning. Je hebt afstemming over de personele bezetting binnen de organisatie, lost mogelijke problemen in de personele bezetting op tussen de afdelingen volgens de geldende richtlijnen. Je stemt personeelsproblematiek af met het betreffende afdelingshoofd en je bent het aanspreekpunt voor arts-assistenten, medisch specialisten en andere disciplines. Je coördineert waar nodig tussen afdelingen t.a.v. spoedopnames verpleegafdelingen en ondersteunende diensten (GGZ, SEG, kinderafdeling etc.) en je bent, in geval van calamiteiten en rampen, direct ondersteunend aan de crisiscoördinator. Je bewaakt de kwaliteit van zorg gedurende de dienst en signaleert structureel voorkomende afwijkingen aan betrokken afdelingshoofd. Vervolgens bemiddel je wanneer de continuïteit en kwaliteit van zorg in het geding is bij interne conflicten alsook bij conflicten met patiënten en bezoekers.

Het team

De functie valt onder de portefeuille SEH/IC/AOA/Cardiologie en het hoofd SEH is de hiërarchisch leidinggevende. Het team van AW-hoofden bestaat uit een groep verpleegkundigen van diverse afdelingen van Treant. Het team is zeer gemotiveerd en continue in beweging om de kennis en kunde te verbreden en de functie door te ontwikkelen. Binnen het team spreken we elkaar aan willen we van elkaar leren. 

Jij bent de ideale kandidaat

Jij bent een gedreven verpleegkundige - BIG geregistreerd/in bezit van diploma Mbo verpleegkunde wél met Hbo werk- en denkniveau - die de rol van avond/weekendhoofd zou willen vervullen. Het is hierbij ook mogelijk om een aantal diensten per periode te draaien in combinatie met diensten op je eigen afdeling. Jij bent bekend met Treant en > 2 jaar in dienst van Treant cure. Je weet als geen ander hoe het eraan toe gaat op de verpleegafdeling en je houdt ervan om de handen uit de mouwen te steken. Je hebt belangstelling om je ervaring te verbreden in vraagstukken die een afdeling overstijgen en jij begrijpt heel goed de problematiek van de werkvloer. Je wordt in de uitoefening van je functie ondersteund door het hoofd SEH en het hoofd AOA. Je hebt ruime ervaring in het vak, bij voorkeur enige kennis en ervaring in het coördineren van zorg en het aansturen van teamleden. Als je je herkent in de kernwaarden van Treant: Toegewijd, Innovatief en Samen en als je gemotiveerd bent om ervaring op te doen in het leiding geven aan teams, problemen te signaleren én ook met werkbare oplossingen te komen, schrijf dan je motivatie!

Ons aanbod

  • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
  • Een salaris van minimaal € 3.115,- en maximaal € 4.391,- bruto fulltime per maand (CAO ziekenhuizen FWG 55)
  • Vakantietoeslag (8,33%)             
  • Eindejaarsuitkering (volledige 13e maand)         
  • Kom je met de auto? Bij ons kun je gratis parkeren        
  • Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden met daarin aantrekkelijke regelingen zoals extra reiskostenvergoeding en diverse collectieve verzekeringen
  • Een uitdagende functie in een professioneel team         
  • Diverse online trainingen en cursussen, zoveel jij maar wilt!
  • Wil je weten wat wij jou nog meer te bieden hebben? Bekijk dan deze 10 redenen om bij ons te werken!  

Nieuwsgierig geworden?

Vertel het ons! Solliciteren kan tot en met 16 februari 2023. Ben je nu al werkzaam bij Treant dan solliciteer je via Profit InSite
Wil je meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Linda Altena, hoofd AOA, bereikbaar via telefoonnummer 
06 53 11 47 73
Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Monique Kroezen-Mostert, bereikbaar via telefoonnummer 06 57 20 64 93.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op dinsdag 21 februari in de ochtend!

Ondertussen vragen we ook onze huidige medewerkers of een van hen deze uitdaging aan wil gaan. Als dat het geval is, krijgt deze kandidaat voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.