Teamleider Klantcontact

Werkzaamheden

Leidinggeven aan een team van 15 hoogopgeleide pensioenspecialisten in een klantcontactomgeving op topniveau. Bij ons krijg je alle kansen in een sector waar veel verandert: van een nieuw pensioenstelsel tot meer aandacht voor digitale klantbediening. Zie jij in zo’n organisatie kansen voor jezelf als coachend leidinggevende? En werk je graag samen met anderen aan de beste klantenservice? Dan zijn we benieuwd naar je ervaring en motivatie!


Het profiel

 • Je coacht, ondersteunt en ontwikkelt je team van 15 specialisten
 • Je stelt doelen en bent in staat om het beste uit je team te halen
 • Je motiveert, stimuleert, brengt beweging en bent altijd op zoek naar hoe het beter kan
Dit is jouw nieuwe rol
Met het nieuwe pensioenstelsel op komst verandert de pensioenwereld en wordt klantcontact belangrijker dan ooit. Als teamleider Klantcontact sta jij samen met je team elke dag weer klaar om de beste service te bieden aan de deelnemers en werkgevers van een van onze klanten, een grote pensioenuitvoerder. Bij al deze ontwikkelingen speelt digitale en persoonlijke dienstverlening aan de werkgevers en pensioendeelnemers een belangrijke rol. Samen met je team én met andere teamleiders bouw je aan een klantcontactomgeving op topniveau. De ontwikkeling van je teamleden staat daarbij voorop. Je coacht ze, motiveert ze en brengt ze naar het hoogste niveau in pensioencommunicatie. Zo zorg jij samen met je team ervoor dat zij de werkgevers en deelnemers van een grote pensioenuitvoerder zo goed mogelijk verder kunnen helpen met hun vragen - of dat nou aan de telefoon, via chat, e-mail of per brief is.

Je bent de schakel tussen veel verschillende afdelingen binnen TKP en bewaakt daarbij continu de balans tussen hoogwaardige dienstverlening - vanuit de commerciële strategie van de klant - én de team- en afdelingsbelangen. Daarnaast ben je sparringpartner voor accountmanagers, operations managers en je collega-teamleiders.

In deze functie verwachten we van jou dat je:
 • je team coacht, motiveert en inspireert;
 • voor je teamleden staat en ze naar een hoger niveau brengt in pensioencommunicatie;
 • initiatief neemt voor proces- en kwaliteitsverbetering;
 • maandelijks rapporteert over de behaalde resultaten - intern én aan je klant;
 • HR-taken op je neemt zoals werving & selectie en persoonlijke ontwikkelgesprekken.
Dit ben jij
Je bent een ambitieuze teamleider, geroemd om je coachende kwaliteiten en je eigenheid. Altijd op zoek naar hoe het beter kan - voor je klanten, de organisatie én je teamleden. Met jouw positieve energie laat je je teamleden groeien in hun rol. Zo zorg je er op een natuurlijke manier voor dat er elke dag wel iets verbetert in het werk en het proces van je klanten. Dat maakt je trots.

Jij floreert in een grote organisatie waarin het iedere dag anders kan lopen dan verwacht. En in die hectiek lukt het jou om met je team de rust te bewaren, betrouwbare kwaliteit en bereikbaarheid te bieden en zo je klanten tevreden te stellen. Je bent een kei in plannen en organiseren, past je makkelijk aan, kunt goed prioriteren - en durft dus ook 'nee' te verkopen. Op ad-hoc-vragen van de klant weet je snel te acteren, zodat je snel het juiste antwoord hebt. Dat je voor een commerciële en ambitieuze pensioenuitvoerder gaat werken, doet je hart nóg sneller kloppen.

Daarnaast:
 • heb je minimaal een afgeronde hbo- opleiding;
 • heb je minimaal 3 jaar ervaring als leidinggevende;
 • heb je ervaring in klantbediening;
 • heb je goed cijfermatig inzicht;
 • heb je aantoonbare ervaring met procesverbetering.Afdeling

Je gaat werken op de afdeling Frontoffice binnen het onderdeel voor Verzekerd pensioen, PPI en Apf. Met 2 andere teamleiders – ieder met hun eigen aandachtsgebied – werk je in een multichannel-omgeving samen aan heldere en vriendelijke informatie voor pensioendeelnemers en werkgevers. Je gaat een hecht team aansturen van 15 betrokken, hoogopgeleide en sociale pensioenspecialisten. Samen werken jullie iedere dag aan de beste klantenservice in de pensioensector.


Bedrijfsinformatie

Vanuit Groningen werken we bij TKP aan het beste digitale pensioenplatform. Een stevige ambitie, waar we met ruim 1.000 ambitieuze professionals iedere dag met hart en ziel aan werken. Dat moet ook wel, want 17 pensioenuitvoerders, 100.000 werkgevers en zo'n 4 miljoen Nederlanders rekenen op onze dienstverlening. Of het nu gaat om een pensioenuitkering die juist én op tijd is of om een actueel overzicht van het opgebouwde pensioen. Zo maken we pensioen 'easy'.

Waarom TKP?
 • De inhoud van ons werk, veel ruimte om met eigen ideeën te komen en energieke collega's die elkaar graag helpen;
 • Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit - van workshops en intervisie tot online academy;
 • Veel sportieve en gezellige activiteiten, zoals wekelijkse bootcamps, fiets- en skiweekenden en een maandelijkse borrel.
Fijne voorwaarden
De functie is gewaardeerd in schaal 10. Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 3.337,10 en maximaal € 5.561,84 bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek. Je gaat minimaal 32 uur per week werken. Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 16,7% boven op je bruto maandsalaris. Je valt onder de cao van onze moeder Aegon, krijgt minimaal 28 vakantiedagen, profiteert van een uitgebreid pakket aan voordelen én natuurlijk van een goede pensioenregeling. Je werkt bij ons deels thuis en deels op kantoor. Zodat werk en privé goed in balans zijn.


Contactinformatie

Dan ontvangen wij graag jouw motivatie en cv. Je kunt tot en met dinsdag 7 februari 2023 reageren. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Mariska Kiel, operations manager, via 06-14 39 79 09 of kiel.m@tkppensioen.nl. Vragen over de procedure kun je stellen aan Daphne de Vries, recruiter, via recruitment@tkppensioen.nl.

Goed om te weten:
 • acquisitie op basis van deze vacature heeft geen zin, werven doen wij zelf.

Reageer op deze vacature