Specialist ouderengeneeskunde of basisarts

Ben jij specialist ouderengeneeskunde (SO) of basisarts en wil je samen met ons bouwen aan toekomstbestendige ouderenzorg in de regio? Wil je onderdeel uitmaken van een medische vakgroep dat goede samenwerking, professionaliteit en ontwikkelkracht tot kunst heeft verheven? Wil jij als SO of basisarts alle kansen krijgen om jezelf verder te ontwikkelen? Dan heeft Tangenborgh een mooie functie voor jou!

Als specialist ouderengeneeskunde ben je zowel intramuraal als ambulant werkzaam. Intramuraal ten behoeve van bewoners met een WLZ-indicatie verblijf met behandeling.

Als specialist ouderengeneeskunde lever je een bijdrage aan de woonzorgvisie, het therapeutisch leefklimaat en werk je samen in een interdisciplinair team. Ambulant participeer je in een samenwerkingsproject met huisartsen, wijkzorg en welzijn ouderen. Hieruit komen toenemend vragen voor nadere (thuis) diagnostiek en (mede) behandeling voort. Tangenborgh stelt middels een ambulant team specialisten ouderengeneeskunde en (GZ)psychologen beschikbaar om op verwijzing van huisartsen voor diagnostiek naar, en behandeling van, cognitie, gedragsproblematiek en complexe multi-problematiek.

Wat heeft Tangenborgh jou te bieden?

Ga je bij Tangenborgh aan de slag, dan kom je als specialist ouderengeneeskunde te werken binnen de behandeldienst. De behandeldienst is een enthousiast en gedreven team dat hun kennis en expertise inzet voor (kwetsbare) ouderen in de regio Zuidoost-Drenthe. We richten ons op de kwaliteit van leven, en doen dat vanuit een visie waar wonen, welzijn, zorg en behandeling onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Tevens zijn we volop in ontwikkeling om de zorg & behandeling voor complexe doelgroepen te verbreden en/of te verbeteren. Denk aan gerontopsychiatrisch, dementie met zeer ernstig probleemgedrag en ouderen die tijdelijke (crisis)opvang nodig hebben voor nadere zorgdiagnostiek.

De medische vakgroep bestaat nu uit 4 specialisten ouderengeneeskunde, een basisarts en  verpleegkundig specialisten. De vakgroep wordt ondersteund door het behandelsecretariaat en 3 praktijkverpleegkundigen. Over verdergaande taakherschikking wordt nagedacht. Er zijn mogelijkheden tot het volgen van een kaderopleiding. Gezien het profiel van de organisatie wordt daarbij gedacht aan de kaderopleiding psychogeriatrie, eerstelijns of palliatief. We gaan dan ook een toekomst in waarin we met goed opgeleide professionals van verschillende specialismen de medische zorg leveren.

Samen met de collega’s worden de ANW-diensten gedaan, ondersteund door een triage-team van verpleegkundigen. Ook wordt nagedacht over uitbesteding hiervan of samenwerkingsverbanden met zorginstellingen in de omgeving.

Wat vragen wij?
Een enthousiaste arts, met een afgeronde opleiding tot specialist ouderengeneeskunde of de bereidheid om deze opleiding te volgen. Je staat geregistreerd in het specialistenregister van de RGS en in het betreffende BIG-register. Het werken met de ouder wordende mens, met vooral psychogeriatrische problemen, trekt je aan. Je beschikt over voldoende inlevingsvermogen om hen en hun omgeving te behandelen en begeleiden. Ten behoeve van in- en externe overlegsituaties en samenwerking beschik je over goede communicatieve vaardigheden.

Herken jij je in bovenstaande of ben je op weg om deze collega te worden? Dan komen we graag met je in contact!

Wat krijg je daarvoor terug:

  • Een contract voor onbepaalde tijd, voor het aantal uren dat jij wilt werken
  • De inschaling zal op basis van opleiding en ervaring conform CAO VVT zijn, incl. een eindejaarsuitkering van 8,33%
  • De mogelijkheid om als basisarts opgeleid te worden tot specialist ouderengeneeskunde
  • Een enthousiast, gedreven en deskundig team
  • Een afwisselende baan waarin je op verschillende locaties van Tangenborgh komt
  • Toegang tot de Tangenborgh academie om je verder te ontwikkelen (o.a. e-learningen van Good Habitz);
  • Een uitgebreide MKSA-regeling.
  • Overige arbeidsvoorwaarden conform CAO VVT

Contactinformatie:

Meer informatie over de functie kan worden ingewonnen bij Wilma Middelveld (specialist ouderengeneeskunde) of Annet van der Velde (teamleider behandeldienst) via het algemeen telefoonnummer: 0591-681666

Solliciteren
Spreekt deze vacature je aan en lijkt het je leuk om aan de slag te gaan bij Tangenborgh? Solliciteer dan via het sollicitatieformulier en wie weet mogen wij jou binnenkort verwelkomen bij Tangenborgh.

Het opvragen van referenties en een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) maken onderdeel uit van de procedure.