Manager Productmanagement

Werkzaamheden

Je bent een ervaren productmanager en een sterke leidinggevende – bedreven in regievoeren over verschillende belangen. Zowel van klanten, van je eigen team productmanagers als van je collega’s op andere afdelingen. Zie jij met je ervaring in de pensioenwereld kansen voor jezelf op het snijvlak van processen, technologie en bedrijfsvoering? In een organisatie als TKP waar de omvang van de change imponerend is? Dan zijn we erg benieuwd naar je ervaring en motivatie!


Het profiel

Dit is jouw nieuwe rol TKP zit midden in een transformatie: in een grootschalig verandertraject ontwikkelen we een nieuw digitaal pensioenplatform. We investeren volop in technologische innovatie én in de ontwikkeling van onze organisatie. En er zijn meer veranderingen op komst, zoals de uitwerking van het pensioenakkoord. Als manager Productmanagement zorg jij ervoor dat klantbehoeftes, wetswijzigingen en proposities vanuit Business Development vertaald worden naar daadwerkelijke diensten en producten door ons onderdeel Technology. Daarvoor zet je jouw productmanagers aan het werk, die elk op hun beurt verantwoordelijk zijn voor een eigen domein met productowners.

Je staat aan het hoofd van de nieuw opgerichte afdeling Productmanagement, wat je de kans geeft jouw stempel te drukken op deze jonge afdeling en er verdere structuur in aan te brengen. Met je brede blik bewaak je alle belangen: de klantwensen, de betrouwbaarheid van de systemen, de eisen van toezichthouders en de samenwerking met alle interne stakeholders. Zoals het bedrijfsbureau, programma- en projectmanagers of architecten. Zo zorg je ervoor dat zowel de klanttevredenheid als de productwaarde maximaal is. Ook bewaak je dat betrokkenen weten welke innovaties of optimalisaties eraan komen en wat de waarde daarvan is voor onze klanten.

In deze functie verwachten we van jou dat je:
 • leiding geeft aan jouw team van productmanagers;
 • zorgt voor de functionele inrichting van het proces- en applicatielandschap op je afdeling;
 • de uniformiteit in de procesuitvoering en het gebruik van applicaties op jouw afdeling bewaakt;
 • bewaakt dat de agile teams in je afdeling effectief en efficiënt kunnen samenwerken;
 • ervoor zorgt dat opgeleverde producten voldoen aan de kwaliteits-, requirements-, security-, risico- en compliance-eisen van business en ICT.
Dit ben jij
Je bent een manager in hart en nieren, met veel oog voor je mensen en hun groei. Zelf waardeer je vrijheid en ruimte om je te ontwikkelen - die ruimte geef jij je mensen dus ook. Deze kijk op je werk combineer je met gedegen markt- en productkennis en veel inzicht in processen en ICT. Dat we met veel verschillende disciplines samenwerken aan nieuwe producten en diensten, spreekt de bruggenbouwer in jou aan. Je overziet de verschillende belangen, weet die met je communicatieve vaardigheden op sympathieke wijze te verenigen, en overwint zo eventuele weerstand. Ook als het hectisch wordt, ben jij goed in staat prioriteiten te stellen.

In de pensioenwereld heb jij ruimschoots je sporen verdiend. Dat moet ook wel, omdat je met zoveel verschillende disciplines afstemt, overlegt en samenwerkt. Je bent een serieuze sparringpartner voor zowel onze klanten, onze experts als de directie. Klanten waarderen jouw kijk op de veranderingen en je vakkundige blik. Ook in het managementteam van ons onderdeel Operations ben je een graag geziene collega. Je kent het proces van strategieformulering en besluitvorming en kunt een strategie en visie vertalen naar commerciële en operationele resultaten op tactisch niveau.

Daarnaast:
 • heb je een wo- of hbo-opleiding afgerond;
 • heb je 10 jaar relevante managementervaring in de pensioen- of verzekeringssector;
 • ken je zowel de pensioenmarkt en de -producten, als de processen en ICT, én kun je die kennis combineren.Afdeling

Onze nieuwe afdeling Productmanagement valt direct onder onze coo, de chief operational officer. Met circa 30 collega’s, waarvan 4 productmanagers, werken jullie aan de vertaling van klantwensen, wetswijzigingen en proposities naar nieuwe of verbeterde producten en diensten.


Bedrijfsinformatie

Vanuit Groningen werken we aan het beste digitale pensioenplatform. Een stevige ambitie, waar we met ruim 900 ambitieuze professionals iedere dag met hart en ziel aan werken. Dat moet ook wel, want 22 pensioenfondsen, duizenden werkgevers en 3,7 miljoen Nederlanders rekenen op onze dienstverlening. Of het nu gaat om een pensioenuitkering die juist én op tijd is of om een actueel overzicht van het opgebouwde pensioen. Zo maken we pensioen 'easy'.

Waarom TKP?
 • De inhoud van ons werk, veel ruimte om met eigen ideeën te komen en energieke collega's die elkaar graag helpen;
 • Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling - van workshops en intervisie tot online academy;
 • Veel sportieve en gezellige activiteiten, zoals een wekelijkse bootcamp, fiets- en skiweekenden en een maandelijkse borrel.
Fijne voorwaarden
De functie is gewaardeerd in schaal 11. Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring. Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 16,7% boven op je bruto maandsalaris. Je valt onder de cao van onze moeder Aegon, krijgt minimaal 26 vakantiedagen, profiteert van een uitgebreid pakket aan voordelen én natuurlijk van een goede pensioenregeling.


Contactinformatie

Dan ontvangen wij graag jouw motivatie en cv. Je kunt tot en met 3 maart 2021 reageren. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Joke Westenbrink, coo, via Esther Zantinge op 06-48 58 83 63 of westenbrink.jw@tkppensioen.nl. Vragen over de procedure kun je stellen aan Nourdin Bourjel, recruiter, via 06-82 70 59 16 of bourjel.n@tkppensioen.nl.

Goed om te weten:
 • op deze vacature is onze medewerversregeling van toepassing;
 • bij gelijke geschiktheid hebben interne sollicitanten voorrang;
 • acquisitie op basis van deze vacature heeft geen zin, werven doen wij zelf.

Reageer op deze vacature