Vakgroepleider UX/UI

Je wilt graag het verschil maken: meebouwen én -sturen aan het pensioenplatform van de toekomst. Je krijgt bij TKP alle vrijheid om onze websites te moderniseren en tot de beste gebruikerservaring te komen. Groei jij graag in een organisatie die midden in een digitale transformatie zit? Laat je je collega’s meegroeien en zorg je ervoor dat alles in je vakgroep op rolletjes loopt? Dan zijn we erg benieuwd naar je ervaring en motivatie!

Dit is jouw nieuwe rol
Miljoenen mensen krijgen inzicht in hun pensioen, dankzij de websites en applicaties van jou en je collega’s. Als vakgroepleider UX/UI breng je – met de collega’s uit je DevOps-team – bestaande websites en applicaties naar een hoger niveau. Zodat ze begrijpelijker, inzichtelijker en gebruikersvriendelijker zijn voor zo’n 4 miljoen mensen. Je zorgt er – met heldere, transparante en tijdige communicatie – voor dat prioriteiten duidelijk zijn, dat de juiste beslissingen worden genomen en dat je team het werk goed kan uitvoeren. Als schakel tussen jouw team en de manager van de afdeling laat je de werkzaamheden in je vakgroep op rolletjes lopen.

Je werkt niet alleen aan de ontwikkeling van onze websites en applicaties, maar ook aan die van de mensen in je team. Als boegbeeld van de afdeling geef je leiding aan zo’n 10 UX/UI-designers in je vakgroep, en coach en begeleid je ze in competentieontwikkeling en vakmanschap. Je faciliteert je team en bent verantwoordelijk voor werving en selectie, en verzuim. Genoeg uitdaging dus!

In deze functie verwachten we van jou dat je:
 • samen met de UX/UI-designers in je team gebruikersinterfaces en herbruikbare front-end-componenten ontwerpt;
 • prototypes maakt en deze laat valideren met diverse testen;
 • bestaande systemen analyseert en helpt met het ontwerp en de implementatie van greenfieldprojecten;
 • 10 collega’s coacht en begeleidt in hun ontwikkeling, en streeft naar hoge medewerkerstevredenheid.

Dit ben jij
Je hebt je strepen als senior UX/UI-designer al ruimschoots verdiend. Daarom ben je iemand die altijd uitzoekt hoe het beter kan en dit ook durft uit te dragen. Een sparringpartner die – wanneer nodig – op een prettige manier tegenwicht biedt. Nieuwe materie maak je je snel eigen en je bent in staat om met toekomstbestendige oplossingen te komen die in lijn zijn met onze architectuur. Je houdt overzicht in een complex proces en hebt oog voor kwaliteit. Je werkt graag gestructureerd aan je eigen projecten, maar je waardeert het ook als andere specialisten met je meedenken. Je weet hoe je mensen kunt begeleiden in hun ontwikkeling – zowel vakinhoudelijk als qua competenties. En natuurlijk ook hoe je persoonlijk leiderschap voor jezelf invult.

Daarnaast:
 • heb je hbo- of wo-werk- en denkniveau;
 • heb je senior werkervaring als UX/UI-designer en bij voorkeur leidinggevende ervaring;
 • heb je actuele kennis van UX/UI-designprincipes;
 • heb je ervaring met design systems, responsive design en Figma;
 • is het een pre als je affiniteit of ervaring hebt met front-end development.

Werken bij TKP
De digitale transformatie – we zitten er middenin. Met ruim 1.000 professionals werken we aan het beste digitale pensioenplatform, waarop miljoenen Nederlanders inzicht in hun pensioen krijgen. Sleutelen aan state-of-the-art technologie is voor ons dagelijkse kost. Interessante projecten genoeg. Zo experimenteren we ook met robotisering, machine learning en data-analytics. Dat schept interessante kansen voor ICT’ers met ambitie.

Waarom TKP?
 • De inhoud van ons werk, veel ruimte om met eigen ideeën te komen en energieke collega's die elkaar graag helpen;
 • Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit – van workshops en intervisie tot online academy;
 • Veel sportieve en gezellige activiteiten: wekelijkse bootcamps, fiets- en skiweekenden en een maandelijkse borrel.

Fijne voorwaarden
De functie is gewaardeerd in schaal 12 Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 4.675,- en maximaal € 6.000,- bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek. Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 16,7% boven op je bruto maandsalaris. Je valt onder de cao van onze moeder Aegon, krijgt minimaal 28 vakantiedagen, profiteert van een uitgebreid pakket aan voordelen én natuurlijk van een goede pensioenregeling. Je werkt bij ons deels thuis en deels op kantoor. Zodat werk en privé goed in balans zijn.

Heb je interesse?
Dan ontvangen wij graag jouw motivatie en cv. Je kunt tot en met 10 juni 2023 reageren. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met DirkJan Nijland, manager Engineering, via nijland.dj@tkppensioen.nl. Vragen over de procedure kun je stellen aan Jolanda Postma, recruiter, via recruitment@tkppensioen.nl.

Goed om te weten:
 • op deze vacature is onze medewerversregeling van toepassing
 • onze voertaal is Nederlands. Om goed samen te kunnen werken, is het dus belangrijk dat je goed Nederlands spreekt en schrijft
 • acquisitie op basis van deze vacature heeft geen zin, werven doen wij zelf

Reageer op deze vacature