Ergotherapeut

Voor de behandeldienst zijn wij op zoek naar een ergotherapeut die liefde heeft voor het werken in de ouderenzorg en in het bijzonder voor de doelgroep PG. Als ergotherapeut richt je je op de gevolgen van ziekte of beperking van mensen. Je werkt aan de zelfredzaamheid en mobiliteit van de klant. Met jouw kennis en ervaring weet je praktische oplossingen te bedenken om deze zaken te bevorderen. Je bedenkt onder andere aanpassingen voor gebruiksvoorwerpen of je leert klanten om al bestaande hulpmiddelen te gebruiken. Ook kijk je als ergotherapeut naar de omgeving van de klant, om vast te stellen of er aanpassingen nodig zijn in woon- of werkomgeving.

In het kort:

 • Opstellen van het ergotherapeutisch behandelplan
 • Een bijdrage leveren aan het ergotherapeutisch behandelbeleid
 • Inschaling volgens CAO VVT op basis van opleiding en ervaring, incl. een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • De mogelijkheid om deze nieuwe functie vorm te geven binnen onze zorggroep
 • Deskundige en leuke collega's
 • Een afwisselende baan waarin je op verschillende locaties van Tangenborgh komt

 Jij bent verantwoordelijk voor het opstellen van het ergotherapeutisch behandelplan en bespreekt het verloop van de behandeling in het multidisciplinair overleg. Ook lever je een bijdrage aan het ergotherapeutisch behandelbeleid. Daarnaast doe je aanvragen bij het zorgkantoor voor mobiliteitshulpmiddelen. Tot slot geef jij, naast het begeleiden van klanten en geven van vaardigheidstrainingen, advies over het gebruiken en kiezen van hulpmiddelen aan zowel klanten, diens naasten en andere zorgprofessionals.

Wij zijn op zoek naar een empathische en gedreven ergotherapeut die onze behandeldienst komt versterken. De functie ergotherapeut kennen we op dit moment nog niet binnen Zorggroep Tangenborgh. We zijn daarom op zoek naar een collega die het leuk vindt om deze functie vorm te geven. Maken wij binnenkort kennis met jou?

Werken bij Tangenborgh
Tangenborgh werkt met multidisciplinaire teams in vijf regio's. In de regio’s wordt zowel wijkzorg als zorg met en zonder behandeling in en om de circa 16 woonzorglocaties geleverd. Tevens verhuurt Tangenborgh meer dan 700 woningen, geschikt voor ouderen in Zuidoost-Drenthe. Tangenborgh telt circa 1.500 medewerkers en 700 vrijwilligers. Naast de zorgteams kent Tangenborgh 5 ondersteunende afdelingen.

Als ergotherapeut maak je onderdeel uit van de behandeldienst en ben je voornamelijk werkzaam voor alle klanten binnen de intramurale zorg. De behandeldienst bestaat naast de ergotherapeut uit onder andere specialisten ouderengeneeskundige, fysiotherapeuten, psychologen, praktijkverpleegkundigen en verpleegkundig specialisten. Er is er nauwe samenwerking met de andere disciplines binnen de behandeldienst en de zorgprofessionals op de zorgafdelingen.

Jij past bij Tangenborgh! Daarom word je, net als onze klanten, gekend om wie je bent. Wij willen de beste werkgever zijn. Daarom willen we bijdragen aan jouw werkgeluk. Voor jou is er altijd een uitdaging, een mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen bij Tangenborgh.

Wat krijg je daarvoor terug:

 • Inschaling volgens FWG 55 van de CAO VVT op basis van opleiding en ervaring tussen de €3176,- en € 4558,- bruto op basis van een fulltime dienstverband, excl. een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Contractomvang in overleg.
 • Deskundige en leuke collega’s.
 • De mogelijkheid om deze nieuwe functie vorm te geven binnen onze zorggroep.
 • Toegang tot de Tangenborgh academie om je verder te ontwikkelen (o.a. e-learningen van Good Habitz).
 • Een uitgebreide MKSA-regeling.

 Wat vragen wij van jou?

 • Een hbo-diploma ergotherapie.
 • Je bent ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici (KP).
 • Het werken in de ouderenzorg spreekt je aan en in het bijzonder de doelgroep psychogeriatrische cliënt.
 • Net afgestudeerd of al jaren ervaring? Wij komen graag met je in contact.
 • Je wil graag bij een sociale en betrokken organisatie werken.
 • Je bent bereid om op meerdere locaties te werken.

 Vragen:

Ben je enthousiast geworden over deze vacature, maar wil je eerst nog meer informatie? Neem dan gerust contact op met Foof Alleblas (fysiotherapeut) via 06-83275764 of via de mail fdebleerinck@tangenborgh.nl

 Solliciteren

Spreekt deze functie van ergotherapeut jou aan en lijkt het je leuk om bij Tangenborgh aan de slag te gaan? Solliciteer dan via het sollicitatieformulier.

 Het opvragen van een referentie en het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) maken onderdeel uit van de procedure.