Vakgroepleider Fullstack Engineering

Je houdt van vernieuwing en verandering. Jouw nieuwe stap: meebouwen en -sturen aan het pensioenplatform van de toekomst. Bij TKP krijg je alle vrijheid om ons ICT-landschap te moderniseren. Vind jij het leuk om richting te geven aan de kennis die nodig is in onze veranderende organisatie? Laat je als vakgroepleider je collega’s graag meegroeien en zorg je dat de werkzaamheden in je vakgroep op rolletjes lopen? Dan zijn we erg benieuwd naar je ervaring en motivatie!

Dit is jouw nieuwe rol
Miljoenen mensen krijgen straks inzicht in hun pensioen, dankzij de applicaties van jou en je collega’s. Als vakgroepleider fullstack engineering breng je bestaande applicaties naar een hoger niveau. Samen met de collega’s uit je DevOps-scrumteam ben je verantwoordelijk voor een eigen deel van het platform, inclusief de bijbehorende services. Je zorgt ervoor dat – met heldere, transparante en tijdige communicatie – prioriteiten duidelijk zijn, dat de juiste beslissingen worden genomen en dat je vakgroep het werk goed kan uitvoeren. Als schakel tussen jouw vakgroep en de manager van de afdeling laat je de werkzaamheden in je vakgroep op rolletjes lopen.

Naast je DevOps-taken werk je zeker de helft van de tijd aan HR-gerelateerde en inhoudelijke zaken.. Als boegbeeld van je vakgroep denk je mee over welke kennis en competenties nodig zijn. Je geeft leiding aan zo’n 15 engineers in je vakgroep en coacht en begeleidt ze in competentieontwikkeling en vakbekwaamheid. Je faciliteert je vakgroepen bent verantwoordelijk voor werving en selectie en verzuim.

In deze functie verwachten we van jou dat je:
 • duidelijke en begrijpelijke code schrijft volgens de afgesproken guidelines en de code analyseert en inspecteert voor optimalisatie;
 • de juiste tools implementeert en gebruikt om de applicatie-performance te optimaliseren;
 • herbruikbare code libraries ontwikkelt en API's structureert en implementeert;
 • met oplossingen komt voor gegevensverwerking en een maximale performance van je gerealiseerde oplossing;
 • 15 collega-engineers coacht en begeleidt in hun ontwikkeling, en streeft naar hoge medewerkerstevredenheid.

Dit ben jij
Je hebt je strepen als senior engineer in front- en back-end-omgevingen al ruimschoots verdiend. Daarom ben je iemand die altijd uitzoekt hoe het beter kan en dit ook durft uit te dragen. Een sparringpartner die – wanneer nodig – op een prettige manier tegenwicht biedt. Nieuwe materie maak je je snel eigen en je bent in staat om met toekomstbestendige oplossingen te komen die in lijn zijn met onze architectuur. Je houdt overzicht in de omgevingen, de eisen en de onderlinge koppelingen en hebt daarbij oog voor kwaliteit. Je werkt graag gestructureerd aan je eigen projecten, maar je waardeert het ook als andere specialisten met je meedenken. Leidinggevende ervaring of niet, je weet hoe je mensen kunt begeleiden in hun ontwikkeling – zowel vakinhoudelijk als qua competenties. En natuurlijk ook hoe je persoonlijk leiderschap voor jezelf invult.

Daarnaast:
 • heb je hbo- of wo-werk- en denkniveau;
 • heb je senior werkervaring als frontend en backend engineer en bij voorkeur leidinggevende ervaring;
 • heb je gewerkt met Java (8+), JPA, Hibernate, Spring, PostgreSQL, SQL en/of Angular;
 • is het een pre als je ervaring hebt met domain-driven design.

Werken bij TKP
De digitale transformatie – we zitten er middenin. Met ruim 1.000 professionals werken we aan het beste digitale pensioenplatform, waarop miljoenen Nederlanders inzicht in hun pensioen krijgen. Sleutelen aan state-of-the-art technologie is voor ons dagelijkse kost. Interessante projecten genoeg. Zo experimenteren we ook met robotisering, machine learning en data-analytics. Dat schept interessante kansen voor ICT’ers met ambitie.

Waarom TKP?
De inhoud van ons werk, veel ruimte om met eigen ideeën te komen en energieke collega's die elkaar graag helpen;
Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit – van workshops en intervisie tot online academy;
Veel sportieve en gezellige activiteiten: wekelijkse bootcamps, fiets- en skiweekenden en een maandelijkse borrel.

Fijne voorwaarden
De functie is gewaardeerd in schaal 12. Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 4.675,27 en maximaal € 6.000 bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek. Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 16,7% boven op je bruto maandsalaris. Je valt onder de cao van onze moeder Aegon, krijgt minimaal 28 vakantiedagen, profiteert van een uitgebreid pakket aan voordelen én natuurlijk van een goede pensioenregeling. Je werkt bij ons deels thuis en deels op kantoor. Zodat werk en privé goed in balans zijn.

Heb je interesse?
Dan ontvangen wij graag jouw motivatie en cv. Je kunt tot en met 30 juni 2023 reageren. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met DirkJan Nijland, via nijland.dj@tkppensioen.nl. Vragen over de procedure kun je stellen aan Jolanda Postma, recruiter, via kortpostma.j@tkppensioen.nl.

Goed om te weten:
 • Op deze vacature is onze medewerversregeling van toepassing
 • Onze voertaal is Nederlands. Om goed samen te kunnen werken, is het dus belangrijk dat je goed Nederlands spreekt en schrijft
 • Acquisitie op basis van deze vacature heeft geen zin, werven doen wij zelf

Reageer op deze vacature