Communicatieadviseur

Werkzaamheden

Communicatieadvies geven, content creëren en projecten coördineren. Als energieke communicatieadviseur kan het jou niet gevarieerd genoeg zijn. De stap naar TKP ligt dan ook helemaal in jouw straatje. Je gaat de overgang naar een nieuw pensioenstelsel meemaken, waarin begrijpelijke en activerende pensioencommunicatie op nummer 1 staat. Zie jij jezelf daarin de regie pakken? Durf je vernieuwend te zijn, wil je blijven groeien en weet je met humor te relativeren? Dan zijn we erg benieuwd naar je ervaring en motivatie!


Het profiel

 • Je maakt pensioen begrijpelijk
 • Je adviseert, creëert en regisseert
 • Je werkt in een bevlogen team met vakspecialisten
Dit is jouw nieuwe rol
Wij willen pensioen easy maken. Daarvoor zetten we intuïtieve websites, duidelijke brieven en aansprekende campagnes in. Als communicatieadviseur voor een van onze grootste klanten adviseer je - vanuit je vakkennis én kennis van onze processen - over communicatieboodschappen en -middelen. Variërend van voorstellen voor het bestuur tot webteksten en brieven voor deelnemers. Je adviseert niet alleen, maar je coördineert en schrijft ook. Je schakelt makkelijk tussen deze rollen, bent een stevige persoonlijkheid en neemt zelfstandig besluiten als dat nodig is.

Je signaleert én initieert. Zie je een communicatiekans? Dan pak je de regie en ga je zelfstandig aan de slag, waarbij je jouw stakeholders - intern én bij de klant - betrekt en de nodige specialisten aanhaakt. Daarnaast pak je allerhande verzoeken van collega's of de klant op - vanuit correcties of wijzigingen - en zet je acties uit. Daarbij houd je de doelstellingen van de klant in het oog. Je kunt sparren met collega's en bouwen op de expertise van de specialisten op de afdeling communicatie. Samen met een andere ervaren communicatieadviseur en twee online communicatieadviseurs werk je in teamverband en manage je de verwachtingen van de klant steeds goed. Uiteraard ook in overleg met de accountmanager. Je zit in het klantteam en bent het aanspreekpunt en de sparringpartner voor de operations- en accountmanager.

In deze functie verwachten we van jou dat je:
 • met jouw communicatiekennis je collega's in pensioenuitvoering adviseert en tegelijkertijd de boodschap van de klant helder overbrengt;
 • teksten samenstelt voor brieven en nieuwsbrieven voor deelnemers en werkgevers en voor andere middelen;
 • voorstellen doet aan de manager van het bestuursbureau van het pensioenfonds en deze goed weet te beargumenteren;
 • verzoeken en issues vanuit pensioenuitvoering - denk bijvoorbeeld aan wettelijke wijzigingen - oppakt met de pensioenspecialisten en communicatieacties uitzet;
 • brieven op inhoud, in taalgebruik en opmaak verbetert.
Dit ben jij
Met jouw praktische aanpak schakel je met veel energie tussen adviserende, coördinerende en creërende taken. Je behoudt goed het overzicht. Je draait je hand niet om voor effectieve (proces)brieven, toegankelijke nieuwsberichten of heldere webteksten. En net zo makkelijk voorzie je het bestuursbureau en andere stakeholders van communicatieadvies. Je werkt graag samen met anderen en kunt goed verbinden. Je kunt goed schrijven en luisteren en bent creatief en vernieuwend. Je hebt een sterke persoonlijkheid, laat je niet gek maken, weet mensen warm te maken voor jouw ideeën en durft de juiste vragen te stellen om tot de kern te komen. Ook als je tegenover inhoudelijke zwaargewichten staat.

Je kunt goed plannen en prioriteren, maar bent ook flexibel en kunt goed omgaan met dagen waarop alles anders loopt dan gepland. Je denkt dan ook in mogelijkheden en oplossingen, pakt daarin de regie en gebruikt humor om te relativeren. Kom je ergens niet uit? Dan stroop je de mouwen op en ga je net zo lang door tot het wel lukt - natuurlijk in overleg met je collega's. Dat je veel moet schakelen tussen verschillende werkzaamheden en contactpersonen, vind je geen punt - je geniet juist van de afwisseling. Je bent open en daadkrachtig en beweegt je makkelijk op ieder niveau in de organisatie.

Daarnaast:
 • heb je minimaal 4 jaar ervaring als communicatiespecialist of -adviseur;
 • is een communicatieopleiding op hbo- of wo-niveau een pre;
 • ben je minimaal 32 uur beschikbaar.Afdeling

Je gaat werken op de afdeling Pensioencommunicatie, waar we met 45 collega’s de communicatie voor 17 (middel)grote pensioenfondsen verzorgen – op strategisch en uitvoerend niveau. Zo informeren en activeren we bijna 4 miljoen mensen: van vrachtwagenchauffeurs en bakkers tot ICT-ers en notarissen. Daarnaast ga je intensief samenwerken met zo’n 50 pensioenspecialisten die de complete pensioenuitvoering verzorgen voor een van onze grootste klanten: Pensioenfonds Vervoer.


Bedrijfsinformatie

Vanuit Groningen werken we bij TKP aan het beste digitale pensioenplatform. Een stevige ambitie, waar we met ruim 1.000 ambitieuze professionals iedere dag met hart en ziel aan werken. Dat moet ook wel, want 17 pensioenuitvoerders, 100.000 werkgevers en zo'n 4 miljoen Nederlanders rekenen op onze dienstverlening. Of het nu gaat om een pensioenuitkering die juist én op tijd is of om een actueel overzicht van het opgebouwde pensioen. Zo maken we pensioen 'easy'.

Waarom TKP?
 • De inhoud van ons werk, veel ruimte om met eigen ideeën te komen en energieke collega's die elkaar graag helpen;
 • Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit - van workshops en intervisie tot online academy;
 • Veel sportieve en gezellige activiteiten, zoals wekelijkse bootcamps, fiets- en skiweekenden en een maandelijkse borrel.
Fijne voorwaarden
De functie is gewaardeerd in schaal 10. Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 3.337,10 en maximaal € 5.561,84 bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek. Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 16,7% boven op je bruto maandsalaris. Je valt onder de cao van onze moeder Aegon, krijgt minimaal 28 vakantiedagen, profiteert van een uitgebreid pakket aan voordelen én natuurlijk van een goede pensioenregeling. Je werkt bij ons deels thuis en deels op kantoor. Zodat werk en privé goed in balans zijn.


Contactinformatie

Dan ontvangen wij graag jouw motivatie en cv. Je kunt tot en met 2 februari 2023 reageren. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jouke Wijnalda, manager Pensioencommunicatie, via 06-50 28 21 27 of wijnalda.j@tkppensioen.nl. Vragen over de procedure kun je stellen aan Daphne de Vries, recruiter, via 06-21 97 62 97 of vries.da@tkppensioen.nl.

Goed om te weten:
 • twijfel je of TKP wel bij jou past? Kom dan eens kennis maken met onze communicatieadviseurs;
 • nu werken steeds meer ook vanuit thuis plaatsvindt, hoef je niet per se uit Noord-Nederland te komen. Dus je woonplaats hoeft geen belemmering te zijn om te reageren op deze vacature;
 • op deze vacature is onze medewerversregeling van toepassing;
 • acquisitie op basis van deze vacature heeft geen zin, werven doen wij zelf.

Reageer op deze vacature