Pensioenspecialist

Werkzaamheden

Je wilt je carrière in de financiële sector een kickstart geven óf je laten omscholen. Als pensioenspecialist leer je bij ons in korte tijd veel over jezelf én het inkomen van miljoenen Nederlanders. En kun je direct aan de slag op onze backoffice. Verwerk je graag wijzigingen en creëer je makkelijk overzicht? Zorg jij er voor dat alles tot achter de komma klopt? En wil je leren pensioenberekeningen maken en controleren? Dan zijn we erg benieuwd naar je ervaring en motivatie!


Het profiel

 • Je krijgt een opleiding tot specialist in de financiële sector - mét certificeringen
 • Je draagt in teamverband bij aan een correct pensioen van zo'n 4 miljoen Nederlanders
 • Je krijgt een contract bij een betrouwbare werkgever met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden
Hier leiden we je voor op
Bij TKP regelen we het pensioen voor zo'n 4 miljoen Nederlanders. We zorgen dat ze hun inkomen juist én op tijd ontvangen. En dat ze altijd inzicht hebben in hun opgebouwde pensioen - ook als er iets hun leven verandert. Als pensioenspecialist backoffice draag jij er direct aan bij dat de gegevens in onze administratie altijd kloppen. Belangrijk werk én allesbehalve saai. Het gaat om enorme hoeveelheden gegevens die tot achter de komma moeten kloppen.

Jij leert de pensioenaanspraken, premies en de berekeningen in ons pensioensysteem te controleren. En je leert zelf berekeningen te maken. Je analyseert gegevens, verwerkt wijzigingen, creëert overzicht, signaleert eventuele fouten en voorziet de impact van wijzigingen op de processen en data. Daarbij verlies je de details niet uit het oog. Hiervoor werk je nauw samen met je collega-pensioenspecialisten en met collega's van verschillende andere afdelingen.

Jouw kickstart
Met een nieuw pensioenstelsel op komst gaat er veel veranderen. Dat betekent grote veranderingen in reglementen en onderhoud - en dus ook in pensioenregelingen en berekeningen. Veel en complexe materie dus. Daarom geven we jou een kickstart waarin je in korte tijd de ins en outs leert. We begeleiden je bij je groei in het vak én in je persoonlijke ontwikkeling.

Dit ga je leren
Opleidingsdeel (2 tot 8 weken), om een goede basis te leggen:
 • Onze (administratie)systemen
 • Basiskennis pensioenen
 • Onze uniforme processen
 • Onze klanten en organisatie
Leren in de praktijk (6 tot 12 maanden):
 • Pensioenopleiding inclusief certificaat
 • Sparren met je buddy
 • Inwerken in je team en regelingen leren kennen
 • Diverse persoonlijke ontwikkeldagen en inspiratiecolleges
 • Ontwikkelgesprekken met je manager
Dit ben jij
Of jij nou net bent afgestudeerd of al jaren werkervaring hebt - je bent analytisch sterk en legt vlot verbanden. Je kunt goed het overzicht bewaren, snel prioriteren en tot oplossingen komen. Ook ben je accuraat, kritisch en let je goed op de details. Je leert snel en je bent geïnteresseerd - in je klanten en in kennis over pensioen. Om je werk goed te doen, stap jij makkelijk op je collega's af. Is iets onduidelijk? Dan heb jij voldoende lef om door te vragen. Of suggesties voor verbetering aan te dragen. Zelfstandig ben je sterk én je houdt van samenwerken. Je bent energiek en weet meerdere ballen in de lucht te houden. Je rust niet voor alles klopt en overziet de impact van veranderingen op andere processen en data. Dat je werk vaak ad-hoc en soms onvoorspelbaar is, vind je geen punt. Vanzelfsprekend houd je ervan om jezelf te blijven ontwikkelen en vind je het belangrijk dat je werk echt ergens over gaat.

Daarnaast:
 • heb je een afgeronde opleiding op mbo 4- of hbo-niveau;
 • ben je cijfermatig sterk;
 • ben je minimaal 32 uur beschikbaar.Afdeling

Als pensioenspecialist in opleiding ga je werken in het administratieve hart van onze organisatie. Ruim 400 pensioenspecialisten verzorgen de administratie voor onze klanten – 17 pensioenfondsen en -verzekeraars. Verdeeld over 9 afdelingen en in verschillende specialismen: van administratie tot datakwaliteit. Samen zorgen jullie voor onze betrouwbare dienstverlening. Dankzij de verantwoordelijkheid die je bij ons krijgt, is geen dag hetzelfde.


Bedrijfsinformatie

Vanuit Groningen werken we bij TKP aan het zo eenvoudig maken van pensioen. Een stevige ambitie, waar we met ruim 1.000 ambitieuze professionals iedere dag met hart en ziel aan werken. Dat moet ook wel, want 17 pensioenfondsen, 100.000 werkgevers en zo'n 4 miljoen Nederlanders rekenen op onze dienstverlening. Of het nu gaat om een pensioenuitkering die juist én op tijd is of om een actueel overzicht van het opgebouwde pensioen. Zo maken we pensioen 'easy'.

Waarom TKP?
 • De inhoud van ons werk, veel ruimte om met eigen ideeën te komen en energieke collega's die elkaar graag helpen;
 • Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit - van workshops en intervisie tot online academy;
 • Veel sportieve en gezellige activiteiten, zoals wekelijkse bootcamps, fiets- en skiweekenden en een maandelijkse borrel.
Fijne voorwaarden
Je krijgt een jaarcontract, met zicht op een vast contract. De functie is gewaardeerd in schaal 7. Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 2.520,88 en maximaal € 3.601,26 bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek. Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 16,7% boven op je bruto maandsalaris. Je valt onder de cao van onze moeder Aegon, krijgt minimaal 28 vakantiedagen (bij 40 uur), profiteert van een uitgebreid pakket aan voordelen én natuurlijk van een goede pensioenregeling. Je werkt bij ons deels thuis en deels op kantoor en ontvangt een ruim budget voor je thuiswerkplek. Zodat werk en privé goed in balans zijn.


Contactinformatie

Dan ontvangen wij graag jouw cv en een korte motivatie waarin je jezelf voor stelt. Je ontvangt binnen een week een reactie van ons. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met onze recruiters Daphne, Judith of Jeremy via recruitment@tkppensioen.nl.

Goed om te weten:
 • een rekentoets kan onderdeel uitmaken van de procedure;
 • je start aan het begin van of halverwege de maand;
 • acquisitie op basis van deze vacature heeft geen zin, werven doen wij zelf.

Reageer op deze vacature