HR - medewerker

Bij Terwille geloven we dat iedereen bestemd is om vrij te zijn. We bieden ondersteuning aan mensen die vastzitten aan verslaving en/of prostitutie, met als doel hen te helpen naar een leven in vrijheid. Onze organisatie groeit we zijn continu in beweging. Geeft het je energie om zaken tot in de puntjes te regelen en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou:

HR - medewerker
24-28 uur - Groningen

Wat ga je doen?

Als HR-medewerker heb je een belangrijke taak binnen onze organisatie. Samen met jouw collega’s ben je verantwoordelijk voor de allround werkzaamheden op de HR en salarisadministratie. Je draagt zorg voor alle administratieve werkzaamheden in het proces rondom in-, door- en uitstroom. In het team draag je zorg voor een juiste, tijdige en betrouwbare personeels- en salarisadministratie, verzuimadministratie en opleidings- en cursusadministratie. Daarnaast houd je je bezig met het opstellen van arbeidsovereenkomsten, ontslagbevestigingen en de administratie rondom subsidieregelingen.

Voor medewerkers met HR-gerelateerde vragen fungeer je als vraagbaak. Deze vragen komen telefonisch en per e-mail binnen. Indien nodig schakel je met de HR-adviseur.

Wie ben jij?

Je hebt een toegankelijke, stevige persoonlijkheid met gevoel voor collegialiteit. We verwachten dat je een dienstverlenende, vriendelijke en slagvaardige instelling hebt en accuraat werkt. Je bent proactief, stressbestendig en kan goed zelfstandig en in teamverband functioneren. Jij weet dat je werk regelmatig verandert (zowel op proces als inhoudelijk) en ziet daar uitdaging in. Je kunt het overzicht goed bewaren en weet goed te prioriteren. Vanzelfsprekend ga je goed om met vertrouwelijke gegevens.

Wat wij vragen

  • Minimaal een opleiding Mbo+ op het gebied van HR en salarisadministratie;
  • Minstens 2 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
  • Kennis van en/of ervaring met het personeels- en salarissysteem Nmbrs of soortgelijke systemen is een pré;
  • Eigenschappen die we graag bij je terugzien zijn; accuraat, proactief en communicatief vaardig;
  • Ervaring en affiniteit met geautomatiseerde systemen zoals Office 365 en Teams.

Wat wij bieden

  • Passende salariëring en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden volgens CAO ggz;
  • Een veelzijdige functie op een afdeling waar hard wordt gewerkt en de informele sfeer goed is;
  • Mogelijkheden voor training en opleiding om je werk goed te kunnen doen en persoonlijk verder te kunnen ontwikkelen.

Ervaring Collega

‘Ben jij degene die het stokje van mij overneemt……?
Als HR-medewerker kom je in aanraking met een breed scala aan taken. Daarbij heb ik Terwille ervaren als een groeiende, dynamische en gedreven organisatie waarbij er veel ruimte is voor eigen inbreng vanuit jouw vakgebied. Dit maakt het werk uitdagend, waardoor jij in ontwikkeling blijft.’  

- Anita Jilderda, HR-medewerker

Werken bij Terwille

Terwille is een GGZ-instelling die hulp biedt aan mensen die vastzitten aan verslaving en/of prostitutie. Wij geloven dat ieder mens bestemd is om vrij te zijn en bieden deskundige routes naar herstel. Ieder mens is waardevol en daarom benaderen we mensen vanuit onze christelijke identiteit gelijkwaardig en zonder oordeel of voorwaarden. Lees hier meer over onze missie en visie.

In onze zorg en ondersteuning staat de cliënt centraal en zetten we in op positieve gezondheid, eigen regie en bieden we zoveel mogelijk zorg op maat. We bieden zorg in verschillende vormen en combinaties: ambulante begeleiding, (groeps)behandeling, vormen van beschermd wonen, dagbesteding en forensische zorg (binnen en buiten penitentiaire inrichtingen).

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Alida Soepboer, Medewerker HR & Salarisadministratie Terwille, via het telefoonnummer: 050-3116226.

Solliciteren

Ben je enthousiast geworden door deze leuke vacature? Wacht dan niet te lang maar reageer direct!

Stuur je motivatiebrief en cv naar t.a.v. Alida Soepboer. Ook lezen we graag in je motivatiebrief wat werken bij een christelijke instelling voor jou zou betekenen.

Wij nemen na jouw sollicitatie contact met jou op. Als wij denken dat je geschikt bent voor de vacature, dan plannen we op korte termijn een gesprek via Teams.

Deze vacature wordt zowel intern als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne sollicitant voorrang op een externe kandidaat.

Het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is onderdeel van sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.