Senior DevOps testengineer

Werkzaamheden

Als testengineer ben je bij ons onmisbaar: je werkt in een scrumteam volop mee aan de ontwikkeling van nieuwe applicaties. Geen kant-en-klare applicaties voor jou, dus. Wel alle vrijheid om testscenario’s te schrijven en met je collega’s te werken aan applicaties van topkwaliteit. Geef jij om echt goed en correct werkende software, en schrik je niet terug van een paar miljoen gebruikers? Dan zijn we erg benieuwd naar je ervaring en motivatie!


Het profiel

Dit is jouw rol
Wij willen pensioen eenvoudig maken. Daarom digitaliseren we in rap tempo, zodat we miljoenen Nederlanders en duizenden werkgevers snel inzicht kunnen geven in hun pensioensituatie. Zo lanceren we voortdurend nieuwe applicaties waarmee miljoenen mensen hun pensioeninkomen regelen. Die applicaties moeten door-en-door getest zijn. Als senior DevOps testengineer toets je de beschreven acceptatiecriteria en vertaal je deze in automatische testen. Je denkt mee in het development-proces en gaat regelmatig in gesprek met opdrachtgevers.

Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor de gebruikersacceptatietest en begeleid je daar waar nodig deze gebruikers. Samen met je team en de productowner stel je prioriteiten in projecten. Onze testengineers zijn daarbij net zo belangrijk als onze ontwikkelaars. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor het hele ontwikkel- en testtraject. Zij-aan-zij werk je aan een stevige ambitie: het allerbeste pensioenplatform ontwikkelen.

In deze functie verwachten we van jou dat je:
 • geautomatiseerde testen opzet;
 • op basis van risico's testtechnieken bepaalt;
 • fictieve testdata creëert op basis van persona's;
 • je DevOps-team ondersteunt in de teststrategie;
 • actief meedoet aan kennisontwikkeling in zogenaamde competentiegroepen.
Dit ben jij
Je bent communicatief vaardig en stapt makkelijk op collega's af. Je houdt van korte lijnen en werkt graag intensief samen in een klein, flexibel scrumteam. Binnen dat team koppel je testbevindingen op sympathieke en kordate wijze terug. Je kent de meerwaarde van werken in een DevOps-omgeving en hebt ervaring met Agile, Scrum of Kanban. De financiële dienstverlening vind je een mooi werkterrein: ook inhoudelijk praat je makkelijk met je collega's uit de business. Die terminologie ken je. Je voelt je eigenaar van het totale proces. Bij het coördineren van tests en het proactief monitoren van de werking van applicaties laat je zien dat je stevig in je schoenen staat. Je bent bovendien leergierig en vindt het leuk om eens de lead te nemen tijdens een backlog-refinement of een demo te geven van nieuwe functionaliteit.

Gaat het over de techniek, dan rust je pas als je alle bugs uit de software hebt gehaald. Je hebt ervaring met het schrijven van testscenario's, bijvoorbeeld met Cucumber. Daarnaast ken je veel verschillende testtechnieken, waarmee je - op basis van de specificaties van de user story - voor een goede testdekking weet te zorgen.

Daarnaast:
 • heb je minimaal hbo-werk- en denkniveau;
 • heb je minimaal 5 jaar werkervaring als testengineer
 • heb je ervaring met het opzetten en programmeren van automatische testen;
 • heb je ervaring met tools als Cypress, Cucumber, Docker en Gitlab;
 • is het een pre als je in bezit bent van certificaten als TMap of ISTQB.Afdeling

Je komt te werken in een slagvaardig DevOps-scrumteam, waarin je samen met ervaren DevOps- engineers, functioneel ontwerpers en pensioenspecialisten werkt aan het pensioen van de toekomst. Je hebt de nieuwste technologieën tot je beschikking zodat je in sprints van 2 weken telkens veel voor elkaar krijgt. Je maakt deel uit van de afdeling ICT Ontwikkeling, met zo’n 160 ICT-pro’s, waarbij je profiteert van de kennis van zo’n 20 enthousiaste testengineers.


Bedrijfsinformatie

De digitale transformatie - we zitten er middenin. Met ruim 1000 professionals werken we aan het beste digitale pensioenplatform, waarop straks miljoenen Nederlanders inzicht in hun pensioen krijgen. Ook experimenteren we met artificial intelligence, chatbots en data analytics. Dat schept interessante kansen voor ICT'ers met ambitie.

Sleutelen aan state-of-the-art technologie is voor ons dagelijkse kost. Interessante projecten genoeg. Denk maar eens aan die enorme financiële datastromen die in goede banen geleid moeten worden. Met Angular, Cucumber en Drupal werken we dagelijks aan betere dienstverlening.

Waarom TKP?
 • De inhoud van ons werk, veel ruimte om met eigen ideeën te komen en energieke collega's die elkaar graag helpen;
 • Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling - van workshops en intervisie tot online academy;
 • Veel sportieve en gezellige activiteiten, zoals een wekelijkse bootcamp, fiets- en skiweekenden en een maandelijkse borrel.
Fijne voorwaarden
De functie is gewaardeerd in schaal 8, afhankelijk van je opleiding en ervaring. Je salaris bedraagt minimaal € 3.224,25 en maximaal € 5.373,76 bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek. Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 16,7% boven op je bruto maandsalaris. Je valt onder de cao van onze moeder Aegon, krijgt minimaal 26 vakantiedagen, profiteert van een uitgebreid pakket aan voordelen én natuurlijk van een goede pensioenregeling. Voorlopig werk je vanuit huis - straks deels thuis en deels op kantoor. Zodat werk en privé goed in balans zijn.


Contactinformatie

Dan ontvangen wij graag jouw motivatie en cv. Je kunt tot 26 mei 2021 reageren. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Nourdin Bourjel, recruiter, via 06-82 70 59 16 of bourjel.n@tkppensioen.nl.

Goed om te weten:
 • op deze vacature is onze medewerversregeling van toepassing;
 • acquisitie op basis van deze vacature heeft geen zin, werven doen wij zelf.

Reageer op deze vacature