Afdelingsdirecteur Terra Emmen

Deze baan

Terra biedt praktijkonderwijs, vmbo-groen, het Groene Lyceum, mbo en volwassenenonderwijs aan in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. De opleidingen richten zich op voeding, plant en dier, natuur en milieu en op actuele maatschappelijke vraagstukken. De leerlingen zitten in de schoolbanken, maar gaan er ook op uit en zijn veel buiten bezig. Terra Emmen is één van de vestigingen, met 670-700 leerlingen.

Terra is een team-gecentreerde organisatie. Daarmee wordt een organisatie bedoeld waarin docenten hun werk uitvoeren vanuit onderwijsteams die hun eigen verantwoordelijkheden én bevoegdheden hebben. Een onderwijsteam bestaat uit 7-12 docenten rond een specifieke groep leerlingen dat de verantwoordelijkheid heeft om het onderwijs aan die bepaalde groep leerlingen vorm en inhoud te geven. De leerlingen ervaren Terra Emmen als een prettige en veilige school. Leerlingen voelen zich gezien en gekend. Terra Emmen staat goed bekend in de regio.

Bij Terra zijn de afdelingsdirecteuren gezamenlijk verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op de vestiging. Terra Emmen heeft twee afdelingsdirecteuren. De Terra-organisatie heeft twee regiodirecteuren die ieder eindverantwoordelijk zijn voor een aantal vestigingen.

Voor Terra Emmen zoeken we een energieke, verbindende en onderwijskundig gedreven afdelingsdirecteur die de school naar buiten toe goed kan profileren met eigentijds onderwijs. Samen met jouw collega-afdelingsdirecteur geef je leiding aan deze school met groeipotentie, in een nieuw gebouw, met bijna 700 leerlingen.

Wij zoeken

met ingang van 1 augustus 2023;

een Afdelingsdirecteur vmbo-groen/het Groene Lyceum.

De kern van de functie Twee afdelingsdirecteuren zijn samen verantwoordelijk voor de volledige organisatie van Terra Emmen. Hieronder vallen ook zaken als de gesprekscyclus, formatie, financiën, interne en externe communicatie.

Als afdelingsdirecteur Terra Emmen: &#8226 Geef je samen met je collega-afdelingsdirecteur leiding aan Terra Emmen (OP en OOP), gericht op gedeeld leiderschap. Jullie geven leiding aan en zijn verantwoordelijk voor de gehele leerlijn vmbo-groen en het Groene Lyceum. &#8226 Geef je leiding aan enkele onderwijsteams waarbij je de sparringpartner bent van de teamvoorzitters die de (twee-)wekelijkse vergaderingen leiden. &#8226 Draag je binnen de school (centraal en in kleinere setting) een heldere visie uit m.b.t. eigentijds en toekomstgericht groen onderwijs. &#8226 Stuur je op onderwijskundige doelen, je hebt hierbij aandacht voor continuïteit en borging (PDCA cyclus). &#8226 Stimuleer je jouw collegas tot eigentijdser groen onderwijs. &#8226 Heb je samen met je collega-afdelingsdirecteur overleg over strategische zaken met de regiodirecteur/gedelegeerd bestuurder, ook binnen het Terra-breed overleg (bijv. over het nieuwe schoolplan). &#8226 Draag je naar buiten toe op een aansprekende manier de eigentijdse visie uit die aansluit op de behoefte van de maatschappij en zoek je samenwerking met andere partijen.

Wat vraagt Terra Emmen? De professional die wij zoeken; &#8226 heeft leidinggevende ervaring, ervaring in het vo en vmbo is een pre. &#8226 heeft aantoonbare affiniteit met groen onderwijs en een heldere onderwijskundige visie die aansluit bij de visie van Terra. &#8226 ziet samenwerken met je collega-afdelingsdirecteur als een meerwaarde, jullie sparren regelmatig met elkaar en je frisse blik wordt gewaardeerd. &#8226 is flexibel en heeft geen 9-tot-5-mentaliteit. &#8226 heeft het borgen (PDCA) van ingezette ontwikkelingen als tweede natuur. &#8226 geeft het voorbeeld als het gaat om de gewenste professionele cultuur. Zo spreek je verwachtingen uit en je spreekt mensen op een opbouwende manier aan op resultaten en gedrag. Je bent zelf ook makkelijk benaderbaar en staat open voor feedback. &#8226 is zowel intern als extern zichtbaar. Mensen in de school én in de regio leren jou op professioneel gebied snel kennen.

Wij zoeken een directeur die zich herkent in de volgende eigenschappen; &#8226 Je bent een warme persoonlijkheid, snel in contact en zichtbaar in de school en daarbuiten. Je pikt (interne en externe) signalen snel op; &#8226 Je hebt een groot hart voor de vmbo-leerling en voor groen onderwijs; &#8226 Je bent energiek en brengt positieve energie. Daar waar jij bent, gebeurt wat; &#8226 Je bent daadkrachtig, je durft door te pakken als het in het schoolbelang is; &#8226 Je bent niet bang om gebaande paden te doorbreken. In je huidige werk krijg je regelmatig terug dat je creatief en/of innovatief bent; &#8226 Je bent een actieve luisteraar en nieuwsgierig naar de ander; &#8226 Je bent gericht op samenwerken en van nature een verbinder. Je neemt mensen mee en geeft hun de gelegenheid actief mee te denken. Je zet mensen in hun kracht en hebt oog voor de kwaliteiten van (jonge) medewerkers. Je geeft ruimte en vertrouwen; &#8226 Je bent flexibel, kunt op tijd relativeren en hebt humor.

NB: Tegelijkertijd staat een vacature voor afdelingsdirecteur Terra Meppel open. Het is mogelijk om op beide vacatures (apart en volledig) te reageren

Wij bieden

We bieden je een uitdagende omgeving met veel ruimte voor eigen inbreng, binnen een team van enthousiaste en betrokken collega's. Een goed pakket aan secundaire voorwaarden. Het betreft een schaal 13 functie cao mbo (dus ook voor deze functie in het vo).Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vast dienstverband.

Vragen?

Ben jij enthousiast? Solliciteer dan uiterlijk maandag 3 april 2023 via de sollicitatiebutton hieronder. Je kunt jouw motivatiebrief en cv richten aan mevrouw Erna Daling, directeur/bestuurder.

U kunt ook contact opnemen met Roos Bloemberg via telefoon: 06-3366 4041 of per roos.bloemberg@versteege-search.nl.

Kijk voor meer informatie over Terra op www.terra.nl en www.scholenopdekaart.nl

Een uitgebreid informatiepakket vindt u hier

Solliciteer nu