Asset- en costmanager

Processen perfect laten werken en daarover effectief rapporteren – dáár ga jij voor. Als asset- en costmanager krijg je bij ons de kans om te groeien in een sector waar veel verandert. Vind jij het leuk om onze state-of-the-art- IT-infrastructuur en -platform te optimaliseren? En maak jij vervolgens graag aantoonbaar dát ze optimaal presteren? Heb je ook nog bovenmatige interesse in de financiële kant van IT-infrastructuur? Dan zijn we erg benieuwd naar je ervaring en motivatie!

Dit is jouw nieuwe rol
TKP zit midden in een digitale transformatie, waarin we werken aan de toekomst van pensioen. Daarbij is onze ambitie om de beste pensioenplatform te bieden tegen de laagst mogelijke kosten. Jij speelt daarin als asset- en costmanager een belangrijke rol. Jij zorgt er namelijk voor dat we in control zijn als het gaat om ons pensioenplatform. Dit betekent dat je KPI’s ontwikkelt en monitort die aantonen dat we op verschillende onderdelen – zoals operations (ITIL), security en financiën – in control zijn. Je komt proactief met voorstellen om de kwaliteit van onze diensten te verbeteren en dit inzichtelijk te maken.

Binnen deze rol werk je veel samen met andere (staf)afdelingen en heb je een belangrijke signalerende functie als het gaat om de kwaliteit van de diensten die vanuit de productlijn Platform worden geleverd. Ook krijg je de rol van functioneel beheerder voor verschillende tools en applicaties die we binnen de productlijn Platform gebruiken. Je krijgt alle ruimte om met nieuwe ideeën te komen en deze zelf of met je teamleden uit te voeren. 

In deze functie verwachten we van jou dat je:
 • samenwerkt met andere afdelingen om de governance- en auditrapportages op te kunnen leveren;
 • je werkzaamheden zelf automatiseert of hiervoor voorstellen doet;
 • assets van ons platform beheert en optimaliseert, zoals de CMDB, licenties en contracten;
 • costmanagement opzet en onderhoudt voor de diensten die we afnemen en leveren;
 • meewerkt aan de transitie van het huidige on-premise platform naar de cloud.

Dit ben jij
Je legt de lat hoog, bent nieuwsgierig en creëert graag overzicht. Je durft vragen te stellen, vraagt dóór en neemt geen genoegen met halve antwoorden. Je voelt je thuis in IT-omgevingen en weet nieuwe technologieën goed te plaatsen in hun rol binnen het landschap. Van financiële IT-processen word je nóg enthousiaster. Je gruwelt van inefficiënt en handmatig werk, dus je zoekt altijd naar nieuwe mogelijkheden of tools om dingen sneller en handiger gedaan te krijgen. Ook al ben je gestructureerd en planmatig, dat neemt niet weg dat je ook flexibel bent. Zo word je er niet warm of koud van dat je soms onder hoge druk werkzaamheden moet uitvoeren. Voor jou betekent stilstand achteruitgang – je ziet jezelf dus graag groeien naar FinOps engineer. 

Daarnaast:
 • heb je meerdere jaren ervaring binnen een IT- (beheer)omgeving;
 • heb je kennis van servicemanagementprocessen;
 • ben je bekend met cloudcomputing, op het niveau van AWS Cloud Practitioner;
 • heb je kennis van DevOps-principes;
 • heb je ervaring met agile werken.

Werken bij TKP
De digitale transformatie – we zitten er middenin. Met ruim 1.000 professionals werken we aan het beste digitale pensioenplatform, waarop miljoenen Nederlanders inzicht in hun pensioen krijgen. Sleutelen aan state-of-the-art technologie is voor ons dagelijkse kost. Interessante projecten genoeg. Zo experimenteren we ook met robotisering, machine learning en data-analytics. Dat schept interessante kansen voor analisten met ambitie.

Waarom TKP?
De inhoud van ons werk, veel ruimte om met eigen ideeën te komen en energieke collega's die elkaar graag helpen;
Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit – van workshops en intervisie tot online academy;
Veel sportieve en gezellige activiteiten: wekelijkse bootcamps, fiets- en skiweekenden en een maandelijkse borrel.

Fijne voorwaarden
De functie is gewaardeerd in schaal 9 of 10. Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 2.882,17 en maximaal € 5.561,84 bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek. Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 16,7% boven op je bruto maandsalaris. Je valt onder de cao van onze moeder Aegon, krijgt minimaal 28 vakantiedagen, profiteert van een uitgebreid pakket aan voordelen én natuurlijk van een goede pensioenregeling. Je werkt bij ons deels thuis en deels op kantoor. Zodat werk en privé goed in balans zijn. 

Heb je interesse?
Dan ontvangen wij graag jouw motivatie en cv. Je kunt tot en met 31 mei 2023 reageren. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Edward Larkens, ICT productgroepleider Application Hosting, via 06-23 03 83 42 of larkens.e@tkppensioen.nl.
Vragen over de procedure kun je richten aan Jolanda Kort-Postma, recruiter, via kortpostma.j@tkppensioen.nl.

Goed om te weten: 
 • op deze vacature is onze medewerversregeling van toepassing;
 • bij gelijke geschiktheid hebben interne sollicitanten voorrang;
 • acquisitie op basis van deze vacature heeft geen zin, werven doen wij zelf

Reageer op deze vacature