Verpleegkundige HBO

Heb jij passie om tegelijkertijd als verpleegkundige en als behandelaar aan de slag te gaan?
Vind jij het een uitdaging om vanuit een herstelgerichte benadering met de cliënt onderweg te zijn?

We kunnen jouw inzet en deskundigheid goed gebruiken en maken graag kennis met je!

Ter versterking van het team op de Spetse Hoeve in Veelerveen (Oost Groningen) zijn we per direct op zoek naar een:

Verpleegkundige HBO
24-32 uur per week

“Eigen keuzes maken en weer aan het roer van je eigen leven staan.”
Dat is het motto van het werk op de Spetse Hoeve; een forensische woonlocatie waar 15 mannen wonen die uit een justitietraject komen. De Spetse Hoeve is een prachtig landelijke gelegen boerderij waar we met een veelkleurig en multidisciplinair team werken aan herstel. Alles werkt daaraan mee: onze paarden, de tuin, de omgeving. We doen dingen samen - dat geeft energie! Herstelgerichte Forensische Zorg krijgt hier handen en voeten en dat ontwikkelen we ook graag verder. Doe je mee?

Wat ga je doen?

In de dagelijkse praktijk ben je als verpleegkundige verantwoordelijk voor het uitzetten van medicatie.
Als behandelaar lever je belangrijke input aan het programma; je bent actief aanwezig op de groep, ondersteunt de mannen in het creëren van een gezond leefklimaat en je spiegelt waar nodig.
Het in beweging krijgen van de mannen zet aan tot reflectie. Denken en voelen kan je met elkaar in verbinding brengen. Je weet wat de pijlers zijn van eigen regie en weet deze te versterken in de behandeling. Zo werk je samen toe naar herstel en een verslavingsvrij leven los van criminaliteit.
Samen met de cliënt stel je een behandelplan op, om zo toe te werken naar een blijvend verslavingsvrij leven en gezond functioneren in de maatschappij. Je voert wekelijks gesprekken met de cliënt en werkt aan de gestelde behandeldoelen. Je maakt deel uit van een multidisciplinair team van behandelaren, begeleiders en ervaringsdeskundigen, en deelt je kennis daarin actief.

Dit ben jij

 • Je bent een Verpleegkundige, die veranderlijke en onvoorspelbare situaties als een uitdaging ziet. We vragen minimaal een afgeronde HBO opleiding Verpleegkunde of SPV en je bent als zodanig BIG geregistreerd;
 • Je hebt passie om als behandelaar aan de slag te gaan, en tegelijkertijd ben je als verpleegkundige verantwoordelijk voor het uitzetten van medicatie.
 • Je hebt ervaring met het werken op een woonlocatie en bij voorkeur kennis en ervaring met verslavingszorg binnen justitie;
 • Je herkent je in de christelijke identiteit van Terwille, die zich kenmerkt door de manier waarop we mensen benaderen: vanuit respect, liefde en gelijkwaardigheid. En je kunt aangeven wat dit voor jou betekent. Lees hier meer over onze missie, visie en identiteit;
 • Je hebt goede sociale vaardigheden, humor en je sluit op een natuurlijke manier aan bij de doelgroep. Bij manipulatie en grensoverschrijdend gedrag sta je stevig in je schoenen;
 • Je werkwijze is doelgericht en zorgvuldig, neemt graag initiatief, maar kunt ook cliënten goed de ruimte geven en stimuleren in eigen regie;
 • Je bent beschikbaar voor dag-, avond- en weekenddiensten;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs.

Dit bieden wij

Als verpleegkundige bij Terwille kun je rekenen op:

 • Passende salariëring en secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de CAO GGZ;
 • Uren in overleg - jouw wensen en mogelijkheden worden in het sollicitatiegesprek bespro-ken;
 • De intentie voor een vast dienstverband;
 • Afwisselend werk, uitdagende problematiek en dus maatwerk voor cliënten;
 • Mogelijkheden tot verdere ontwikkeling in je vakgebied door scholing en training;
 • Een functie-invulling vanuit onze christelijke identiteit;
 • Een betrokken en ondernemend team.

Over Terwille

Terwille biedt ondersteuning aan mensen die te maken hebben met verslaving en/of prostitutie en/of justitie, met als doel hen te helpen naar een leven in vrijheid. Het zorgaanbod van Terwille richt zich op de breedte van de samenleving en is zoveel mogelijk op maat. Eigen regie van de cliënt staat voor ons centraal. Ieder mens is waardevol en daarom benaderen we mensen vanuit onze christelijke identiteit gelijkwaardig en zonder oordeel of voorwaarden.

Ervaring

“De bewoners kiezen voor de Spetse Hoeve als onderdeel van een gevorderd detentie programma. Ze krijgen de kans om met zichzelf aan de slag te gaan, in een andere omgeving dan de gevangenis. Je zou het kunnen zien als een vervolgstap van detentie, waarin gezond gedrag en herstel weer zichtbaar mag worden in een vrije omgeving. Ik vind het een uitdaging om hiermee aan de slag te zijn.”
Johan Westers, maatschappelijk werker Spetse Hoeve

Ben jij de professional die voor onze cliënten het verschil kan maken en kan ze kan helpen om weer aan het roer van hun eigen leven te gaan staan?

Wij zien uit naar jouw reactie en motivatie.
Stuur je motivatiebrief en CV naar t.a.v. Liesbeth Brinkema (HR medewerker).

 • De vacature sluit op zondag 11 juni;
 • De eerste gespreksronde is op woensdagochtend 14 juni;
 • Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Erik de Breij (teamleider) via het telefoonnummer: 050-3116226;
 • Het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is onderdeel van sollicitatieprocedure. De kosten hiervoor worden vergoed.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.