HR-Adviseur

Tintengroep wil waarde toevoegen waar ze dat kan. De maatschappij is altijd in beweging en wij zijn dat ook. Door van elkaar te leren en kennis te delen blijven we nu en straks ons werk voor alle inwoners van de gemeenten goed doen. Zodat alle mensen erbij horen, op hun eigen manier.

Onze groep bestaat uit vakmensen. We zijn altijd dichtbij en zien wat er gebeurt. Samenwerken zit in ons DNA, daarin zijn wij uniek. Omdat we lokaal zelfstandig werken kunnen we maatwerk leveren. Met op de achtergrond ondersteuning, kennisdeling en saamhorigheid. Tinten is het bedrijfsbureau in Gieten dat zich daar elke dag voor inzet. Zodat onze collega’s hun werk voor alle inwoners zo goed kunnen doen.

Ruim 700 gedreven collega’s maken dagelijks het verschil voor de inwoners van onze gemeenten. Dat doen ze in Groningen, Drenthe, Friesland, Overijssel en Flevoland. Zestien van onze lokale organisaties zijn gespecialiseerd in sociaal werk. Stichting Peuterwerk, Stichting Beheer Welzijn en Tinten Training & Advies maken ook onderdeel uit van onze groep.

HR-adviseur

32 uren per week

Wij zijn per 1 augustus a.s. op zoek naar een ervaren HR-adviseur. Als HR-adviseur ben je sparringpartner voor directie en management van verschillende lokale werkorganisaties en stichtingen binnen Tintengroep. Je inspireert, adviseert en informeert hen op basis van jouw HR-expertise. Dit maakt dat geen dag hetzelfde is en je goed moet kunnen schakelen en prioriteren. Je komt werken in een team van 10 gedreven collega’s waar hard gewerkt wordt, maar waar ook zeker ruimte is voor humor. Je werkt veel vanuit Gieten, maar bent ook geregeld bij werkorganisaties te vinden. Gieten ligt centraal in de driehoek Assen, Emmen en Groningen en is goed bereikbaar met de auto of openbaar vervoer. We beschikken over voldoende parkeergelegenheid. Thuiswerken behoort uiteraard tot de mogelijkheden.

Wat ga je doen?

Wij werken met accounts, dit betekent dat je samen met een medewerker HR en de recruiter het vaste aanspreekpunt bent voor een aantal van onze organisaties. Je kent de laatste ontwikkelingen in deze organisaties en weet goed wat er speelt. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies op uiteenlopende HR-vraagstukken. Dit kan gaan over talentmanagement, vitaliteit en verzuim, mobiliteit, werving en selectie of formatieve vraagstukken. Daarnaast ontwikkel en implementeer je gezamenlijk projecten, zoals strategische personeelsplanning en vitaliteit. Ook het schrijven van verbetervoorstellen, adviesstukken en beleidsvoorstellen behoort tot jouw werkzaamheden. In je werk heb je regelmatig onderlinge afstemming met jouw collega-adviseurs. Als adviseur heb je tevens een specifiek expertisegebied, waarop collega’s jou kunnen bevragen. Dit maakt deze baan afwisselend en dynamisch.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Het is dinsdag. Vandaag ben je vroeg op kantoor, omdat je nog wat mailtjes wilt wegwerken voordat de weekstart met het hele team begint. Tijdens de weekstart deel je met je collega’s wat er deze week op jouw planning staat en praat je elkaar bij over de laatste ontwikkelingen. Dan ga je door naar een ontwikkelgesprek met een medewerker en een teamcoach. In het gesprek ondersteun en begeleid je de teamcoach.
Aan het eind van de ochtend heb je een belafspraak met een leidinggevende om te overleggen over de ontwikkeling van haar team. Omdat je voor de lunch nog aandacht wil besteden aan een vraagstuk over eerder stoppen met werken besluit je een rustig plekje op te zoeken. Na de lunch heb je een online overleg met de directeur van een werkorganisatie over strategische personeelsplanning. Je gaat de analyse die je hebt opgesteld daar binnenkort presenteren in het MT. Om 15.00 uur heb je teamoverleg met je collega-adviseurs. Daarin bespreek je het nieuwe opleidingsbeleid dat twee collega’s hebben geschreven. Om 17.00 uur sluit je jouw computer af, maak je nog even een praatje bij de receptie en stap je in de auto naar huis.

Wie ben jij?

Door jouw allround kennis en ervaring ben je goed in staat advies te geven op verschillende HR-vraagstukken en weet je snel je weg te vinden in een grote en dynamische organisatie. Je hebt al enige ervaring en bent toe aan een volgende stap in jouw carrière.
Je bent zichtbaar binnen de organisatie, pakt zaken proactief op, signaleert actief knelpunten en denkt in mogelijkheden. Hierbij werk je actief samen met je collega’s in het team. Zelfstandig werken gaat je goed af, maar je bent ook graag onderdeel van een team en weet van nature de verbinding te maken. Je bent een stevige gesprekspartner met uitstekende communicatieve vaardigheden, die in staat is om op verschillende niveaus en met tact te communiceren.
Je bent iemand die initiatief neemt, resultaatgericht werkt en snapt wat er moet gebeuren. Je zet een tandje bij als het moet, en bewaart de rust waar het kan. Je plant je werkzaamheden goed en bewaart overzicht.

Wat neem je mee?

 • Hbo- werk en denkniveau, een opleiding richting HR, aangevuld met relevante trainingen/ cursussen
 • Werkervaring in een vergelijkbare functie
 • Kennis en inzicht in HR-processen en procesmatig denken
 • Kennis van en ervaring met de cao Sociaal Werk en cao Kinderopvang is een pré
 • Een flexibele houding en organisatiesensitiviteit
 • De competenties analyseren, plannen, organiseren en prioriteren
 • Pro-activiteit en ondernemend in het signaleren van ontwikkelingen en het vertalen hiervan in beleid
 • Enthousiasmerend en overtuigingskracht bij het implementeren van beleidsontwikkelingen binnen de organisatie
 • Mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden voor het opstellen en onderbouwen van (beleids-)adviezen
 • Ervaring met RAET is een pré
 • Je bent in bezit van rijbewijs en auto

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een ontwikkelingsgerichte en ondernemende organisatie die haar medewerkers de kansen en de ruimte biedt om zich te blijven ontwikkelen
 • Een afwisselende functie binnen een organisatie die volop in beweging is. Binnen onze open bedrijfscultuur is veel ruimte voor initiatief en ideeën – enthousiast meedenken wordt altijd gewaardeerd.
 • Een superleuk HR-team, waarin het fijn werken is
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar, met een optie tot verlenging
 • Salariëring en rechtspositie conform de CAO Sociaal Werk, salarisschaal 8 (€2.836 - €4.040 op basis van een fulltime dienstverband). Een individueel keuzebudget en loopbaanbudget conform de CAO Sociaal Werk komen hier nog bij
 • Een reiskostenvergoeding, zowel voor woon-werk als dienstreizen
 • Interne doorstroommogelijkheden binnen de Tintengroep
 • Collectiviteitskorting bij een aantal verzekeringsaanbieders
 • De erkenning als mantelzorgvriendelijke organisatie vanuit Werk en Mantelzorg Nederland

De procedure

Mocht je vragen hebben over de functie of gewoon meer willen weten, bel ons! We zitten voor je klaar. Je kunt op dinsdag 6 juni a.s. tussen half 10 en 10 uur of woensdag 7 juni a.s. tussen 11 en 12 uur bellen met een van ons:

 • Marieke Uitentuis, hoofd HR
 • Marika Kamphuis, organisatierecruiter
 • Roos Groen, collega Hr-adviseur

Bellen kan via het algemene telefoonnummer 088-0305100. Of mail met .

Geïnteresseerd geraakt in deze uitdagende functie? We zijn benieuwd naar je! Klik dan op onderstaande button ‘direct solliciteren’. Reageren kan tot en met donderdag 15 juni a.s. t.a.v. M. Uitentuis.
De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdag 20 juni a.s. (middag).
Het inwinnen van een referentie is standaard onderdeel van de sollicitatieprocedure. Het opvragen van een persoonlijkheidstest of doen van een assessment kan onderdeel zijn van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren