Senior systeembeheerder

Werkzaamheden

Jij wordt enthousiast van het optimaliseren van onze ‘state of the art’-omgeving. En wilt graag het beheer van ons datacenter en de kantoorautomatisering verder verbeteren. Heb jij een uitgesproken visie op IT-infrastructuur en meerdere jaren ervaring als systeembeheerder? Dan zijn we erg benieuwd naar je ervaring en motivatie!


Het profiel

Dit is jouw nieuwe rol
Als senior systeembeheerder ben je de drijvende kracht van het team Systeembeheer. Je draagt bij aan de dagelijkse werkzaamheden van onze volledig virtuele datacenteromgeving: 1800 servers, 1,5 PB aan storage, Microsoft, Linux- en VMWare-gebaseerd. Zo houd je deze omgeving zo up-to-date en veilig mogelijk. Dit doe je voor ruim 900 collega's. En indirect voor onze 23 pensioenfondsen en bijna 3,7 miljoen pensioendeelnemers.

Je hebt een uitgesproken visie op IT-infrastructuur en infrastructuurprojecten. Je denkt mee over de manier waarop onze ICT-omgeving elke dag beter kan presteren. En hoe de rol van systeembeheerder kan worden versterkt. Ook zorg je voor het dagelijks beheer en de integratie van diverse (netwerk)security-oplossingen - zoals Fortinet-producten, Cisco, VMware NSX, Barracuda, SOC/SIEM-oplossingen en McAfee. Inhoudelijk fungeer je als sparringpartner voor onze technisch projectleiders en zet je de lijnen uit op infrastructuurgebied. Ook krijg je alle ruimte om met nieuwe ideeën te komen en deze - waar mogelijk - zelf of met je team uit te voeren.

In deze functie verwachten we van jou dat je:
 • plannen opstelt om een IT-infrastructuuromgeving verder te ontwikkelen;
 • een visie hebt op on en off premise-datacenteromgevingen;
 • systemen geautomatiseerd kunt beheren en verder kunt ontwikkelen (denk aan DevOps-taken binnen Docker, Kubernetes, AWS en gedistribueerde omgevingen).
Dit ben jij
Je bent een ervaren kracht en staat open voor nieuwe omgevingen. Met jouw enthousiasme en gedrevenheid start je met gemak een architectuurdiscussie. En kun je deze onderbouwd begeleiden. Uiteraard ben je niet bang om je mening te geven. En word je blij van een afgeronde klus! Ook ben je accuraat en kun je gestructureerd en planmatig werken. Maar je bent net zo goed flexibel. Want je weet dat je soms ook onder hoge druk of buiten kantoortijden werkzaamheden moet uitvoeren. En werken in teamverband? Dat vind je net zo vanzelfsprekend als zelfstandig zaken oppakken.

Daarnaast:
 • heb je een afgeronde ICT-opleiding op hbo-niveau richting Infrastructuur en Security;
 • heb je meerdere jaren kennis en ervaring met virtualisatieplatformen (op cliënt-, server- en netwerkgebied en SDDC), Microsoft- en Linux-omgevingen en de meest gebruikte software in dit soort omgevingen (VMware, Citrix, RES, AppV);
 • ben je bekend met diverse (netwerk) security-oplossingen;
 • heb je kennis van DevOps-principes;
 • heb je ervaring met agile werken.Afdeling

Je komt te werken op de afdeling ICT Beheer in het team Systeembeheer. De meeste aandacht op deze afdeling gaat uit naar het operationeel houden en verder automatiseren en vernieuwen van onze systemen. Samen zorgen we er zo voor dat onze collega’s elke dag met plezier hun werk kunnen doen. Daarnaast zijn we druk bezig met de groei en evolutie van onze IT-omgeving – van onze on-premise cloud naar een hybride variant in AWS.


Bedrijfsinformatie

Vanuit Groningen werken we aan het beste digitale pensioenplatform. 23 pensioenfondsen, duizenden werkgevers en 3,7 miljoen Nederlanders rekenen op onze dienstverlening. Of het nu gaat om een pensioenuitkering die juist én op tijd is, of om een actueel overzicht van het opgebouwde pensioen. Zo maken we pensioen 'easy'.

Waarom TKP?
 • De inhoud van ons werk, veel ruimte om met eigen ideeën te komen en energieke collega's die elkaar graag helpen;
 • Veel sportieve en gezellige activiteiten, zoals een wekelijkse bootcamp, fiets- en skiweekenden en een maandelijkse borrel;
 • Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling - van workshops en coaching tot persoonlijk opleidingsplan.
Fijne voorwaarden
Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring. Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 16,7% boven op je bruto maandsalaris. Je valt onder de cao van onze moeder Aegon, krijgt minimaal 26 vakantiedagen, profiteert van een uitgebreid pakket aan voordelen én natuurlijk een goede pensioenregeling.


Contactinformatie

Dan ontvangen wij graag jouw motivatie en cv. Je kunt tot 21 april 2021 reageren via onze website. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met DirkJan Nijland, manager ICT Beheer, via 06-12 21 13 97 of nijland.dj@tkppensioen.nl.

Goed om te weten: acquisitie op basis van deze vacature heeft geen zin, werven doen wij zelf.

Reageer op deze vacature