DevOps Java engineer

Werkzaamheden

Je verbindt verschillende systemen en technologieën probleemloos met elkaar. Dat je dat kunt doen voor ons vooruitstrevende, cloud-based pensioenplatform, is voor jou een grote plus. Dat je werkt in een scrumteam, met de nieuwste tools en tussen 40 Javanen, ook. Ben jij op je best wanneer we hoge kwaliteit vragen, en schrik je niet terug van een paar miljoen gebruikers? Dan zijn we erg benieuwd naar je ervaring en motivatie!


Het profiel

Dit is jouw nieuwe rol
Wij willen pensioen eenvoudig maken. Daarom digitaliseren we in rap tempo, zodat we miljoenen Nederlanders en duizenden werkgevers snel inzicht kunnen geven in hun pensioensituatie. Als DevOps Java engineer ontwikkel je vanaf scratch vernieuwende applicaties en breng je bestaande applicaties naar een steeds hoger niveau. Zo lever je een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van ons (steeds vaker) cloud-based pensioenplatform. Vanwege dat wezenlijke belang, focussen we op hoge kwaliteit en user experience.

Samen met je team ben je verantwoordelijk voor een eigen deel van het platform, inclusief de bijbehorende services én de onderliggende database. Voor dat hele domein bewaak en verbeter jij de prestaties en breid je de functionaliteit uit. Zo verbeter je een procesflow, bouw je een Java-service, ontsluit je extra data of je verbetert een planner: een online tool waarmee bezoekers 'spelen' met de variabelen van hun pensioen en live zien wat de gevolgen zijn voor hun uitkering. Je krijgt de ruimte om de beste oplossingen te kiezen en die tot in de puntjes uit te werken. En eenmaal gebouwd, blijf je verantwoordelijk voor de prestaties van jouw oplossingen.

In deze functie verwachten we van jou dat je:
 • gebruikerswensen vertaalt naar de beste technische oplossingen;
 • back-end Java-services bouwt en beheert en het buildproces verbetert;
 • Angular-applicaties bouwt - we werken met de laatste versie;
 • verschillende aspecten van een project - requirements, coaching, implementatie en kwaliteitsbewaking - bij elkaar brengt tot een werkend product;
 • samen met je team en de productowner prioriteiten stelt in projecten.
Dit ben jij
Jij bent zo iemand die altijd wil begrijpen hoe het werkt en uitzoekt hoe het beter kan. Jij bent iemand die naast voor jou bekende tools en frameworks in staat is om snel onbekende technieken eigen te maken. Jij kan overzicht houden in complexe oplossingen. De oplossingen die binnen TKP worden gebouwd hebben een innovatief karakter en daarmee is er genoeg ruimte om invulling te geven aan ons nieuwe landschap. Jij bent hierbij in staat om met robuuste, toekomstbestendige oplossingen te komen die in lijn zijn met onze architectuur.

Jij hebt ook oog voor kwaliteit en stabiliteit: valt er een applicatie om, dan ben jij degene die in no-time de oorzaak vindt - daar voel je je moreel toe verplicht. Maar liever werk je ongestoord en planmatig aan je eigen projecten. Op hoog niveau, dat weet je van jezelf, maar je waardeert het nog steeds als andere specialisten met je meedenken. Je bent en blijft nu eenmaal leergierig. En nieuwsgierig, naar user experience, design of usability bijvoorbeeld. Ben je ook nog eens een teamplayer en fijne collega, dan ben jij onze ideale kandidaat.

Daarnaast:
 • heb je hbo-werk- en denkniveau;
 • heb je minimaal 3 jaar werkervaring als Java-ontwikkelaar;
 • heb je kennis van objectgeoriënteerd modelleren, Domain Driven Design, CI/CD en pipelines, JPA (of Hibernate);
 • heb je diepgaande kennis van Java (8+), Git, Kafka, Spring Boot, Spring Data en Spring Core;
 • is ervaring met Angular, AWS, Docker, Kubernetes, Python en testautomatiseringtools zoals Cypress en Cucumber een pre.Afdeling

Je komt te werken in een slagvaardig DevOps-scrumteam, waarin je samen met ervaren DevOps- engineers, testautomatiseerders en pensioenspecialisten werkt aan het pensioen van de toekomst. Je hebt de nieuwste technologieën tot je beschikking zodat je in sprints van 2 weken telkens veel voor elkaar krijgt. Je maakt deel uit van de afdeling ICT Ontwikkeling, met zo’n 160 ICT-pro’s, waarbij je profiteert van de kennis van zo’n 40 enthousiaste Java-specialisten.


Bedrijfsinformatie

De digitale transformatie - we zitten er middenin. Met ruim 1000 professionals werken we aan het beste digitale pensioenplatform, waarop straks miljoenen Nederlanders inzicht in hun pensioen krijgen. Ook experimenteren we met artificial intelligence, chatbots en data analytics. Dat schept interessante kansen voor ICT'ers met ambitie.

Sleutelen aan state-of-the-art technologie is voor ons dagelijkse kost. Interessante projecten genoeg. Denk maar eens aan die enorme financiële datastromen die in goede banen geleid moeten worden. Met Angular, Cucumber en Drupal werken we dagelijks aan betere dienstverlening.

Waarom TKP?
 • De inhoud van ons werk, veel ruimte om met eigen ideeën te komen en energieke collega's die elkaar graag helpen;
 • Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling - van workshops en intervisie tot online academy;
 • Veel sportieve en gezellige activiteiten, zoals een wekelijkse bootcamp, fiets- en skiweekenden en een maandelijkse borrel.
Fijne voorwaarden
De functie is gewaardeerd in schaal 8, afhankelijk van je opleiding en ervaring. Je salaris bedraagt minimaal € 3.224,25 en maximaal € 5.373,76 bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek. Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 16,7% boven op je bruto maandsalaris. Je valt onder de cao van onze moeder Aegon, krijgt minimaal 26 vakantiedagen, profiteert van een uitgebreid pakket aan voordelen én natuurlijk van een goede pensioenregeling. Voorlopig werk je vanuit huis - straks deels thuis en deels op kantoor. Zodat werk en privé goed in balans zijn.


Contactinformatie

Dan ontvangen wij graag jouw motivatie en cv. Je kunt tot 18 september 2021 reageren. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Nourdin Bourjel, recruiter, via 06-82 70 59 16 of bourjel.n@tkppensioen.nl.

Goed om te weten:
 • op deze vacature is onze medewerversregeling van toepassing;
 • acquisitie op basis van deze vacature heeft geen zin, werven doen wij zelf.

Reageer op deze vacature