Directeur

De drie organisaties Sociaal Werk Oldambt, deBasis en De Badde zijn op zoek naar een Directeur.

Je wordt directeur in een dynamisch werkveld. Als directeur ben je verantwoordelijk voor de koers, positionering en ontwikkeling van deBasis, De Badde en Sociaal Werk Oldambt en voor de realisatie van het strategisch en tactisch beleid. Drie werkorganisaties met elk hun eigen kleur en ontwikkeling. Samen met de teamcoaches van elke werkorganisatie geef je stimulerend en motiverend uitvoering aan veranderprocessen. Het vormgeven en verstevigen van de verbinding tussen de teams, het verder vormgeven van deBasis als samenwerkingsverband, resultaten zichtbaar maken en cyclisch werken (PDCA) zijn daar onderdeel van. De grootste externe opgave is de ombuiging van individuele naar collectieve dienstverlening. Je legt verantwoording af aan de bestuurder. Samen met collega-directeuren vorm je het managementteam van Tintengroep waarin jullie gezamenlijke ontwikkelingen afstemmen en beleid vaststellen. Iedere directeur is tevens portefeuillehouder van een thema binnen Tintengroep.

De standplaats van de functie is Veendam. Sociaal Werk Oldambt is gevestigd in Winschoten en De Badde in Oude Pekela.

Wie ben jij?

Je bent een authentieke, daadkrachtige en ervaren directeur met een open houding. Je bent koersvast waar het moet en flexibel waar het kan; je weet waar je heen wilt en weet hoe dit te bereiken.

Zowel intern richting bestuurder en collega-directeuren als extern richting ketenpartners, zoals de gemeente, andere welzijnsorganisaties en voedselbank, ben je goed zichtbaar en laagdrempelig. Je combineert de kracht van de verschillende werkorganisaties met de kracht van Tinten op evenwichtige wijze. Daarbij weet je de couleur locale goed in te bedden in het DNA van Tintengroep. Je signaleert de interne en maatschappelijke ontwikkelingen en neemt deze mee in de te varen koers.

Je vertaalt globale ideeën naar concrete plannen en acties en prioriteert hierin. Je bent in staat om natuurlijke wijze de PDCA te monitoren en stuurt bij waar het moet. Je weet gemeentelijk beleid te vertalen naar uitvoering in jouw organisaties. Dit houdt in structureren, bewaken en afmaken. Je daagt uit om buiten de comfortzone te handelen en ondersteunt bij het maken van keuzes.

Je hebt visie op waar verantwoordelijkheden horen, geeft ruimte, maar kunt ook grenzen stellen als dat nodig is. Je biedt continuïteit en bent bereikbaar en benaderbaar, zonder altijd aanwezig te hoeven zijn. Je bent daarnaast een betrokken en transparante gesprekspartner naar de medezeggenschapsorganen.

Tot slot voel je de regio goed aan en weet je wat er speelt.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een ontwikkelingsgerichte en ondernemende organisatie die haar medewerkers de kansen en de ruimte biedt om zich te blijven ontwikkelen.
 • Een afwisselende functie binnen een organisatie die volop in beweging is. Binnen onze open bedrijfscultuur is veel ruimte voor initiatief en ideeën - enthousiast meedenken wordt altijd gewaardeerd
 • Een arbeidsovereenkomst per 1 maart voor de duur van één jaar
 • Salariëring en rechtspositie conform de CAO Sociaal Werk, salarisschaal 13 (€ 4.240 - € 6.761,- op basis van een fulltime dienstverband)
 • Een individueel keuzebudget en loopbaanbudget conform de CAO Sociaal Werk
 • Een reiskostenvergoeding
 • Interne doorstroommogelijkheden binnen de Tintengroep
 • Collectiviteitskorting bij een aantal verzekeringsaanbieders
 • De erkenning als mantelzorgvriendelijke organisatie vanuit Werk en Mantelzorg Nederland

Wat neem je mee?

 • Academisch werk- en denkniveau en ervaring als directeur of een gelijkwaardige functie. Je hebt ruime ervaring met bedrijfsvoering
 • Managementvaardigheden voor het leidinggeven en aansturen van de organisatie
 • Kennis van- en ervaring met complexe organisatie- en veranderprocessen
 • Strategisch inzicht en analytisch vermogen
 • Plan- en organisatievermogen en daadkracht
 • Conceptueel vermogen.
 • Kennis van de recente ontwikkelingen binnen het sociaal domein; vertaald in een heldere visie

Procedure en contact

Geïnteresseerd geraakt in deze uitdagende functie? Klik dan op onderstaande button 'direct solliciteren'. Reageren kan tot en met 11 december a.s. t.a.v. Miriam Baert- Goeree, bestuurssecretaresse. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Johan Brongers, bestuurder van de Tintengroep, via telefoonnummer: 088-0305100 op maandag 5 december tussen 12.30 en 13.00 uur en vrijdag 9 december tussen 9.00 en 9.30 uur. De gesprekken vinden plaats op donderdag 15 december a.s. en maandag 19 december a.s.

Het inwinnen van een referentie is standaard onderdeel van de sollicitatieprocedure.
Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Solliciteren