Productmanager klantbediening

Werkzaamheden

Je hebt als product- of informatiemanager laten zien dat je een brede blik hebt op customer journey, online dienstverlening en kanaalmanagement. Als persoon ben je een bruggenbouwer, zonder daarbij het resultaat uit het oog te verliezen. Ook als het hectisch wordt, blijf je sympathiek en doortastend. Hoog tijd dus om je verder te ontwikkelen als productmanager in een snel digitaliserende en agile omgeving als TKP. Ben jij bovendien helemaal thuis in de financiële dienstverlening? Dan zijn we benieuwd naar je ervaring en motivatie!


Het profiel

TKP zit midden in een transformatie: in een grootschalig verandertraject ontwikkelen we een nieuw digitaal pensioenplatform. We investeren volop in technologische innovatie én in de ontwikkeling van onze organisatie. Als productmanager zorg je samen met de afdeling Business development dat klantbehoeftes, ideeën, wetswijzigingen en plannen vertaald worden naar daadwerkelijke diensten en producten. Daarvoor werk je samen met 'jouw' productowners. En staat het product live? Dan ben je samen met de productowners verantwoordelijk voor de support en verbetering van het product. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de productvisie en het (door)ontwikkelen van de productroadmap.

Dit doe je binnen het domein 'klantbediening'. In dit domein staat de service aan deelnemers van pensioenfondsen centraal. Zowel op het gebied van online dienstverlening (website) als klantcontact (telefonie, e-mail, livechat). Ook ben je verantwoordelijk voor ondersteunende services om tot de beste klantbediening te komen: in- en outputmanagement en kennismanagement. Met jouw brede blik houd je alle belangen in de gaten: de klantwensen, de betrouwbaarheid van de systemen, de eisen van toezichthouders, gebruiksgemak voor medewerkers en de kostenkant. Ook zorg je dat alle betrokkenen weten welke innovaties of optimalisaties eraan komen, hoe deze werken en wat de waarde ervan is voor klanten. Je valt onder de nieuw opgerichte afdeling Productmanagement, wat je de kans geeft zelf je rol verder uit te werken.

In deze functie verwachten we van jou dat je:
 • leiding geeft aan jouw team van productowners en met ze samenwerkt om functionaliteiten te laten bouwen;
 • ervoor zorgt dat de producten en oplossingen bijdragen aan de bedrijfsdoelen van TKP;
 • alle stakeholders betrekt om de producten in gebruik te nemen;
 • de producten blijft ondersteunen en verbeteren om een continue stroom van waarde te creëren;
 • invulling geeft aan de kwaliteits-, requirements-, security-, risico- en compliance-eisen van business en ICT, inclusief goed vastgelegde risicoafweging, zodat je in control en compliant bent.
Dit ben jij
Je bent een kei in het verbinden van verschillende werelden: de businessbehoefte aan de ene kant, en jouw productowners en ICT-teams aan de andere kant. Dat we met veel verschillende disciplines samenwerken aan nieuwe producten en diensten, spreekt de bruggenbouwer in jou extra aan. Je overziet de verschillende belangen, weet die te verenigen en overwint zo mogelijke weerstand. Als het nodig is, ben jij goed in staat prioriteiten te stellen.

Jij hebt in het vakgebied ruimschoots je sporen verdiend, en liefst ook in de pensioensector. Dat moet ook wel, omdat je met zoveel verschillende disciplines afstemt, overlegt en samenwerkt. Vanuit je expertise en je vaardigheden ben je een serieuze sparringpartner voor zowel productowners, experts als klanten en directie. Je kent het proces van strategieformulering en besluitvorming en kan een strategie en visie vertalen naar commerciële en operationele resultaten op tactisch niveau. Als leidinggevende heb je alle oog voor je mensen en hun groei. Zelf waardeer je vrijheid en ruimte om je te ontwikkelen - die ruimte geef jij je mensen dus ook.

Daarnaast:
 • heb je een wo- of hbo-opleiding afgerond;
 • heb je ruime werkervaring in de pensioen- of verzekeringssector, liefst als productmanager;
 • ken je zowel de pensioenmarkt en de -producten, als de processen en ICT, én kun je die kennis combineren.Afdeling

Onze nieuwe afdeling Productmanagement valt direct onder onze coo, de chief operations officer. Met circa 30 collega’s, waarvan 4 productmanagers, werken jullie aan de vertaling van klantwensen, wetswijzigingen en proposities naar nieuwe of verbeterde producten en diensten. Met als doel: optimale klanttevredenheid en maximale productwaarde.


Bedrijfsinformatie

Vanuit Groningen werken we aan het beste digitale pensioenplatform. Een stevige ambitie, waar we met ruim 900 ambitieuze professionals iedere dag met hart en ziel aan werken. Dat moet ook wel, want 23 pensioenfondsen, duizenden werkgevers en 3,7 miljoen Nederlanders rekenen op onze dienstverlening. Of het nu gaat om een pensioenuitkering die juist én op tijd is of om een actueel overzicht van het opgebouwde pensioen. Zo maken we pensioen 'easy'.

Waarom TKP?
 • De inhoud van ons werk, veel ruimte om met eigen ideeën te komen en energieke collega's die elkaar graag helpen;
 • Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling - van workshops en intervisie tot online academy;
 • Veel sportieve en gezellige activiteiten, zoals een wekelijkse bootcamp, fiets- en skiweekenden en een maandelijkse borrel.
Fijne voorwaarden
De functie is gewaardeerd in schaal 10. Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 4.472,44 en maximaal € 7.454,06 bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek. Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 16,7% boven op je bruto maandsalaris. Je valt onder de moderne cao van onze moeder Aegon, krijgt minimaal 26 vakantiedagen, profiteert van een uitgebreid pakket aan voordelen én krijgt uren voor vrijwilligerswerk.


Contactinformatie

Dan ontvangen wij graag jouw motivatie en cv. Je kunt tot en met 28 januari 2021 reageren. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Joke Westenbrink, coo, via Esther Zantinge op 06-48 58 83 63 of westenbrink.jw@tkppensioen.nl. Vragen over de procedure kun je stellen aan Ronald Delger, senior HR-businesspartner, via 06-20 81 72 77 of delger.rh@tkppensioen.nl.

Goed om te weten:
 • op deze vacature is onze medewerversregeling van toepassing;
 • bij gelijke geschiktheid hebben interne sollicitanten voorrang;
 • acquisitie op basis van deze vacature heeft geen zin, werven doen wij zelf.

Reageer op deze vacature