Manager ICT Ontwikkeling

Werkzaamheden

Je weet wat het is om DevOps-teams te managen in een agile organisatie. Tijd voor een volgende stap! Bij ons krijg je alle kansen in een omgeving waar veel verandert: van een heel nieuw pensioenstelsel tot het ontwikkelen van het beste pensioenplatform. Jij geeft je 40 mensen in die veranderingen de ruimte, maar laat ze niet aan hun lot over. Ben jij zo'n coachende leidinggevende, met een voorliefde voor ICT? Dan zijn we erg benieuwd naar je ervaring en motivatie!


Het profiel

 • Je gelooft in coachend leidinggeven
 • Je organiseert de kanteling naar een agile productorganisatie
 • Je werkt mee aan de toekomst van pensioen
Dit is jouw nieuwe rol
TKP zit midden in een transformatie: in een grootschalig verandertraject ontwikkelen we een nieuw digitaal pensioenplatform. Bovendien komt de nieuwe Wet toekomst pensioenen eraan, waarmee het hele pensioenstelsel ingrijpend verandert. Ondertussen blijft het ICT-landschap operationeel. Als manager ICT Ontwikkeling zorg jij er - samen met je collega's - voor dat we in die dynamiek steeds state-of-the-art ICT-oplossingen bieden. En de kanteling maken naar een agile productorganisatie.

Je zorgt dat je teams alle capaciteiten en vaardigheden in huis hebben om maximaal toegevoegde waarde te kunnen leveren. Omdat onze organisatie en sector zo in beweging zijn, is dat een proces dat continu je aandacht vraagt. En terwijl de 'winkel gewoon open blijft' ontwikkelen we stap voor stap het beste pensioenplatform - voor miljoenen gebruikers. Met onze hoogopgeleide ICT-professionals die hun vak verstaan, ben je verantwoordelijk voor ons softwareontwikkelingsproces - denk aan testautomatisering, CI/CD of aan onze cloudtransitie. Die verantwoordelijkheid heb je natuurlijk niet alleen, maar samen met je directe collega's. Zo vertalen jullie de ICT-strategie naar concrete plannen en bewaken de voortgang daarvan. Andersom zorg je dat nieuwe technologieën en werkwijzen binnen de digitale transformatie worden vertaald naar jouw afdeling. Om je mensen te prikkelen en te inspireren kijk je ook verder - naar samenwerking met hogescholen, bijvoorbeeld.

In deze functie verwachten we verder van jou dat je:
 • als manager je DevOps-teams samenstelt en ze een goede basis geeft om stabiel samen te werken;
 • eigenaarschap neemt op het softwareontwikkelproces door visie op agile softwareontwikkeling -
 • inclusief nieuwe standaarden, methodes en kpi's - te ontwikkelen;
 • zorgt voor de juiste tooling, best practices en uniforme methodes en technieken voor softwareontwikkeling;
 • je mensen inspireert, uitdaagt en bindt aan TKP én competentieontwikkeling en kennisdeling stimuleert en mogelijk maakt;
 • samen met je stakeholders vormgeeft aan de productorganisatie.
Dit ben jij
Als een omgeving in beweging is, ben jij op je best. Ook als taken en verantwoordelijkheden soms minder duidelijk zijn, draag jij met je positieve, constructieve en verbindende aanpak bij aan de veranderingen in onze organisatie. Als een echte bruggenbouwer weet je belangen goed af te wegen - die van jouw teams en van andere stakeholders - en durf je in die afweging lef te tonen. Daarin ben je heel nuchter en resultaatgericht. Dat je ook bevlogen en inspirerend kan zijn, zie je terug in jouw coachende stijl van leidinggeven.

Je hecht aan de vrijheid en ruimte om je te ontwikkelen - zowel voor jezelf als voor je mensen. Je weet ook dat heldere kaders daarbij onmisbaar zijn. Je kent jouw kaders, en je weet de kaders voor je mensen helder te stellen. De vrijheid die je krijgt, betekent ook dat je je echt eigenaar voelt van de systemen, processen en vraagstukken die bij je liggen. Kom je ergens niet uit? Dan stroop je de mouwen op en ga je net zo lang door tot het wel lukt - natuurlijk altijd in overleg met je collega's.

Daarnaast:
 • heb je een wo- of hbo-opleiding afgerond, bijvoorbeeld Bedrijfskunde of Informatica;
 • heb je meerdere jaren werkervaring, als leidinggevende én met agile systeemontwikkeling;
 • heb je aantoonbaar succes geboekt met het implementeren van veranderingen, bij voorkeur in een digitale transformatie.Afdeling

In ons bedrijfsonderdeel Technology werken ruim 300 collega’s aan de digitalisering van onze dienstverlening en de zorg voor het bestaande ICT-landschap. Samen met de andere managers geef je leiding aan de 160 mensen die onder het onderdeel ICT Ontwikkeling vallen. Als manager ben je verantwoordelijk voor ongeveer 40 ICT-professionals. Daarnaast ben je lid van het managementteam ICT én onderdeel van het cio-team. Je rapporteert aan de manager ICT.


Bedrijfsinformatie

Vanuit Groningen werken we aan het beste digitale pensioenplatform. Een stevige ambitie, waar we met ruim 1000 ambitieuze professionals iedere dag met hart en ziel aan werken. Dat moet ook wel, want 17 pensioenfondsen, duizenden werkgevers en bijna 4 miljoen Nederlanders rekenen op onze dienstverlening. Of het nu gaat om een pensioenuitkering die juist én op tijd is of om een actueel overzicht van het opgebouwde pensioen. Zo maken we pensioen 'easy'.

Waarom TKP?
 • De inhoud van ons werk, veel ruimte om met eigen ideeën te komen en energieke collega's die elkaar graag helpen;
 • Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit - van workshops en intervisie tot online academy;
 • Veel sportieve en gezellige activiteiten, zodra het weer kan een wekelijkse bootcamp, fiets- en skiweekenden en een maandelijkse borrel.
Fijne voorwaarden
De functie is gewaardeerd in schaal 10. Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring. Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 16,7% boven op je bruto maandsalaris. Je valt onder de cao van onze moeder Aegon, krijgt minimaal 28 vakantiedagen, profiteert van een uitgebreid pakket aan voordelen én natuurlijk van een goede pensioenregeling. Bij ons werk je deels thuis en deels op kantoor. Zodat werk en privé goed in balans zijn.


Contactinformatie

Dan ontvangen wij graag jouw motivatie en cv. Je kunt tot en met 27 januari 2022 reageren. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Carin Piek, manager ICT, via 06-20 60 31 36 of piek.ct@tkppensioen.nl. Vragen over de procedure kun je stellen aan Nourdin Bourjel, recruiter, via 06-82 70 59 16 of bourjel.n@tkppensioen.nl.

Goed om te weten:
 • op deze vacature is onze medewerversregeling van toepassing;
 • acquisitie op basis van deze vacature heeft geen zin, werven doen wij zelf.

Reageer op deze vacature