Senior Accountmanager

Werkzaamheden

Je bent een accountmanager die zich al jaren voor de volle 100% inzet voor je klanten. Met je ervaring in de pensioensector en je begrip van klantwensen, krijg jij ook intern veel voor elkaar. Je weet goed de balans tussen organisatie- en klantbelang te bewaren. Dat je bij ons een groot pensioenfonds van Nederland mag bedienen, zie je als de ultieme kans. Ben jij klaar voor die stap? Dan zijn we erg benieuwd naar je ervaring en motivatie!


Het profiel

 • Je bent de trusted advisor van één van onze klanten
 • Je regisseert de klantrelatie
 • Je vertegenwoordigt de stem van de klant
Dit is jouw nieuwe rol
Als (senior) accountmanager ben je verantwoordelijk voor de relatie met één van onze klanten: een grote Nederlandse pensioenuitvoerder. Daarin heb jij volledig de regie. Belangrijk, want we gaan voor de hoogste klanttevredenheid en maximale productwaarde. Aan jou om dit in nauwe samenwerking met de manager Pensioenuitvoering waar te maken.

Je bent het eerste aanspreekpunt voor je klant en onderhoudt goede contacten met alle betrokken partijen - aan klantzijde en bij ons. Uiteraard ben je goed thuis in de wereld van je klant: je kent de regelingen, de toekomstplannen, weet veel van de uitvoering en de communicatie, de rapportagevereisten en het risicomanagement. Je vertaalt de ambities van je klant naar werkbare oplossingen en houdt daarbij evenwicht tussen klant- en bedrijfsbelang. Je adviseert je klant proactief op het niveau van directie en bestuursbureau.

In deze functie verwachten we van jou dat je:
 • zorgt dat we SLA's met klanten afspreken en nakomen;
 • een goede strategische klantdialoog kunt voeren;
 • op directieniveau functioneert;
 • onze dienstverlening naar een hoger niveau tilt;
 • wensen en problemen van je klant vertaalt naar werkbare oplossingen.
Dit ben jij
De relatie met je klant staat bij jou op nummer 1. Dat je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt om die klantrelatie te versterken, schrikt jou niet af. Integendeel. In die zin ben je echt een ondernemer: je houdt ervan de regie te pakken. Eigenaar te zijn van jouw account. Tegelijk ben je een nuchtere, sympathieke en daadkrachtige aanpakker. Je staat stevig in je schoenen en weet, ook in een bestuurlijke omgeving, met flair je zaken te organiseren. Natuurlijk altijd met de blik op de lange termijn.

Dankzij je expertise en politiek gevoel behoud je steeds de balans tussen alle verschillende belangen die leven op het speelveld van een pensioenfonds en zijn uitvoeringsorganisatie. Je overziet de complexiteit en schakelt makkelijk tussen details en grote lijnen. Omdat je weet waar je het over hebt, krijg je veel voor elkaar. Klanten roemen jou om je inhoudelijke betrokkenheid, bereikbaarheid en besluitvaardigheid. Collega's om je je scherpte, je inlevingsvermogen en je drive om te willen verbeteren. Van directie tot communicatieadviseur: je bent een graag geziene samenwerkingspartner.

Daarnaast:
 • heb je universitair werk- en denkniveau;
 • heb je ervaring in het managen van klantrelaties;
 • heb je uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • heb je kennis van strategie- en organisatieontwikkeling.Afdeling

Je komt te werken op de afdeling Accountmanagement. De afdeling bestaat uit 7 senior accountmanagers, 7 accountmanagers en 2 pensioenconsulenten. Onderling houden jullie elkaar scherp. Je rapporteert aan de manager Accountmanagement.


Bedrijfsinformatie

Vanuit Groningen werken we bij TKP aan het beste digitale pensioenplatform. Een stevige ambitie, waar we met ruim 1000 ambitieuze professionals iedere dag met hart en ziel aan werken. Dat moet ook wel, want 17 pensioenfondsen, duizenden werkgevers en zo'n 4 miljoen deelnemers rekenen op onze dienstverlening. Of het nu gaat om een pensioenuitkering die juist én op tijd is of om een actueel overzicht van het opgebouwde pensioen. Zo maken we pensioen 'easy'.

Waarom TKP?
 • De inhoud van ons werk, veel ruimte om met eigen ideeën te komen en energieke collega's die elkaar graag helpen;
 • Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit - van workshops en intervisie tot online academy;
 • Veel sportieve en gezellige activiteiten: zodra het weer kan een wekelijkse bootcamp, fiets- en skiweekenden en een maandelijkse borrel.
Fijne voorwaarden
De functie is gewaardeerd in schaal 10 of 11. Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring. Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 16,7% boven op je bruto maandsalaris. Je valt onder de cao van onze moeder Aegon, krijgt minimaal 28 vakantiedagen, profiteert van een uitgebreid pakket aan voordelen én natuurlijk van een goede pensioenregeling. Je werkt bij ons deels thuis en deels op kantoor. Zodat werk en privé goed in balans zijn.


Contactinformatie

Dan ontvangen wij graag jouw motivatie en cv. Je kunt tot en met 21 augustus 2022 reageren. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jacqueline Geerds-Baron, manager Accountmanagement, via 06-13 48 92 41 of geerds.j@tkppensioen.nl. Vragen over de procedure kun je stellen aan Jeremy Velthuis, Corporate recruiter, via 06-21 99 97 13 of velthuis.j@tkppensioen.nl.

Goed om te weten:
 • op deze vacature is onze medewerversregeling van toepassing;
 • bij gelijke geschiktheid hebben interne sollicitanten voorrang;
 • acquisitie op basis van deze vacature heeft geen zin, werven doen wij zelf.

Reageer op deze vacature