Tekstschrijver

Jij bent in je element als je met jouw teksten mensen in beweging weet te brengen. Zeker als je ingewikkelde materie moet vertalen naar content in begrijpelijke taal. Je krijgt bij ons alle ruimte om hiermee aan de slag te gaan. Ben je van nature nieuwsgierig? Iemand die doordenkt en doorvraagt? En een kei is in on- én offline content? Dan zijn we erg benieuwd naar je ervaring en motivatie!

Dit is jouw nieuwe rol
Als tekstschrijver zet jij complexe inhoud om in begrijpelijke content. En help je pensioen zo eenvoudig mogelijk te maken. Daarvoor zetten we intuïtieve websites, duidelijke brieven en aansprekende campagnes in. Kennis, houding, gedrag: op alle fronten kun jij je hart ophalen. Jij zorgt voor de juiste tekst op de juiste plek – van website tot pensioennieuwsbrief. Samen met je collega-tekstschrijvers ben je aanspreekpunt en sparringpartner op het gebied van on- en offline content. 

Door conversiegericht te schrijven, zorg je dat mensen op het juiste moment in actie komen. Je schrijft op basis van briefings, vanuit heldere doelen. Zo weet je zeker dat we iets ontwikkelen waar pensioendeelnemers écht iets aan hebben. Je werkt met andere communicatiespecialisten samen in multidisciplinaire teams – samen zijn jullie verantwoordelijk voor de uitvoering van de plannen van jullie klanten. 

In deze functie verwachten we van jou dat je:
 • strategische kennis van on- en offline content omzet in effectieve communicatie;
 • (web)teksten schrijft en redigeert en collega’s feedback geeft op de teksten die zij schrijven; 
 • de regie pakt, conform planning levert en verwachtingen steeds goed managet.

Dit ben jij
Je hebt verstand van klantcommunicatie en ruime ervaring met het schrijven van heldere teksten. Ervaring die je graag inzet om het onderwerp pensioen meer te laten leven. Goed luisteren, analyseren en de essentie bepalen zijn jouw kwaliteiten. Je bent van nature open en klantgericht en je durft kritische vragen te stellen. Ook heb je overtuigingskracht en ben je gewend om planmatig te werken. Feedback ontvangen en geven vind je vanzelfsprekend. Want je weet dat je op die manier de kwaliteit van je teksten kunt verbeteren. Je werkzaamheden pak je zelfstandig op, maar je werkt net zo lief in een team. 

Daarnaast:
 • heb je een afgeronde relevante opleiding op hbo- of wo-niveau, bijvoorbeeld Nederlands of Communicatie- en Informatiewetenschappen;
 • heb je ervaring met het schrijven van teksten voor zowel offline als online communicatiemiddelen;
 • heb je ervaring in de pensioensector, dan is dat mooi meegenomen, maar het is geen must. 

Werken bij TKP
Vanuit Groningen werken we aan het beste digitale pensioenplatform. Een stevige ambitie, waar we met ruim 1.000 ambitieuze professionals iedere dag met hart en ziel aan werken. Dat moet ook wel, want 17 pensioenuitvoerders, duizenden werkgevers en 3,9 miljoen Nederlanders rekenen op onze dienstverlening. Of het nu gaat om een pensioenuitkering die juist én op tijd is of om een actueel overzicht van het opgebouwde pensioen. Zo maken we pensioen ‘easy’.

Waarom TKP?
 • De inhoud van ons werk, veel ruimte om met eigen ideeën te komen en energieke collega's die elkaar graag helpen;
 • Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling – van online academy tot intervisie en coaching;
 • Veel sportieve en gezellige activiteiten, zoals wekelijkse bootcamps, fiets- en skiweekenden en een maandelijkse borrel.

Fijne voorwaarden
De functie is gewaardeerd in schaal 8. Het gaat om een functie voor 32 uur. Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 3.337,10 en maximaal € 5.561,84 bruto op basis van een 40-urige werkweek. Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 16,7% boven op je bruto maandsalaris. Je valt onder de cao van onze moeder Aegon, krijgt minimaal 28 vakantiedagen, profiteert van een uitgebreid pakket aan voordelen én natuurlijk van een goede pensioenregeling. Je werkt bij ons deels thuis en deels op kantoor, zodat je werk en privé goed in balans kunt houden. 

Heb je interesse?
Dan ontvangen wij graag jouw motivatie en cv. Je kunt tot en met 29 mei 2023 reageren. Voor meer informatie over deze functie – of om een kijkje in de keuken te komen nemen en te ervaren hoe het er bij TKP aan toe gaat – kun je contact opnemen met Hanky Mannak, operationeel manager Communicatie, via 06-23 28 24 74 of mannak.h@tkppensioen.nl. Vragen over de procedure kun je stellen aan Daphne de Vries, recruiter, via 06-21 97 62 97 of recruitment@tkppensioen.nl.

Goed om te weten: 
 • op deze vacature is onze medewerversregeling van toepassing; 
 • acquisitie op basis van deze vacature heeft geen zin, werven doen wij zelf.

Reageer op deze vacature