Woonbegeleider

Bij Terwille geloven we dat iedereen bestemd is om vrij te zijn. We bieden ondersteuning aan mensen die vastzitten aan verslaving en/of prostitutie, met als doel hen te helpen naar een leven in vrijheid. Voor onze locaties in Noord-Holland zijn wij op zoek naar een:

Woonbegeleider
20-28 uur per week

Wat ga je doen?

Als woonbegeleider bij Terwille begeleid je cliënten die te maken hebben met een verslaving. Je bezoekt hen in hun eigen huis of een woonvoorziening voor gezamenlijk begeleid wonen. Samen stel je een begeleidingsplan op, om zo toe te werken naar een blijvend verslavingsvrij leven en gezond functioneren in de maatschappij. Je voert wekelijks gesprekken met de cliënt en werkt aan de gestelde begeleidingsdoelen. Een deel van de mensen die je begeleidt, heeft een forensische achtergrond. Je maakt deel uit van een zelf organiserend team en werkt in de begeleiding nauw samen met (regie)behandelaren.

Wie ben jij?

Je hebt goede sociale vaardigheden en maakt gemakkelijk contact. Je bent praktisch en flexibel ingesteld en een echte aanpakker. Ook heb je kennis van relevante hulpverleningsmethodieken en je bent in staat deze zelfstandig in te zetten. Bij manipulatie en grensoverschrijdend gedrag sta je stevig in je schoenen, blijf je contact maken en ben je assertief en slagvaardig. Je durft de regie te nemen en kunt goed samenwerken (met collega’s en externe organisaties). Vanuit de visie van Terwille ga je op zoek naar de kracht en talenten van mensen en weet je als geen ander hoe je anderen daar cliënten bij kunt helpen.

Wat wij vragen:

  • Een afgeronde mbo niveau 4 of hbo-opleiding, bijvoorbeeld: Social work, Sociaal pedagogisch werk/hulpverlener, Sociaal maatschappelijk dienstverlener, Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen of een andere vergelijkbare opleiding;
  • Bij voorkeur enkele jaren relevante werkervaring;
  • Ervaring met forensische cliënten is een pre;
  • Rijbewijs-B;
  • De bereidheid tot flexibele werktijden.

Wat wij bieden:

  • Mogelijkheden om je verder te ontwikkelen in je vakgebied door passende scholing en training;
  • Een functie-invulling vanuit onze christelijke identiteit;
  • Salariëring en secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de CAO ggz;
  • FG 45/50
  • Een fijne werksfeer in een ondernemend team.

Werken bij Terwille

Terwille is een GGZ-instelling die hulp biedt aan mensen die vastzitten aan verslaving en/of prostitutie. Wij geloven dat ieder mens bestemd is om vrij te zijn en bieden deskundige routes naar herstel. Ieder mens is waardevol en daarom benaderen we mensen vanuit onze christelijke identiteit gelijkwaardig en zonder oordeel of voorwaarden. Lees hier meer over onze missie en visie.

In onze zorg en ondersteuning staat de cliënt centraal en zetten we in op positieve gezondheid, eigen regie en bieden we zoveel mogelijk zorg op maat. We bieden zorg in verschillende vormen en combinaties: ambulante begeleiding, (groeps)behandeling, vormen van beschermd wonen, dagbesteding en forensische zorg (binnen en buiten penitentiaire inrichtingen).

Ervaring collega

‘’Het is heerlijk om binnen Terwille als woonbegeleider aan het werk te zijn. Je hebt veel ruimte om jezelf te ontwikkelen en de vrijheid om bij de ambulante cliënten zelf je agenda in te vullen. Afhankelijk van de persoonlijke ambities is er veel mogelijk. Twee jaar geleden stroomde ik in als woonbegeleider en ik heb binnen Terwille de ruimte gekregen om mijzelf te ontwikkelen naar ambulant behandelaar, wat mijn baan erg uitdagend en gevarieerd maakt. Binnen de woonvoorziening krijg je veel ruimte voor persoonlijk contact met cliënten en ben je een belangrijke schakel in het contact met de behandelaren. Er is ruimte voor eigen inbreng en cliënten kunnen op alle levensgebieden ondersteund worden. De mate van zelfstandigheid maakt het werken erg prettig maar er staat ook een sterk team om je te ondersteunen en om mee samen te werken.’’
- Martijn (Ambulant Behandelaar)

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Karin Vos (coördinator) via het telefoonnummer: 050-3116226

Solliciteren

We zijn benieuwd waarom je bij ons zou willen werken! Stuur je motivatiebrief en cv vóór 8 aug. 2021 naar t.a.v. Alida Soepboer (PZ-functionaris).

De sollicitatiegesprekken voor de eerste ronde staat ingepland voor donderdag 12 augustus 2021.

Deze vacature wordt zowel intern als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne sollicitant voorrang op een externe kandidaat.

Het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is onderdeel van sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.