Analist Histologie

De functie

Als analist histologie bestaat je takenpakket uit het zelfstandig verwerken van patiëntmateriaal, het vervaardigen van paraffine- en vriescoupes en het uitvoeren van histochemische kleuringen. Daarnaast lever je een bijdrage aan de kwaliteit en ontwikkeling van het laboratorium door het opstellen van protocollen en voorschriften en het aandragen van verbetervoorstellen.

Het team

De afdeling pathologie van Treant is gevestigd in Hoogeveen. Naast de dienstverlening voor Treant verricht de afdeling de diagnostiek voor de huisartsen in de regio Zuidwest-Drenthe, Noord-Overijssel en Hardenberg. Jaarlijks worden er bijna 22.000 histologische -, 4.000 speciële cytologische - en 4000 gynaecologische onderzoeken verricht. Naast ISO is de afdeling ook geaccrediteerd voor het verrichten van diagnostiek voor het bevolkingsonderzoek darmkanker. Hiernaast wordt postmortaal onderzoek ook door de afdeling verricht.

De afdeling is modern, ruim opgezet en beschikt over een goede infrastructuur. Naast standaard cytologische en histologische onderzoeken beschikt de afdeling over een goed geoutilleerde afdeling voor het verrichten van immuunkleuringen en moleculaire onderzoeken. Op de afdeling werken 35 enthousiaste collega’s waaronder 7 pathologen. Ook wordt er in Pathologie Noord geparticipeerd. 

Jij bent de ideale kandidaat

Jij bent die integere, oplettende en nauwkeurig werkende analist histologie in het bezit van een Mbo-diploma, met bij voorkeur de afstudeerrichting pathologie. Je bent op de hoogte van de recente ontwikkelingen in de pathologie en je hebt kennis van de te gebruiken materialen, apparatuur en hulpmiddelen binnen de pathologie. Ook kun je goed zelfstandig werken, ben je kwaliteitsbewust en kun je jezelf vinden in de kernwaarden van Treant: Toegewijd, Innovatief en Samen. Kortom: wij zoeken jou! 

Ons aanbod

  • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
  • Een salaris van minimaal € 2.134,- en maximaal € 3.160,- bruto fulltime per maand (CAO ziekenhuizen FWG 40)
  • Vakantietoeslag (8,33%)             
  • Eindejaarsuitkering (volledige 13e maand)         
  • Kom je met de auto? Bij ons kun je gratis parkeren        
  • Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden met daarin aantrekkelijke regelingen zoals extra reiskostenvergoeding en diverse collectieve verzekeringen
  • Een uitdagende functie in een professioneel team         
  • Diverse online trainingen en cursussen, zoveel jij maar wilt!
  • Wil je weten wat wij jou nog meer te bieden hebben? Bekijk dan deze 10 redenen om bij ons te werken!  

Nieuwsgierig geworden?

Vertel het ons! Solliciteren kan tot en met 27 november 2022. Ben je nu al werkzaam binnen Treant dan solliciteer je via Profit InSite. Ben je niet werkzaam bij Treant dan solliciteer je via de knop "Solliciteren". 
Wil je meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Ellen Jongeling, senior analist afd. pathologie, via telefoonnummer 088 129 66 35

Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Monique Mostert, recruiter, via telefoonnummer 06 57 20 64 93.

Ondertussen vragen we ook onze huidige medewerkers of een van hen deze uitdaging aan wil gaan. Als dat het geval is, krijgt deze kandidaat voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.