Informatieanalist

Werkzaamheden

Jij krijgt energie van het analyseren en ontwerpen van nieuwe processen en systemen. Je maakt ontwerpen waar testers en programmeurs mee uit de voeten kunnen. En bedenkt processen die voor de gebruikers zo vanzelfsprekend mogelijk zijn. Kun jij hoofd- van bijzaken onderscheiden en bouw je graag mee aan ons state-of-the-art pensioenplatform? Dan zijn we erg benieuwd naar je ervaring en motivatie!


Het profiel

Dit is jouw nieuwe rol
Wij willen het regelen van pensioenzaken eenvoudig maken voor ondernemers en werkgevers. Daarom bouwen we een nieuw pensioenplatform, waarop we steeds meer klanten aansluiten. Als informatieanalist maak je op basis van requirements analyses, ontwerpen en processchema's. Vanuit functioneel overzicht begeleid jij zo de bouw, het testen en de inrichting van de processen en onderliggende systemen.

Je werkt veel samen met procesontwerpers, bouwers en testers. Je zorgt ervoor dat je de juiste informatie ontvangt en dat jouw ontwerpen duidelijk zijn voor je collega's. Ook met gebruikers en leveranciers van deeloplossingen heb je regelmatig contact. Dat gaat je goed af, want je bent sociaal en kunt zaken helder verwoorden. Je geeft verder gevraagd én ongevraagd advies. Dit doe je altijd vanuit de procesgedachte - je betrekt de werking van de hele procesketen in je analyse. En kijkt verder dan de grenzen van je eigen aandachtsgebied.

In deze functie verwachten we van jou dat je:
 • ontwerpbeslissingen kunt voorbereiden, laten nemen en documenteren;
 • informatieanalyses maakt en vertaalt naar functionele ontwerpen;
 • ondersteunt bij de bouw, het (keten)testontwerp en zo nodig meedraait in bouw- en testactiviteiten;
 • requirements, randvoorwaarden en specificaties afstemt met collega's.
Dit ben jij
Je wordt blij van het ontwerpen van nieuwe processen en functionaliteit. Je houdt van afwisseling en kunt goed omgaan met veranderende perspectieven. Sociaal als je bent, stel je veel vragen en werk je graag samen - of het nu met je collega's in het scrumteam is of met gebruikers en leveranciers. Je kunt goed analyseren, verbanden leggen en ziet zowel de grote lijnen als de details. Je bent je bewust van de geldende tijdslijnen binnen het project. En pas wanneer de tester, ontwikkelaar en gebruikers geen opmerkingen meer hebben, ben jij tevreden!

Daarnaast:
 • heb je hbo- of wo-werk- en denkniveau;
 • heb je minimaal 3 jaar ervaring als functioneel ontwerper of informatieanalist;
 • kun je effectief werken in een scrumteam.Afdeling

Je komt te werken in een multidisciplinair DevOps-team. Dit team bestaat uit onder meer ontwikkelaars, testers en processpecialisten. Je hebt de nieuwste technologieën tot je beschikking, zodat je in sprints van 2 weken telkens veel voor elkaar krijgt. Je maakt deel uit van de afdeling ICT Ontwikkeling, met zo’n 160 ICT-pro’s, waarbij je profiteert van de kennis van zo’n 15 enthousiaste functioneel ontwerpers.


Bedrijfsinformatie

De digitale transformatie - we zitten er middenin. Met ruim 1000 professionals werken we aan het beste digitale pensioenplatform, waarop straks miljoenen Nederlanders inzicht in hun pensioen krijgen. Ook experimenteren we met artificial intelligence, chatbots en data analytics. Dat schept interessante kansen voor ICT'ers met ambitie.

Sleutelen aan state-of-the-art technologie is voor ons dagelijkse kost. Interessante projecten genoeg. Denk maar eens aan die enorme financiële datastromen die in goede banen geleid moeten worden. Met Angular, Cucumber en Drupal werken we dagelijks aan betere dienstverlening.

Waarom TKP?
 • De inhoud van ons werk, veel ruimte om met eigen ideeën te komen en energieke collega's die elkaar graag helpen;
 • Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling - van workshops en intervisie tot online academy;
 • Veel sportieve en gezellige activiteiten, zoals een wekelijkse bootcamp, fiets- en skiweekenden en een maandelijkse borrel.
Fijne voorwaarden
De functie is gewaardeerd in schaal 8, afhankelijk van je opleiding en ervaring. Je salaris bedraagt minimaal € 3.224,25 en maximaal € 5.373,76 bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek. Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 16,7% boven op je bruto maandsalaris. Je valt onder de cao van onze moeder Aegon, krijgt minimaal 26 vakantiedagen, profiteert van een uitgebreid pakket aan voordelen én natuurlijk van een goede pensioenregeling. Voorlopig werk je vanuit huis - straks deels thuis en deels op kantoor. Zodat werk en privé goed in balans zijn.


Contactinformatie

Dan ontvangen wij graag jouw motivatie en cv. Je kunt tot 26 mei 2021 reageren. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Nourdin Bourjel, recruiter, via 06-82 70 59 16 of bourjel.n@tkppensioen.nl.

Goed om te weten:
 • op deze vacature is onze medewerversregeling van toepassing;
 • acquisitie op basis van deze vacature heeft geen zin, werven doen wij zelf.

Reageer op deze vacature