Vakgroepleider Backend Engineering

Je wilt graag het verschil maken: meebouwen én -sturen aan het pensioenplatform van de toekomst. Je krijgt bij TKP alle vrijheid om ons ICT-landschap te moderniseren en tot de beste applicaties en (cloud)oplossingen te komen. En dat is werk van betekenis: miljoenen mensen regelen hun pensioenzaken op ‘jouw’ pensioenplatform. Groei jij graag in een organisatie die midden in een digitale transformatie zit? En weet je als lead engineer je collega’s te laten meegroeien en jullie werkzaamheden goed te organiseren? Dan zijn we erg benieuwd naar je ervaring en motivatie!

Dit is jouw nieuwe rol
Met het nieuwe pensioenstelsel voor de deur, innoveren we in razend tempo. Zodat miljoenen mensen inzicht hebben in hun pensioen – met de applicaties van jou en je collega’s. Als vakgroepleider Backend Engineering breng je bestaande applicaties naar een hoger niveau. Met de user experience als basis, focus je op de kwaliteit van de code. Daarbij maak je steeds meer gebruik van cloudoplossingen. Omdat de pensioenwereld de komende jaren erg verandert, ligt hier voor jou een mooie uitdaging om een belangrijke bijdrage te leveren aan de doorontwikkeling van ons pensioenplatform. Samen met de collega’s uit je DevOps-team ben je verantwoordelijk voor een eigen deel van het platform, inclusief de bijbehorende services én de onderliggende databases. Op weg naar dit moderne ICT-landschap, ontkom je niet aan beheer en onderhoud van oude applicaties.

Je werkt niet alleen aan de ontwikkeling van onze applicaties, maar ook aan die van de mensen in je team. Als boegbeeld van de afdeling geef je leiding aan 15 DevOps-engineers in je vakgroep en coach en begeleid je ze in competentieontwikkeling en vakmanschap. Genoeg uitdaging dus!

In deze functie verwachten we van jou dat je:
 • verschillende (batch)-applicaties en systemen bouwt en beheert;
 • de performance en stabiliteit van jouw systemen bewaakt;
 • proactief op zoek gaat naar benodigde informatie;
 • helder communiceert over oplossingsrichting, voortgang en problemen;
 • je 15 collega-engineers coacht en begeleidt in hun ontwikkeling en streeft naar hoge medewerkerstevredenheid.

Dit ben jij
Je hebt je strepen als senior software engineer al ruimschoots verdiend. Daarom ben je iemand die altijd uitzoekt hoe het beter kan en dit ook durft uit te dragen. Een sparringpartner die – wanneer nodig – op een prettige manier tegenwicht biedt. Nieuwe materie maak je je snel eigen en je bent in staat om met toekomstbestendige oplossingen te komen die in lijn zijn met onze architectuur. Je bewaart het overzicht in een complex proces en hebt oog voor kwaliteit. Je werkt graag gestructureerd aan je eigen projecten, maar je waardeert het ook als andere specialisten met je meedenken. Leidinggevende ervaring of niet, je weet hoe je mensen kunt begeleiden in hun ontwikkeling – zowel vakinhoudelijk als qua competenties. En natuurlijk ook hoe je persoonlijk leiderschap voor jezelf invult.

Daarnaast:
 • heb je hbo- of wo-werk- en denkniveau;
 • heb je senior werkervaring als Java-ontwikkelaar en bij voorkeur leidinggevende ervaring;
 • heb je gewerkt met Java (8+), JPA, Hibernate, Spring, PostgreSQL en SQL, kennis van C++ of ben je ervaren in .Net- of Microsoft-omgevingen;
 • kennis van Kubernetes, Docker en moderne CI/CD ontwikkelomgevingen;
 • is het een pre als je ervaring hebt met domain-driven design.

Werken bij TKP
Vanuit Groningen werken we bij TKP aan het beste digitale pensioenplatform. Een stevige ambitie, waar we met ruim 1000 ambitieuze professionals iedere dag met hart en ziel aan werken. Dat moet ook wel, want 16 pensioenfondsen, 100.000 werkgevers en zo’n 4 miljoen Nederlanders rekenen op onze dienstverlening. Of het nu gaat om een pensioenuitkering die juist én op tijd is of om een actueel overzicht van het opgebouwde pensioen. Zo maken we pensioen ‘easy’.

Waarom TKP?
 • De inhoud van ons werk, veel ruimte om met eigen ideeën te komen en energieke collega's die elkaar graag helpen;
 • Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit – van workshops en intervisie tot online academy;
 • Veel sportieve en gezellige activiteiten: wekelijkse bootcamps, fiets- en skiweekenden en een maandelijkse borrel.

Fijne voorwaarden
De functie is gewaardeerd in schaal 12. Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 6.000 bruto per maand. Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 16,7% boven op je bruto maandsalaris. Je valt onder de cao van onze moeder Aegon, krijgt minimaal 28 vakantiedagen, profiteert van een uitgebreid pakket aan voordelen én natuurlijk van een goede pensioenregeling. Je werkt bij ons deels thuis en deels op kantoor en krijgt een budget om jouw thuiswerkplek in te richten. Als je het beste uit jezelf wilt halen, heb je ook tijd voor jezelf nodig. Bij ons vind je daarom een goede balans tussen werk en privé en heb je mogelijkheden tot het kopen van extra verlof.

Heb je interesse?
Dan ontvangen wij graag jouw motivatie en cv. Je kunt tot en met 7 mei 2023 reageren. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met, DirkJan Nijland, op nijland.dj@tkppensioen.nl. Vragen over de procedure kun je stellen aan Judith Krijgsman via recruitment@tkppensioen.nl.

Goed om te weten:
 • op deze vacature is onze medewerversregeling van toepassing
 • onze voertaal is Nederlands. Om goed samen te kunnen werken, is het dus belangrijk dat je goed Nederlands spreekt en schrijft
 • acquisitie op basis van deze vacature heeft geen zin, werven doen wij zelf

Reageer op deze vacature