IT-risicomanager

Meebouwen aan een nieuw pensioenstelsel – dat maak je maar een keer in je leven mee. Als eerstelijns IT-risicomanager bij ons krijg je daarbij een grote verantwoordelijkheid. Want met jouw skills werk je mee aan veilig houden van het toekomstige pensioenplatform voor miljoenen Nederlanders. Een uitgelezen kans om te groeien in je vak! Wil je meewerken aan de beheersing van cloudtechnologie en cyber security in een agile omgeving? En maak jij je sterk om het risicobewustzijn in onze organisatie te vergroten? Dan zijn we benieuwd naar je ervaring en motivatie!

Dit is jouw nieuwe rol
Er komt een heel nieuw pensioenstelsel aan. In verschillende programma’s en projecten zorgen we ervoor dat onze klanten én onze organisatie hier klaar voor zijn. Als eerstelijns IT-risicomanager werk je samen met je business- en IT-collega’s mee om een toekomstvast en veilig IT-platform neer te zetten. TKP investeert de komende jaren in de digitale transformatie waar jouw IT riskmanagement skills hard bij nodig zijn. Een dynamische wereld waar veel te leren valt!

Je faciliteert risicoanalyses en legt de risico’s en beheersmaatregelen vast in een risicolog dat je maandelijks met de verantwoordelijke managers actualiseert. Je adviseert gevraagd en ongevraagd over risico’s en te nemen maatregelen. Voor managers en collega’s bij andere afdelingen verzorg je presentaties en workshops in IT-risicomanagement. Zo vergroot je het risicobewustzijn. Bovendien ben je continu alert op IT-gerelateerde issues die een risico kunnen zijn voor onze bedrijfsvoering.

In deze functie verwachten we van jou dat je:
 • eerstelijns-, programma- en projectmanagers ondersteunt bij het inventariseren, prioriteren, beheren, monitoren én rapporteren van en over IT risico’s, ook over projecten of afdelingen heen;
 • actief afstemming en samenwerking zoekt met 2e lijns IT-risicomanagers;
 • de beantwoording van vragenlijsten van toezichthouders coördineert en de opvolging van bevindingen uit in- en externe onderzoeken monitort;
 • issues op het gebied van performance, internal control en risk volgt, en waar nodig coördineert;
 • zelf actief de samenwerking zoekt met andere ondersteunende afdelingen binnen TKP.

Dit ben jij
Je hebt hart voor je vak en jouw kennis draag je graag over aan collega’s in de hele organisatie. Tegelijk heb je een open houding en een brede blik. Je neemt in je werk verschillende perspectieven mee, bijvoorbeeld dat van de deelnemers, werkgevers of het TKP-management. Je beweegt je makkelijk door de organisatie heen en durft (ongevraagd) advies te geven. De samenwerking met de andere risicomanagers in je team, de privacy- én data-officers geven je energie. En de vrijheid die je als risicomanager krijgt, pak jij graag samen met je collega’s op.

Het onderhouden en verbinden van relaties is echt jouw ding. Dat betekent niet dat je overal in meegaat. Op basis van jouw kennis van en ervaring met risicomanagement vorm jij autonoom je oordeel. Alles wat je doet, heeft nu eenmaal rechtstreeks gevolgen voor de toekomst van het pensioen van miljoenen Nederlanders. En dat maakt je extra enthousiast.

Daarnaast:
 • Heb je een minimaal hbo-werk- en denkniveau en een CISSP- en/of CRISK-certificering;
 • heb je kennis van IT- auditing, ISO27000, ISO31000, ISAE en DigiD;
 • heb je bij voorkeur een aantal jaar werkervaring als 1e of 2e lijns IT-risicomanager;
 • heb je bij voorkeur ervaring met de financiële dienstverlening.

Werken bij TKP
Vanuit Groningen werken we bij TKP aan het beste digitale pensioenplatform. Een stevige ambitie, waar we met ruim 1.000 ambitieuze professionals iedere dag met hart en ziel aan werken. Dat moet ook wel, want 17 pensioenfondsen, 100.000 werkgevers en zo’n 4 miljoen Nederlanders rekenen op onze dienstverlening. Of het nu gaat om een pensioenuitkering die juist én op tijd is of om een actueel overzicht van het opgebouwde pensioen. Zo maken we pensioen ‘easy’.

Waarom TKP?
 • De inhoud van ons werk, veel ruimte om met eigen ideeën te komen en energieke collega's die elkaar graag helpen;
 • Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit – van workshops en intervisie tot online academy;
 • Veel sportieve en gezellige activiteiten, zoals wekelijkse bootcamps, fiets- en skiweekenden en een maandelijkse borrel.

Fijne voorwaarden
De functie is gewaardeerd in schaal 11. Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 3.912,13 en maximaal € 6.520,22 bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek. Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 16,7% boven op je bruto maandsalaris. Je valt onder de cao van onze moeder Aegon, krijgt minimaal 28 vakantiedagen, profiteert van een uitgebreid pakket aan voordelen én natuurlijk van een goede pensioenregeling. Bij TKP werken we deels thuis en deels op kantoor. Zodat werk en privé goed in balans zijn.

Heb je interesse?
Dan ontvangen wij graag jouw motivatie en cv. Je kunt tot en met 1 juni 2023 reageren. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Theo Engelsma, manager Risk & Quality Office, via engelsma.t@tkppensioen.nl. Vragen over de procedure kun je stellen aan Judith Krijgsman, via recruitment@tkppensioen.nl.

Goed om te weten:
 • Op deze vacature is onze medewerversregeling van toepassing;
 • acquisitie op basis van deze vacature heeft geen zin, werven doen wij zelf.

Reageer op deze vacature