Woonzorg | Bewonersconsulent (regio Groningen)

Bewonersconsulent regio Groningen (32-36 uur p/w)

Als bewonersconsulent bij landelijke woningcorporatie Woonzorg Nederland ben jij echt de spin in het web. Jij zorgt dat onze huurders fijn, veilig en zo zelfstandig mogelijk kunnen blijven wonen. Elke dag geef jij het wonen van onze huurders kleur met oprecht en persoonlijk contact. Denk aan een persoonlijk praatje in de gang, het dagelijkse spreekuur of via overleg met de huurderscommissie. Je weet wat er speelt en wat er nodig is om het wooncomfort in het complex te vergroten. Wanneer het nodig is, ga je daar ook het stevige gesprek voor aan. Daarnaast combineer je als bewonersconsulent het sociale met het zakelijke. Je neemt het initiatief alle woningen in onze gebouwen voor seniorenhuisvesting doorlopend bewoond te hebben. Je coördineert bezichtigingen en verwelkomt nieuwe huurders. Ook neem je het initiatief om met verschillende partijen contact op te nemen in situaties die daarom vragen zoals met aannemers, zorgpartijen, welzijnsorganisaties politie, brandweer of gemeente. Je bent verantwoordelijk voor een aantal complexen in de regio Het Hogeland.

Jouw verantwoordelijkheden

Als bewonersconsulent bij Woonzorg Nederland ben jij verantwoordelijk voor:

 • Behouden en vergroten van huurderstevredenheid;
 • (Digitale) communicatie met huurders, ook over huurbetalingen en servicekosten;
 • Het volledige verhuurproces met als doel aansluitend verhuren van woningen;
 • Stimuleren van informele inspraak en participatie, bijvoorbeeld door overleg met huurderscommissies;
 • Faciliteren veilige woonsituatie, bemiddeling bij overlast indien nodig;
 • Contact met partners, zoals aannemers, zorgpartijen, welzijnsorganisaties en gemeente;
 • Pro-actief participeren om het woongeluk van onze bewoners te vergroten.

Kortom: een brede en dynamische functie voor een zelfstandige, initiatiefrijke regelaar die mensen vooropstelt. Natuurlijk komt er veel administratie bij je werk kijken, maar het werk als bewonersconsulent is zeker geen kantoorbaan. Je bent veel onderweg en je zult niet vaak twee dagen achter elkaar op dezelfde plek te vinden zijn.

Wat we je bieden

Werk kun je overal vinden. Een stabiele baan waarbij je direct effect hebt op het wooncomfort van 60.000 mensen: die vind je alleen bij Woonzorg Nederland.

Voor deze vacature van bewonersconsulent bieden we jou:

 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 3.407 en maximaal € 4.196 bij een fulltime (36 uur p/w) dienstverband – schaal H, CAO Woondiensten;
 • Reiskosten- en thuiswerkvergoeding;
 • Ruime mogelijkheden voor groei en ontwikkeling met o.a. een persoonlijk scholingsbudget;
 • Aandacht voor werk-privébalans, vitaliteit en welzijn;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Een jaarcontract voor 32-36 uur per week met de intentie die daarna om te zetten naar een vast contract.

Functie-eisen

Wat je echt nodig hebt om deze vacature van bewonersconsulent met resultaat en plezier te kunnen vervullen is affiniteit met de aandachtsgebieden leefbaarheid en participatie, goede sociale vaardigheden en een sterk inlevingsvermogen in senioren, met wie je zowel respectvol en assertief weet te communiceren. Je werkt zelfstandig en gestructureerd en zoekt proactief samenwerking op, met collega’s, welzijnsorganisaties, gemeente en met anderen. En vernieuwing geeft je energie!

Daarnaast beschik je over:

 • Werkervaring bij een woningcorporatie;
 • MBO+/ HBO werk- en denkniveau;
 • Ervaring met moeilijke gesprekken, conflictsituaties oplossen;
 • Kennis van huurrecht en volkshuisvesting;
 • Werkervaring waarbij contact met (oudere) mensen voorop staat;
 • Rijbewijs B en eigen vervoer.

Waar je gaat werken

Bij Woonzorg Nederland werk je voor maatschappelijke waarde, niet voor winst. Als grootste landelijke woningcorporatie voor seniorenhuisvesting bieden we met meer dan 350 gedreven collega’s passende en betaalbare huisvesting voor bijna 60.000 bewoners in zelfstandige huurwoningen én verpleeghuizen. Onze ambitie is dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig en vitaal op zichzelf kunnen blijven wonen, ook als ze meer zorg nodig hebben. Jij gaat aan de slag in de gemeente Het Hogeland en Groningen. Je kiest zelf i.o.m. je leidinggevend waar je dat doet: op jouw complexen, het kantoor in Groningen of thuis. En natuurlijk ben je altijd welkom op ons hoofdkantoor met koffiebar in Amstelveen.

Solliciteren

Past deze functie naadloos bij jouw volgende loopbaanstap? Upload dan voor maandag 20 maart a.s. jouw CV en motivatie op www.woonzorg.nl/werken-bij. Goed om te weten, de eerste gesprekken staan gepland op donderdagochtend 23 maart en de tweede gesprekken op maandagmiddag 27 maart.  

Nog vragen voordat je solliciteert? Clustermanager Sonja Roorda geeft graag antwoord op je vragen via telefoonnummer 020-6662666.

Voor deze vacature vragen we een verklaring van goed gedrag (VOG) en twee referenten die wij kunnen benaderen.

We zoeken zowel binnen als buiten de organisatie naar mensen die op deze functie passen. Bij gelijke geschiktheid tussen een externe en interne kandidaat, heeft de interne kandidaat voorrang. We reageren alleen op persoonlijke sollicitaties. Voorstellen van bemiddelingsbureaus worden niet in behandeling genomen.