Contentspecialist

Werkzaamheden

Jij bent in je element als je met jouw teksten mensen in beweging weet te brengen. Zeker als je een ingewikkelde boodschap moet vertalen naar een heldere en originele tekst. Je bent creatief met taal, een kei in online content(management) en baseert je werk graag op onderzoek. Werk je bij voorkeur in een team én in de frontlinie van het vakgebied? Dan zijn we erg benieuwd naar je ervaring en motivatie!


Het profiel

 • Je brengt met content pensioen tot leven
 • Je bouwt op je eigen ervaring én ons onderzoek
 • Je daagt jezelf én anderen uit steeds beter te worden
Dit is jouw nieuwe rol
Als contentspecialist zet jij complexe inhoud om in begrijpelijke content. Belangrijk, want de belangstelling voor pensioen is nog altijd minimaal. Wat dat betreft heb je bij ons een mooie uitdaging, want wij willen pensioen zo eenvoudig mogelijk maken. Daarvoor zetten we intuïtieve websites, duidelijke brieven en aansprekende campagnes in. Kennis, houding, gedrag: op alle fronten kun jij je hart ophalen. Jij zorgt voor de juiste tekst op de juiste plek - van website tot pensioennieuwsbrief. Samen met je collega-contentspecialisten ben je aanspreekpunt en sparringpartner op het gebied van on- en offline content.

Door conversiegericht te schrijven, zorg je dat mensen op het juiste moment in actie komen. Je schrijft op basis van briefings, vanuit heldere doelen. En past uitkomsten uit onderzoeken toe in nieuwe content. Zo weet je zeker dat we iets ontwikkelen waar pensioendeelnemers écht iets aan hebben. Je werkt met andere communicatiespecialisten samen in multidisciplinaire teams - samen zijn jullie verantwoordelijk voor de uitvoering van de plannen van jouw klanten.

In deze functie verwachten we van jou dat je:
 • strategische kennis van online content omzet in effectieve communicatie;
 • (web)teksten schrijft, redigeert en plaatst en teksten van collega's beoordeelt;
 • resultaten van a/b-testen interpreteert en toepast;
 • de regie pakt, conform planning levert en verwachtingen steeds goed managet.
Dit ben jij
Je hebt ruime ervaring met het schrijven van heldere teksten. Ervaring die je graag inzet om het onderwerp pensioen meer te laten leven. Goed luisteren, de essentie bepalen en creativiteit zijn jouw kwaliteiten. Collega's uit andere disciplines daag je graag uit. En dat motiveert je alleen maar extra. Je bent van nature open, klantgericht en daadkrachtig. Ook heb je overtuigingskracht en ben je gewend om planmatig te werken. Feedback ontvangen en geven vind je vanzelfsprekend. Want je weet hoe belangrijk een goede, foutloze en heldere tekst is. Je werkzaamheden pak je zelfstandig op, maar je werkt net zo lief in een team. En procescommunicatie? Dat kent voor jou geen geheimen.

Daarnaast:
 • heb je een afgeronde opleiding op hbo- of wo-niveau;
 • heb je minimaal 3 jaar ervaring als contentspecialist;
 • heb je ervaring met online content, contentmanagementsystemen en websites;
 • is ervaring in de pensioensector of de zakelijke of financiële dienstverlening een pre.Afdeling

Je gaat werken op de afdeling Pensioencommunicatie, met zo’n 45 collega’s – generalisten en specialisten in bijvoorbeeld data-analyse en content. Als lid van team Content én als onderdeel van een multidisciplinair team werk je aan de beste on- en offline content voor onze klanten: 17 (middel)grote pensioenuitvoerders. Namens hen informeren en activeren we 100.000 werkgevers en 3,9 miljoen deelnemers: van notarissen en ICT’ers tot postbodes en agrariërs.


Bedrijfsinformatie

Vanuit Groningen werken we aan het beste digitale pensioenplatform. Een stevige ambitie, waar we met ruim 1.000 ambitieuze professionals iedere dag met hart en ziel aan werken. Dat moet ook wel, want 17 pensioenuitvoerders, duizenden werkgevers en 3,9 miljoen Nederlanders rekenen op onze dienstverlening. Of het nu gaat om een pensioenuitkering die juist én op tijd is of om een actueel overzicht van het opgebouwde pensioen. Zo maken we pensioen 'easy'.

Waarom TKP?
 • De inhoud van ons werk, veel ruimte om met eigen ideeën te komen en energieke collega's die elkaar graag helpen;
 • Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling - van online academy tot intervisie en coaching;
 • Veel sportieve en gezellige activiteiten, zoals wekelijkse bootcamps, fiets- en skiweekenden en een maandelijkse borrel.
Fijne voorwaarden
De functie is gewaardeerd in schaal 8. Het gaat om een fulltime functie, maar 32 uur is bespreekbaar. Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 3.337,10 en maximaal € 5.561,84 bruto op basis van een 40-urige werkweek. Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 16,7% boven op je bruto maandsalaris. Je valt onder de cao van onze moeder Aegon, krijgt minimaal 28 vakantiedagen, profiteert van een uitgebreid pakket aan voordelen én natuurlijk van een goede pensioenregeling. Je werkt bij ons deels thuis en deels op kantoor. Zodat werk en privé goed in balans zijn.


Contactinformatie

Dan ontvangen wij graag jouw motivatie en cv. Je ontvangt binnen 2 weken na je sollicitatie een reactie van ons. Voor meer informatie over deze functie - of om een kijkje in de keuken te komen nemen en te ervaren hoe het er bij TKP aan toe gaat - kun je contact opnemen met Hanky Mannak, operationeel manager Communicatie, via 06-23 28 24 74 of mannak.h@tkppensioen.nl. Vragen over de procedure kun je stellen aan Daphne de Vries, recruiter, via 06-21 97 62 97 of recruitment@tkppensioen.nl.

Goed om te weten:
 • op deze vacature is onze medewerversregeling van toepassing;
 • acquisitie op basis van deze vacature heeft geen zin, werven doen wij zelf.

Reageer op deze vacature