Functioneel beheerder

Werkzaamheden

Je kent de wereld van pensioenadministratie, weet wat een DB- of DC-regeling is en vindt het mooi om je collega’s te helpen hun werk te kunnen doen. Als functioneel beheerder bij TKP ben jij onze rots in de branding. Je blust systeembranden, maar denkt ook structureel met ons mee over verbeteringen van die systemen. Ben jij iemand die slimme oplossingen verzint, het hoofd koel houdt en prioriteiten kan stellen? Dan zijn we erg benieuwd naar je ervaring en motivatie!


Het profiel

Dit wordt jouw nieuwe rol
TKP zit midden in een digitale transformatie, waarin we werken aan een nieuw digitaal pensioenplatform. Als functioneel beheerder draag je daaraan bij. Jij werkt namelijk diep in onze pensioenadministratie en weet precies waar je mee bezig bent - een verantwoordelijkheid die jij wel aandurft. Je bent het eerste aanspreekpunt bij incidenten en voor interne gebruikersvragen. Je zoekt naar de juiste oplossingen en antwoorden en denkt mee over verbeteringen. Dat doe je samen met je DevOps-collega's in de teams waar je - samen met een andere functioneel beheerder - deel van uitmaakt.

Soms werk je ook samen met andere teams, of met leveranciers van deeloplossingen. Je geeft hen en anderen gevraagd én ongevraagd advies. Dat doe je altijd vanuit een helikopterblik - je betrekt de werking van de hele procesketen in je werk en kijkt verder dan de grenzen van je eigen aandachtsgebied. De rol biedt verder een interessant doorgroeipad. Naar informatie- of business analist bijvoorbeeld, DevOps testengineer of scrummaster.

In deze functie verwachten we van jou dat je:
 • bij incidenten analyses en herstelacties uitvoert;
 • gebruikers ondersteunt bij het uitvoeren van hun werk;
 • gebruikerstesten uitvoert, coördineert en begeleidt;
 • productiecontroles uitvoert na oplevering van nieuwe producten, services en diensten;
 • ondersteunt bij bouw, (keten)testontwerp en andere testactiviteiten.
Dit ben jij
Je houdt van afwisseling en vind het niet erg als dagen soms hectisch verlopen - die onvoorspelbare kant van je werk vind jij alleen maar mooi. Tegelijk weet jij in die hectiek prima je hoofd koel te houden en scherp je prioriteiten te stellen. Dankzij jouw besluitvaardigheid en oplossend vermogen boek je snel resultaten. Je weet waar je het over hebt - en zo niet, dan ben je analytisch handig genoeg en beschik je over voldoende basiskennis van de pensioen- of financiële wereld om daar snel achter te komen.

In de omgang met je interne klanten ben jij hulpvaardig en communicatief. Ook met je directe collega's, in je multidisciplinaire team, werk je makkelijk samen. In het hele proces - van hulpvraag tot oplossing - voel jij je eigenaar en ben je betrokken. Je combineert bovendien een kritische bik met oog voor detail, zodat je direct bijdraagt aan de verbetering van onze systemen en administraties.

Daarnaast:
 • heb je minimaal hbo-werk- en denkniveau;
 • heb je veel ervaring met (administratieve) processen;
 • heb je uitgebreide kennis van pensioenadministratie of de pensioensector;
 • is ervaring als functioneel beheerder een pre;
 • is ervaring met scrum een pre.Afdeling

Je maakt vast onderdeel uit van 2 DevOps-teams. Elk team bestaat uit ongeveer 10 collega’s. Het ene team beheert en ontwikkelt de huidige en de nieuwe DC-administraties, het andere team is verantwoordelijk voor de contractadministratie van een grote klant. Daarnaast werk je intensief samen met de andere 20 ICT-teams. Al deze teams vallen onder de afdeling ICT Ontwikkeling, onderdeel van ons domein Technology, waarin ruim 300 collega’s zorgen voor innovatie, digitalisering en ICT-beheer.


Bedrijfsinformatie

Vanuit Groningen werken we aan het beste digitale pensioenplatform. Een stevige ambitie, waar we met ruim 900 ambitieuze professionals iedere dag met hart en ziel aan werken. Dat moet ook wel, want 23 pensioenfondsen, duizenden werkgevers en 3,7 miljoen Nederlanders rekenen op onze dienstverlening. Of het nu gaat om een pensioenuitkering die juist én op tijd is of om een actueel overzicht van het opgebouwde pensioen. Zo maken we pensioen 'easy'.

Waarom TKP?
 • De inhoud van ons werk, veel ruimte om met eigen ideeën te komen en energieke collega's die elkaar graag helpen;
 • Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling - van workshops en intervisie tot online academy;
 • Veel sportieve en gezellige activiteiten, zoals een wekelijkse bootcamp, fiets- en skiweekenden en een maandelijkse borrel.
Fijne voorwaarden
De functie is gewaardeerd in schaal 6 of 7. Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 2.666,87 en maximaal € 4.595,22 bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek. Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 16,7% bovenop je bruto maandsalaris. Je valt onder de cao van onze moeder Aegon, krijgt minimaal 26 vakantiedagen, profiteert van een uitgebreid pakket aan voordelen én krijgt uren voor vrijwilligerswerk.


Contactinformatie

Dan ontvangen wij graag jouw motivatie en cv. Je kunt tot en met 4 december 2020 reageren. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Esther Wolting, manager ICT Ontwikkeling, via 06-82 06 09 22 of wolting.em@tkppensioen.nl. Vragen over de procedure kun je stellen aan Nourdin Bourjel, recruiter, via 06-82 70 59 16 of bourjel.n@tkppensioen.nl.

Goed om te weten:
 • Bij gelijke geschiktheid hebben interne sollicitanten voorrang
 • Acquisitie op basis van deze vacature heeft geen zin, werven doen wij zelf

Reageer op deze vacature