Productmanager ICT

Werkzaamheden

Als productmanager heb je laten zien dat jij stevig regie kan voeren, ook als er grote en uiteenlopende belangen spelen. Belangrijk, want we zitten midden in een digitale transformatie, waarin we een compleet nieuw pensioenplatform ontwikkelen. Dat geeft jou dus echt de kans te laten zien wat je waard bent! Ben jij bovendien helemaal thuis in de agile way of working? Dan zijn we erg benieuwd naar je ervaring en motivatie.


Het profiel

Dit is jouw nieuwe rol
Omdat we een grootschalige digitale transformatie doorgaan, investeren we volop in technologische innovatie en de ontwikkeling van onze organisatie. Als productmanager ICT bij ons bedrijfsonderdeel Technology ben jij verantwoordelijk voor het ICT-platform waarop de DevOps-teams hun software realiseren. Jij stelt ze in staat om zich te focussen op het leveren van businessfunctionaliteit. Denk aan het verder ontwikkelen van de gestandaardiseerde CI/CD-straat, of het opzetten van servicereferentie-architectuur en richtlijnen voor gebruik van technologie. Natuurlijk binnen het beleid en de kaders van onze architectuur, compliance, security en privacy.

Om de softwareontwikkeling op een hoog niveau te brengen, stel je met jouw platformteam kennis, informatie en gerealiseerde oplossingen beschikbaar aan de DevOps-teams. Zo kunnen zij gebruikmaken van bewezen, toegestane én goed te beheren oplossingen. Met Technology werken we onder architectuur, managen we continu de levenscyclus van ons ICT-landschap en gebruiken we nieuwe technologie om snel en effectief te kunnen veranderen. Jij operationaliseert de architectuur en zorgt daarmee dat we onze grip op de ICT versterken. Je focus is op innovatie, kostenbeheersing, kwaliteit en het verbeteren van processen.

In deze functie verwachten we verder van jou dat je:
 • samen met de andere productmanagers binnen onze organisatie kaders en beleid operationaliseert, met als doel: uniforme en kostenefficiënte producten;
 • zorgt voor een wendbaar en beheersbaar platform met geautomatiseerde deployment en integratie voor onze DevOps-teams;
 • nieuwe technologie en werkwijzes doorvertaalt naar ICT en daarbij eventuele weerstand weet te minimaliseren;
 • samen met de andere productmanagers applicaties toetst op basis van factoren als lifecycle, metering, maintenance en dependencies, waarna jij de beslissing voorbereidt en uitvoert;
 • het applicatieportfolio van Technology beoordeelt, rationaliseert en optimaliseert;
 • interne en externe stakeholders bijeenbrengt en voor hen een gesprekspartner op tactisch en strategisch niveau bent.
Dit ben jij
Als een omgeving in beweging is, ben jij op je best. Ook als taken en verantwoordelijkheden soms minder duidelijk zijn, draag jij met je positieve, constructieve en verbindende aanpak bij aan de veranderingen in onze organisatie. Als een echte bruggenbouwer weet je belangen goed af te wegen en durf je in die afweging lef te tonen. Je bent goed in staat om te organiseren en prioriteiten te stellen. Dankzij je communicatieve vaardigheden en je flair weet jij uiteenlopende belangen op prettige wijze te verenigen. Daarin ben je overigens ook heel nuchter en resultaatgericht.

Jij kunt mensen inspireren, verbinden en aanspreken. Op je vakgebied ben je - net als wij - heel ambitieus. Wij willen de beste pensioenuitvoeringsorganisatie van Nederland zijn, jij zet je expertise en deskundigheid daar graag voor de volle 100% voor in. Je bent een serieuze sparringpartner voor de ICT-professionals, (product)managers en voor de collega's van architectuur, security en risk. Ook voor de directie. Zij waarderen je vakkundige blik en inzicht, en de manier waarop je visie en strategie kunt vertalen naar resultaten.

Daarnaast:
 • heb je een wo- of hbo-opleiding afgerond, bijvoorbeeld Technisch bedrijfskunde of Informatica;
 • heb je minimaal 5 jaar werkervaring met agile systeemontwikkeling en agile ICT-platforms;
 • weet je veel van applicatieportfoliomanagement en producten als Spring Boot, Kafka, REST en AWS;
 • ben je bekend met ontwikkelstraten, richtlijnen en ways of working.Afdeling

In ons bedrijfsonderdeel Technology werken ruim 300 collega’s aan de digitalisering van onze dienstverlening en het beheer van het bestaande ICT-landschap. Waar de business verantwoordelijk is voor processen en sturing, zorgt Technology ervoor dat de circa 20 DevOps-teams zo efficiënt mogelijk aan een zo hoog mogelijke kwaliteit van softwareontwikkeling kunnen werken. Je rapporteert aan de manager ICT-ontwikkeling en bent onderdeel van het ICT-managementteam.


Bedrijfsinformatie

Vanuit Groningen werken we aan het beste digitale pensioenplatform. Een stevige ambitie, waar we met ruim 900 ambitieuze professionals iedere dag met hart en ziel aan werken. Dat moet ook wel, want 23 pensioenfondsen, duizenden werkgevers en 3,7 miljoen Nederlanders rekenen op onze dienstverlening. Of het nu gaat om een pensioenuitkering die juist én op tijd is of om een actueel overzicht van het opgebouwde pensioen. Zo maken we pensioen 'easy'.

Waarom TKP?
 • De inhoud van ons werk, veel ruimte om met eigen ideeën te komen en energieke collega's die elkaar graag helpen;
 • Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling - van workshops en intervisie tot online academy;
 • Veel sportieve en gezellige activiteiten, zoals een wekelijkse bootcamp, fiets- en skiweekenden en een maandelijkse borrel.
Fijne voorwaarden
De functie is gewaardeerd in schaal 10. Je salaris is afhankelijk van je kennis en ervaring. Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 16,7% boven op je bruto maandsalaris. Je valt onder de cao van onze moeder Aegon, krijgt minimaal 26 vakantiedagen, profiteert van een uitgebreid pakket aan voordelen én natuurlijk van een goede pensioenregeling. Voorlopig werk je vanuit huis - straks deels thuis en deels op kantoor. Zodat werk en privé goed in balans zijn.


Contactinformatie

Dan ontvangen wij graag jouw motivatie en cv. Je kunt tot en met 15 april 2021 reageren. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Carin Piek, manager ICT, via 06-20 60 31 36 of piek.ct@tkppensioen.nl. Vragen over de procedure kun je stellen aan Nourdin Bourjel, recruiter, via 06-82 70 59 16 of bourjel.n@tkppensioen.nl.

Goed om te weten:
 • op deze vacature is onze medewerversregeling van toepassing;
 • bij gelijke geschiktheid hebben interne sollicitanten voorrang;
 • acquisitie op basis van deze vacature heeft geen zin, werven doen wij zelf.

Reageer op deze vacature